Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La tercera generación de máquinas de termoconformado Illig llega a España
Helmut Roegele celebra una Jornada Tecnològica per a clients a Barcelona

La tercera generació de màquines de termoconformat Illiger arriba a Espanya

Nerea Gorriti16/06/2007
Prop de cinquanta clients han assistit a la Jornada Tecnològica de Illiger, celebrada els dies 8 i 9 de maig a les instal·lacions de Helmut Roegele, SA a Rubí (Barcelona). El seu objectiu, conèixer de primera mà la tercera generació de màquines de termoconformat de Illiger, amb el model RDK 54 realitzant una demostració amb un motlle amb encuny incorporat de sis figures amb material A-PET, termoconformat safates a 50 cicles per minut. A més, la demostració pràctica es va acompanyar amb una sessió informativa sobre les últimes novetats tècniques de les màquines Illiger: RDK, RDKP, RD53 i RV.
Després d'una breu presentació general sobre l'activitat i història de Helmut Roegele SA a càrrec de Bernd Roegele, conseller delegat de la companyia, es van impartir sessions informatives sobre Illiger i el desenvolupament dels productes RDK i RDKP per Marc Pohli de Illiger responsable de la firma a Espanya, presentació i explicació d'opcions de les màquines Illiger: RDK , RDKP, RD53 i RV per Jordi Anguela, responsable de l'Àrea de Termoconformació i la sessió sobre desenvolupament de productes RD i RV a càrrec de Jordi Anguela. La jornada va concloure amb la presentació tecnològica general per Marc Pohli.
Presentació RDK 54 en Helmut Roegele S.A.
Presentació RDK 54 en Helmut Roegele S.A.
Presentació RDK 54 en Helmut Roegele S.A.
Presentació RDK 54 en Helmut Roegele S.A.

El termoconformat, un sector amb gran futur

En la majoria de segments industrials s'utilitzen les màquines Illiger per fabricar peces modelades de termoplàstics, tant a partir d'un estoc de planxes com de bobines. Durant diverses dècades, la companyia que l'any passat va celebrar el seu seixanta aniversari, ha transformat la tecnologia bàsica de termoconformat en una àmplia gamma de màquines única al món. Des de la primera generació de màquines amb cilindres pneumàtics, passant per la segona generació de màquines amb servomotor, a la tercera línia de màquines que canvia totalment el concepte, el mercat s'ha tornat més exigent i l'oferta de Illiger molt més sofisticada:

Màquina automàtica de moldeig per aire comprimit per utilitzar en motlles de moldeig / encunys amb línies de tall de fleix d'acer RDK 54, RDK 80

El fet de modelar el plàstic escalfat amb el dispositiu d'estirat previ i aire comprimit, i en el mateix cicle encunyar la peça modelada extraient de la làmina de plàstic permet fabricar peces modelades sense corriment de troquelat a la zona de la vora, especialment important per al processat automàtic dels envasos.

Les grans exigències imposades al motlle / encuny i els coneixements adquirits durant el termoconformat d'alt rendiment amb màquines RDM van ser transferits a la tecnologia mecànica de RDK.

La màquina ha estat dissenyada per permetre un fàcil maneig, una concepció flexible de la mateixa i una gran reproductibilitat de tots els elements de funcionament implicats en el procés.

Per satisfer la tecnologia d'emmotllament i troquelat, són condicions imprescindibles: una gran rigidesa de l'estació d'emmotllament i troquelat i el màxim paral·lelisme dels plànols de les taules de modelatge.

Per obtenir uns resultats de troquelat òptims s'han optimitzat les palanques colzades, les taules i les columnes guies de manera que les forces de tancament i encuny siguin màximes. Aquestes forces es transfereixen a les taules a través d'unes palanques colzades dobles i les genera pinyons moguts per rosca.

Perquè no es generin forces transversals sobre les guies de les columnes de les taules de model, la força s'introdueix centralment per l'articulació de la palanca colzada doble. El perfil exacte de la velocitat de la palanca colzada doble permet que durant el procés d'encunyació s'introdueixi la força màxima. Gràcies a les possibilitats d'ajust variable de les carreres de taules i les velocitats juntament amb els marcs tensors superior i inferior, accionats per separat, es disposa de catorze programes d'emmotllament diferents, amb els quals es poden fer sense problemes totes les variants de peces modelades.

Mitjançant la tecnologia de servoaccionaments utilitzada per Illiger, amb la qual poden sincronitzar entre si amb gran precisió els moviments de la taula d'emmotllament i del pistó de preestirades, pot aconseguir una òptima distribució del gruix de les parets laterals del producte.

La millor distribució del material implica, a més, la mateixa estabilitat del producte per a un menor gruix del plàstic de partida, donant lloc a una millora qualitativa dels productes, com ara una major rigidesa de la peça modelada i uns vores de segellat totalment exactes i plans en tota la superfície de segellat: aquests vores s'assoleixen per trepitjadors refrigerats en el motlle.

La màquina ha estat dissenyada per permetre un fàcil maneig
La màquina ha estat dissenyada per permetre un fàcil maneig.
Presentació RDK 54 amb precalentador per corrons per a la transformació de PP
Presentació RDK 54 amb precalentador per corrons per a la transformació de PP
La construcció modular de les màquines ofereix una gran flexibilitat per a diverses tècniques de processos durant l'emmotllament i encunyació, i permet modelar i encunyar per separat. A més les tecnologies de processos es poden completar mitjançant un granulador de reixetes d'encunyació, fins a obtenir una instal lació completa.

Per posar dispositius d'aspiració, decorar l'envàs o imprimir codis de barres s'utilitza una armadura buit on fixar aquests dispositius.

Estratègia d'optimització per al termoconformat de tercera generació

La tercera generació de termoconformadors permet, gràcies a la nova i funcional estructura del programa, una estratègia d'optimització amb la qual és possible millorar puntualment el rendiment, la qualitat dels productes i la seguretat de producció.

Les dades d'ajust i els temps de procés, determinats primer amb ajuda de l'ajustament bàsic assistit per ordinador, poden optimitzar fins al punt que pugui haver solapaments controlats de les seqüències de la màquina.

Sense modificar el procés de termoconformat, aquests solapaments repercuteixen positivament en l'interval i treball sense detriment de la qualitat del producte.

Una novetat és el recentment desenvolupat interfície d'usuari, que permet un guiat puntual de l'operador a través de cadascuna de les fases d'optimització.

Això significa que, per la seva optimització, la màquina prefixa automàticament per l'operador els paràmetres rellevants per al rendiment segons el programa de model, els efectes es representen en una interfície d'usuari recentment desenvolupat.

Un avantatge a destacar d'aquesta visualització és la representació puntual de les informacions necessàries i funcions, que ajuda als principis del disseny industrial professional.

Avantatges per al client: més productivitat i disponibilitat

En Illiger, les sinergies entre els avantatges per al client i el desenvolupament de les màquines de termoconformat han donat lloc indiscutiblement a les majors capacitats de producció.

Avantatges:

• No cal supervisar i reajustar la tensió de les cadenes.

• Més precisió de transport ia una major duració de les cadenes ja que la tensió de les mateixes sempre equival al valor òptim ajustat, que és el mateix en ambdues cadenes.

• Menys desgast gràcies a uns canals de refrigeració integrats.

Empreses o entitats relacionades

Roegele, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    08/07/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    03/07/2024

Enllaços destacats

Abus Grúas, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis