Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a SSI Schäfer realiza “el proyecto del siglo” para la industria farmacéutica de Europa del Este

SSI Schäfer realitza "el projecte del segle" per a la indústria farmacèutica d'Europa de l'Est

18/10/2006
SSI Schäfer, especialista en solucions integrals per a la intralogística, ha reforçat el seu posicionament de líder en els països d'Europa de l'est, amb la realització de dos instal·lacions per a la indústria farmacèutica a Polònia i Eslovènia.

L'empresa farmacèutica eslovena Lek, coneguda internacionalment i amb seu central a Ljubljana (Eslovènia), ha atorgat a SSI Schäfer la planificació i implementació del seu complex magatzem de distribució. Aquest projecte de gran dimensió, comprèn d'una banda, la instal·lació d'un magatzem de gran alçada en Strykow, Polònia, i d'altra banda, el redisseny i la reconstrucció del magatzem de gran alçada preexistent de la mateixa seu central de Lek, a Ljubljana , Eslovènia.

La característica principal d'aquests dos projectes resideix en el desenvolupament d'un sistema de manutenció que fos capaç d'adaptar-se a les exigències de neteja usuals en la indústria farmacèutica, a més de permetre un accés eficient i automàtic a una àmplia varietat de productes.

És per a complir amb aquest últim objectiu que SSI Schäfer ha dotat cada un dels magatzems de gran alçada amb un sistema de transelevadors amb canvi de passadís.

El client

Lek és una empresa pertanyent al grup Sandoz, que opera com Business Center del Grup Novartis Genèrics, un dels líders mundials en el desenvolupament i la fabricació de productes farmacèutics. La seva activitat comercial cobreix principalment els mercats del centre, sud-est i est d'Europa, i està focalitzada principalment en països com Polònia, Rússia, Eslovènia, els Balcans si ben cada vegada més diversifica cap a EUA

La delegació polonesa en Strykow, prop de Lodz, ha estat triada com l'eix principal per a la producció, el magatzematge i el subministrament a l'àrea econòmica de l'est d'Europa.

L'alt volum d'inversió que s'ha realitzat en els últims anys en la comunitat de Strykow, a més d'aquest nou projecte de gran envergadura, classificat com a “projecte del segle XXI” per la gerència de Lek, han convertit la ciutat en un dels centres de producció i logística més modern d'Europa de l'Est. En el complex logístic, que s'estén sobre una superfície de 25.000 m2, van ser instal·lats en un temps rècord edificis administratius, laboratoris de desenvolupament, línies de producció, i magatzems de gran altura.

Objectius

Els objectius del "projecte del segle" van ser clarament definits.

v Optimitzar i automatitzar el flux de material per aconseguir reduir la taxa d'error a zero.

v Reduir els costos d'emmagatzematge

v Millorar la qualitat en el subministrament de Lek i augmentar l'eficàcia dels processos d'emmagatzematge, distribució i lliurament mitjançant una ràpida disponibilitat dels productes emmagatzemats.

El projecte

En Strykow, Polònia, es va realitzar la construcció del SILO per 8.200 posicions de paletes a primera profunditat, amb càrregues màximes de fins a 600 kg, en un curt espai de temps. Cal destacar l'ús d'un sistema de transelevadors amb canvi de passadís operant en els cinc passadissos del magatzem de gran alçada, el qual va imposar la integració d'un sistema de prevenció de col·lisió, per assegurar que els transelevadors realitzessin els 24 cicles dobles per hora sense cap incidència. A més, SSI Schäfer instal·lar 125 metres de camins de corrons i cadenes, sistemes d'elevació per a palets, apiladors i desapilador de paletes, taules giratòries a 90 º, vehicles transfers, així com elevadors de paletes verticals. El complex logístic de Lek ha estat dissenyat per assegurar una capacitat de producció de 1,5 bilions de pastilles i càpsules només en el primer any.
Imagen

El major repte

El veritable desafiament del projecte es va centrar en la combinació i la coordinació dels múltiples fluxos de material. En Skytrow, les matèries primeres, els semielaborats i els acabats estan emmagatzemats conjuntament. Les matèries primeres estan registrades, emmagatzemades, i al seu torn, a disposició de les àrees de producció, pesades i processades. Els semielaborats estan emmagatzemats, demanats a les línies de producció, pesats i processats com a productes acabats. Quan arriben al sistema automàtic d'embalatge, estan processats i emmagatzemats una altra vegada en l'àrea de productes acabats i romanen aquí fins a la seva subministrament.

Característica principal: tecnologia per a sales netes

Les sales netes usuals en la indústria farmacèutica i d'equips de laboratoris exigeixen l'ús de components que han de complir unes normes molt estrictes i clarament definides. En elles s'estableix la quantitat de partícules que, com a màxim, poden desprendre's del component d'una màquina. Com menor és la quantitat de partícules contaminants, més net és l'equip.

Per tant, la característica principal d'aquest projecte resideix en el desenvolupament d'un sistema de manutenció que complís amb les normes de neteja cada vegada més estrictes imposades pel sector farmacèutic en els processos de fabricació.

Per complir amb això, SSI Schäfer ha desenvolupat una tecnologia especialment adequada per a sales netes i ha implantat en algunes zones un sistema de manutenció dotat d'una superfície llisa, de cadenes lliures de manteniment i d'un equipament especialment adequat per a entorns lliures de brutícia.

A més, per prevenir l'entrada de partícules dins de les àrees de producció, SSI Schäfer ha integrat sistemes de barreres d'aire per depressió arrossegant les partícules cap a l'exterior d'aquestes àrees. D'aquesta manera, la matèria primera arriba a la producció sense haver estat contaminada.

Sistema informàtic de gestió de magatzems

Per completar el projecte, SSI Schäfer ha implementat també la infraestructura informàtica adequada per suportar el sistema de control de fluxos de material, mitjançant la instal lació del programari ANT, totalment fiable i eficient. Aquest sistema d'informació està especialment dissenyat per a una ràpida gestió de comandes i una visualització completa de les operacions. ANT cobreix el 80% de les funcionalitats requerides pel mercat. Així que tasques logístiques, com ara la gestió d'entrada de mercaderia, l'optimització de les ubicacions d'emmagatzematge, la consolidació de comandes, o un inventari permanent de l'estoc no necessiten llargs treballs de programació i / o parametrització durant la fase de posada en marxa .

No obstant això, el funcionament del programari ANT a Lek, ha estat limitat a les zones centrals de control de flux de material, preparació de comandes, i visualització.

ANT està connectat al SAP existent del client, que s'ocupa de les estratègies d'emmagatzematge de matèries primeres, semiacabats, i acabats d'acord amb requeriments especials del client.

foto

Empreses o entitats relacionades

SSI Schaefer Sistemas Internacional, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    31/07/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    29/07/2024

Enllaços destacats

Abus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis