Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Nuevas tendencias en la Supply Chain

Noves tendències en la Supply Chain

César Castillo López, director de Formació Icil30/04/2014

En el seu afany de cerca de les noves tendències en la Supply Chain, la Fundació Icil està en constant contacte amb el mercat per saber què és el que opinen els professionals del sector respecte a les novetats que sorgeixen i sobre cap a on es mouen les empreses més capdavanteres.

L'última edició dels Debats Icil, va servir perquè especialistes de tot el país es reunissin a Madrid i debatessin sobre temes de gran actualitat com la globalització de les compres i aprovisionaments, el model actual de consum a les grans ciutats i les seves implicacions logístiques, o la integració del Llegeixin en l'organització logística.

César Castillo López, director de Formació Icil
César Castillo López, director de Formació Icil.

Des d'Icil es van plantejar unes qüestions bàsiques per analitzar les tendències actuals i conèixer l'opinió de tots els professionals presents en l'esdeveniment, i d'aquells que es van connectar a través de la pàgina web dels debats.

Globalització de les compres

La primera reflexió va arribar des de la perspectiva dels compradors i les necessitats de comprar i aprovisionar-se en mercats internacionals. El 77% dels experts va considerar que les compres en mercats globals són estratègiques per a les seves empreses. El departament de compres està canviant en les empreses. El director de compres està prenent un major protagonisme, però la decisió de comprar fos també implica un major cost. El 60% considera que els costos logístics de transport i/o duanes són una barrera per implantar el ‘global sourcing managemnet’ en la companyia. Pel que la por a aquest increment de costos, frena a bastants companyies a poder ser més eficients en la gestió de les compres.

A més dels costos, la qualitat i el seu control, suposa també una barrera per comprar en mercats de països en desenvolupament per una mica més del 50% dels experts.

El mercat xinès segueix sent un mercat atractiu per a les compres en un gairebé 49% de les companyies presents en l'estudi.

El model de consum urbà i la seva logística

El model de distribució urbà està sent qüestionat. Les grans ciutats estan congestionades. El tràfic s'ha convertit en un veritable problema. Les necessitats del consum urbà no ajuden a solucionar aquestes complicacions. El 83% dels experts considera que les tendes ‘properes’ de consum diari, satisfan les necessitats del consumidor final. La tornada als petits comerços, per a la compra diària, afavoreix la compra reflexiva, i dificulta la distribució de mercaderies per a les companyies que han de fer arribar els seus productes a tota la metròpolis.

El 57% de les empreses participants, s'han vist en algun moment afectades des del seu vessant més logístic pels volums de materials a moure, amb la conseqüent pèrdua d'eficiència. Se sol·licita a l'administració local l'aportació de solucions en la distribució, per millorar no solament l'aprovisionament de materials a les tendes de proximitat, sinó també la seva retirada. La logística inversa en molts casos també ha de ser tinguda en compte. Un 77% estava d'acord en què les administracions locals s'impliquessin molt més en la problemàtica de la distribució urbana. El disseny urbanístic, hauria de recollir també les necessitats d'empreses, comerços, distribuïdors i habitants de la ciutat.

Malgrat tot, el 65% valora la millora en la distribució i lliurament de productes via l'i-commerce. Una tendència a l'alça i que està pressionant al sector perquè els canvis s'accelerin.

El Llegeixin dins de l'organització logística

El Llegeixin dins de l'empresa està adquirint una major rellevància. De les operacions s'ha estès a la resta de l'organització. Des d'Icil impartim formació en Llegeixin des de ja fa anys, i certifiquem en els tres cinturons (Yellow, Green i Black) a través del Llegeixin Six Sigma Institute (LSSI). Volíem saber quin és la importància que percep el sector sobre aquest auge que està vivint el Llegeixin en la logística. La grata sorpresa ha estat que tan sol un 5,7% considera que aquesta és una moda passatgera. El 63% creu que ha arribat per quedar-se. No obstant això encara hi ha molt a fer en el sector logístic. Solament el 46% de les companyies presents coneixien i havien utilitzat eines Llegeixin en la seva empresa.

La implantació del Llegeixin en l'empresa com a filosofia o eines de millora contínua solament és efectiva en el 37%. Un 28% té pendent realitzar aquesta implantació durant el proper any. Però el 34% ni ho té previst, una dada de la falta d'interès en certes empreses del sector.

La conclusió és clara, el Llegeixin ha entrat com una moda, però encara li queda molt perquè sigui percebut com integrat en l'organització logística, a pesar que es reconeix la seva vàlua i efectivitat.

Empreses o entitats relacionades

Fundación ICIL - Barcelona

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    08/07/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    03/07/2024

Enllaços destacats

Abus Grúas, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis