Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a BYG amplía su catálogo de repuestos y gana presencia en el mercado internacional
La companyia presenta en Smopyc la seva nova gamma de desgast Futura Mining

BYG amplia el seu catàleg de recanvis i guanya presència al mercat internacional

David Muñoz15/04/2014

Des de 1968 BYG fabrica i distribueix recanvis adaptables de les millors marques per a maquinària de moviment de terres, enginyeria civil i explotació de pedreres i mines. Amb més de 150 empleats, magatzems logístics a Espanya, EUA, Canadà, Alemanya, Portugal i Xina, i més de 40.000 referències en estoc, aquesta companyia d'origen barceloní encara el futur amb grans expectatives de creixement. Aprofitem la seva presència en la Smopyc 2014 per conèixer de boca del director de Vendes per a Espanya i responsable de la línia de Rodatge en BYG, Pedro Martí, els últims projectes en els quals s'ha embarcat.

Els orígens de BYG es remunten a fa 46 anys a Barcelona com a especialista en cargols destinats a maquinària de moviment de terres i obra pública. Amb els anys la companyia va ser expandint la seva gamma, endinsant-se en nous sectors com el del material de desgast, el rodatge o els recanvis. Avui, és una de les grans referències nacionals i internacionals en la fabricació i distribució de recanvis per a maquinària d'obra pública i mineria, tant originals com a alternatius.

Pedro Martí, director de Vendes per a Espanya i responsable de la línia de Rodatge en BYG
Pedro Martí, director de Vendes per a Espanya i responsable de la línia de Rodatge en BYG.

Encara que la seva expansió internacional ve des de lluny, el seu veritable enlairament en les vendes a l'exterior ha tingut lloc durant els últims anys, coincidint amb la baixada d'activitat soferta pel mercat de l'obra pública i la mineria a Espanya. “Cada vegada estem més presents en l'exterior, i de fet des de fa alguns anys les exportacions tenen un major pes sobre la facturació de BYG que les vendes al mercat nacional. Aquest any, les previsions és que acabem amb un repartiment aproximat del 60% en exportació i 40% en mercat nacional”, reconeix Pedro Martí, director de Vendes per a Espanya i responsable de la línia de Rodatge en BYG.

Aquesta presència internacional s'ha vist reforçada durant els últims anys amb l'obertura de delegacions en l'exterior com BYG Xina i BYG Corporation (EUA), i amb l'expansió de la xarxa de distribuïdors i col·laboradors amb la qual explica a tot el món. Tot això li està permetent gaudir de notables taxes de creixement en regions com Sud-amèrica, Àsia i fins i tot, Austràlia, entre unes altres.

Expansió de la gamma

BYG compta amb fabricació pròpia a Barcelona (fulles) i a Xina (material de desgast) i completa la seva oferta amb una àmplia gamma de productes d'altres fabricants de reconegut prestigi internacional. El seu catàleg està compost a dia d'avui per més de 40.000 referències.

La seva línia de material de desgast es compon de fulles i cantoneres de qualitat 250, 400, 450 i 500HB, braços de ripper fabricats en una sola peça, dents i portadientes adaptables ‘BYG Classic’, cargols especials per a maquinària pesada, perfils i xapes antidesgaste i, com un dels seus productes estavella, la gamma Futura (dents i portadientes d'altes prestacions, sistema helicoïdal Futura Twister i proteccions de cassó). “El més nou que hem incorporat en aquesta gamma és el material de desgast per a equips de mineria, la qual cosa cridem Futura Mining –assenyala Pedro Martí-. “Després de l'èxit de la línia Futura, la qual ens ha facilitat la nostra sortida a l'exterior, llancem ara Futura Mining per a talles molt grans de mineria (excavadores de fins a 800 tones). Esperem aconseguir amb aquest producte, durant els propers mesos, un salt important en les nostres vendes”.

Futura Mining

Futura Mining.

Quant a l'origen d'aquesta nova gamma, el director de Vendes de BYG afegeix: “Durant molts anys hem estat distribuïdors d'Esco i el que hem buscat amb Futura Mining és poder oferir als clients un producte alternatiu, de fabricació pròpia, que mantenint uns alts nivells de qualitat pugui adquirir-se a un preu més econòmic. Ofereix l'avantatge afegit de ser totalment adaptable al sistema Esco, de tal forma que es pot muntar tant en origen com acoblat al propi sistema Esco. És completament intercanviable. D'aquesta forma el client no ha de fer una gran inversió i gana en rapidesa”.

En material de desgast també cal enquadrar els punters, piques i portapicas de BYG, especialment els punters per als martells hidràulics, dels quals la companyia ofereix nombroses variants per a les principals marques, tant de producció pròpia com d'altres fabricants de referència.

Com una altra gran línia de producte, BYG compta amb una completa gamma de cullerots, cassons, enganxis ràpids i implementos hidràulics. En cullerots i cassons la companyia ofereix solucions para des de miniexcavadoras fins a grans excavadores de mineria, amb les quals atendre aplicacions tan diverses com l'arrencada de pedres, subjecció de càrrega, neteja, manipulació de troncs…

En enganxis ràpids, BYG té la distribució del Powerlatch de Miller, un producte segur, de gran qualitat, fiable i durador. I en implementos hidràulics per a la demolició i el reciclatge, des de fa anys la companyia és el distribuïdor exclusiu per al nostre país del fabricant italià Trevi Benne, comptant amb una àmplia oferta de pinces, demoledores, cisalles, culleres cribadoras, equips multifunció, etc.

Cisalla de Trevi Benne

Cisalla de Trevi Benne.

Rodatge i recanvis

Altra de les grans línies de BYG, com reconeix Pedro Martí, és el material de rodatge. “Des de fa anys hem treballat aquest mercat gràcies a la distribució de la marca Berco però, en aquests últims anys, a causa de les noves necessitats que presenta el mercat, també oferim alternatives més econòmiques als clients gràcies a la nostra col·laboració amb altres fabricants. Expliquem fins i tot amb una petita gamma de cadenes metàl·liques de fabricació pròpia, amb la marca CNK, per a màquines de 20 tones”.

BYG ofereix tant les cadenes metàl·liques completes com els diferents components que les conformen: cargols, rodes guia, corrons, teules, perfils, etc. Ofereix igualment rodatge especial per a màquines de cadenes de mineria de fins a 500 tones, així com un taller de reparació i volteig de cadenes de fins a 350 mm de pas. Aquesta oferta es completa amb cadenes de goma de marca pròpia (CNK) i la distribució de la marca Bridgestone.

Un pes cada vegada major en el negoci de BYG, sobretot al mercat espanyol, és el subministrament de recanvis. De fet, com reconeix Pedro Martí, “pràcticament el 50% del nostre negoci a Espanya està en el rodatge i en els recanvis”. En aquest sentit és digna de destacar la iniciativa que ha emprès l'empresa de crear un xarxa de franquícies per tot el nostre país per al subministrament de recanvis, cridada BYGPlus+, i la contínua ampliació que està experimentant el seu catàleg, tant en originals com en adaptables, reconstruïts i usats: components i equips de motor, grups cònics, comandaments finals, sistemes de fre, sistemes elèctrics, bulones i casquillos, xassís, convertidors, servotransmisiones… L'oferta es completa amb un altre tipus de productes com a lubrificants, grasses, anticongelants, bateries i filtres.

Stand de BYG en Smopyc 2014

Stand de BYG en Smopyc 2014.

Tendència de mercat

Encara que les grans expectatives de creixement de BYG passen per la internacionalització, la companyia confia també en què hi hagi una lleugera millora al mercat nacional, especialment en la mineria. “Fins a l'any 2008 i 2009 vam tenir una presència molt important en l'àmbit de la mineria a Espanya, sobretot en la conca minera de León. Aquesta activitat pràcticament va desaparèixer  aquests anys però ara sembla que comença a reobrir-se una mica. Per això, confiem a poder recuperar presència tant en grans com en mitjans i petits clients. Quant a l'obra pública, coneguts els plans d'inversió de l'Administració, tenim poques esperances. De totes maneres, sí hem de dir que en aquest primer trimestre de l'any el mercat s'ha mogut una mica millor del que esperàvem”, conclou Pedro Martí.

Empreses o entitats relacionades

Byg, S.A.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    31/07/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    29/07/2024

Enllaços destacats

Abus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis