Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Robot de doble brazo para la investigación farmacéutica
Robot humanoide per a la recerca farmacèutica

Robot de doble braç per a la recerca farmacèutica

Redacció Interempresas15/04/2014

El fabricant de robots Yaskawa presenta una extraordinària innovació per al sector de Life Sciences en Analytica: en una cèl·lula de demostració, un robot amb una alçada similar a la humana i dues mans duu a terme la complexa preparació de mostres i opera amb instruments d'anàlisis.

Amb un rendiment sense precedents en termes de precisió i capacitat de repetició, els robots s'han fet un buit en el camp de les ciències de la vida: realitzen automàticament tasques de síntesis i d'anàlisis en la recerca i en el desenvolupament farmacèutic en àrees on fins ara l'automatització convencional era poc flexible i amb costos elevats.

Yaskawa, pioner mundial en la fabricació de robots industrials, ha detectat aquest mercat i presenta per primera vegada el robot de doble braç CSDA10F. Aquest robot industrial ha estat especialment dissenyat per satisfer els exigents requisits d'higiene dels entorns en laboratoris. Instal·lacions inicials en el camp de la síntesi biomèdica (desenvolupament de medicaments contra el càncer) i la química analítica (preparació de mostres) han demostrat que aquest robot és capaç de treballar amb pràcticament tots els equips de laboratori estàndard disponibles i amb els instruments d'anàlisis convencionals que es poden trobar a les zones de treball manuals, com per exemple plaques de Petri, pipetes manuals, incubadores, tubs Eppendorf, etc. Amb la qual cosa ja no són necessaris instruments automàtics d'anàlisis amb sistemes especialitzats de manipulació de líquids i amb consumibles de cost elevat.

Robot de doblega braç CSDA10F de Yasakawa
Robot de doblega braç CSDA10F de Yasakawa.

El robot és molt adequat per dur a terme procediments de proves estandarditzades, però gràcies a la seva flexibilitat pot aprendre processos de treball completament nous de forma ràpida i senzilla. Per tant, el robot és una solució interessant per al desenvolupament de nous processos, per exemple, per a la definició, validació i optimització de fases, previs a l'ampliació de la producció automatitzada.

Grans resultats

Estudis comparatius del camp de la biomedicina a Japó han demostrat que la qualitat i reproducció dels resultats de treball d'un robot no només són considerablement superiors als d'un auxiliar de laboratori, sinó que també creen noves condicions i oportunitats per a la recerca sobre substàncies que fins ara no s'havia aconseguit produir amb suficient fiabilitat o consistència. Per aquest motiu, aquests robots ja s'estan utilitzant per a la recerca farmacèutica a Japó, bressol de la robòtica, des de fa més de dos anys.

El robot en si no requereix pràcticament manteniment i és fàcil d'operar. Molts moviments bàsics (moviment de pipetes, obertura/tanqui de tubs Eppendorf, maneig de plaques de microtitulación, obertura/tanqui de la incubadora, obertura/tanqui de tapes d'ampolles) han estat estandarditzats i emmagatzemats en forma de mòduls en una llibreria de funcions de moviment. L'operador simplement compon i estableix els paràmetres per als passos del procés, en funció de la seqüència de treball desitjada i amb l'ajuda del programari de programació d'alt nivell.

Empreses o entitats relacionades

Yaskawa Ibérica, S.L.U.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis