Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Luis Talavera, socio fundador y director comercial de LYL Ingeniería
“Les nostres solucions els aporten la capacitat de millorar i optimitzar la seva eficiència, eficàcia i rendibilitat”

Entrevista a Luis Talavera, soci fundador i director comercial de LYL Enginyeria

Luis Talavera, director comercial de LYL Enginyeria, és enginyer industrial. En 2002, juntament amb Lorenzo Vázquez, funda LYL Enginyeria a Barcelona. Col·laborant amb empreses capdavanteres mundials en els seus sectors, LYL Enginyeria ofereix solucions tecnològiques a diferents sectors industrials, la logística i el transport, per a aquells processos on existeix la necessitat de “veure el que és difícil de veure”, o dit d'una altra manera: on és necessari fer visible l'invisible per garantir la seguretat de les persones, la rendibilitat dels serveis i la qualitat dels processos.

Imagen

Què demanen els seus clients?

Fonamentalment i sense distinció de sectors, els nostres clients aspiren a ser més competitius a través de la integració de solucions tecnològiques en els seus processos de fabricació, distribució, logística i transport.

Com creu que la seva empresa pot ajudar als seus clients?

Les nostres solucions els aporten la capacitat de millorar i optimitzar la seva eficiència, eficàcia i rendibilitat. Si ens centrem en les necessitats dels operadors logístics, de transport i distribució, els sistemes de detecció, pesaje, mesurament volumètric, classificació, expedició i distribució de paqueteria són aliats estratègics per a les companyies. La integració dels nostres sistemes tecnològics pot accelerar i rendibilitzar l'operació, a més de garantir la seva qualitat.

Considera que actualment les empreses estan invertint i innovant adequadament per adaptar-se als reptes del mercat?

L'escala d'inversió de cada empresa està directament relacionada amb les seves particularitats i realitats. Si tenim en compte que la tecnologia sempre va un pas per davant, podríem considerar que totes les companyies tenen possibilitat de millora. En la mesura de les seves possibilitats, les empreses inverteixen. Les empreses saben que han d'adaptar-se a les exigències del mercat. Avui dia, el mercat exigeix immediatesa, seguretat, qualitat i menor cost. Sens dubte, la tecnologia és clau per oferir-li-ho i seguir competint amb èxit.

Pot ser que en alguns casos s'intenti vendre a un client un equipament no apropiat a les seves necessitats?

Vull pensar que no. Per descomptat no des de LYL Enginyeria. És més, volgués pensar que si això ha ocorregut en alguna ocasió per part d'un proveïdor cap al seu client ha estat per accident, per error en la comprensió de la necessitat o com a conseqüència d'un mal dimensionament de la proposta. En el nostre cas, partim de la base de ser una enginyeria, i com tal estudiem a consciència el cas per arribar a una proposta final optimitzada a les necessitats reals del client. A més, no actuem ni som mers proveïdors d'equipament: som integradors tecnològics.
“La globalització escurça distàncies i tot pot estar a tot arreu, no importa origen ni destinació, la qual cosa fa pensar en unes xarxes logístiques i de transport molt ramificat i necessàriament interconnectat”

Troben els recursos humans que necessiten en logística quan els cerca?

Podria semblar que aquesta no és una pregunta adequada a una empresa com la nostra, ja que no ens considerem una empresa logística. No obstant això, com a proveïdor d'aquest sector té cert sentit: no serem capaços d'entendre les necessitats jacents i subjacents del nostre client logístic si no tenim un profund coneixement d'aquesta activitat. És per això que el nostre equip incorpora, d'una banda, a professionals que han pertangut i són especialistes en el sector logístic i, per una altra, a els qui no hem anat formant en l'especialitat per ser capaces d'entendre molt bé les necessitats que es generen i, d'aquesta manera, poder aportar les solucions adecuadas.en LYL Enginyeria som molt conscients que conèixer el món que envolta al nostre client i poder parlar el seu mateix llenguatge facilita l'enteniment, la comprensió i els millors resultats.

Com creu que va a evolucionar la logística en el futur?

Les compres per Internet es multipliquen cada any i cada vegada abasta més productes, així que els operadors augmentaran en nombre i en grandària. La globalització escurça distàncies i tot pot estar a tot arreu, no importa origen ni destinació, la qual cosa fa pensar en unes xarxes logístiques i de transport molt ramificat i necessàriament interconnectat. Les compres i els pagaments es realitzen de forma molt ràpida, així que els terminis de recepció, expedició, transport i lliurament no hauran de ser una rémora perquè el client ho vol o necessita la seva compra ja. Augmenta exponencialment el moviment de càrregues d'un punt a un altre del planeta, més enllà dels focus principals, com Xina o EUA. Els preus dels serveis es van reduint com a conseqüència d'una economia d'escala però també per factors de competència. Millors serveis a menors preus. S'imposa la reducció de costos …

Davant tots aquests escenaris i uns altres que deixem en el calaix, cal preguntar-se pel paper de la tecnologia. D'una banda com a dinamitzadora del canvi en la logística i el transport en el sentit de l'eficiència i la millora dels serveis. Per una altra, per la seva capacitat d'imprimir un nou tempo als processos. També per la seva incidència a interconnectar a l'espai i en el temps. Pel seu lloc, en el seu potencial per adaptar permanentment els costos dels processos per mantenir la competitivitat. Així doncs, en LYL Enginyeria pensem que l'evolució no és una qüestió de futur si no de present.

Empreses o entitats relacionades

Fundación ICIL - Barcelona

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    08/07/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    03/07/2024

Enllaços destacats

Abus Grúas, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis