Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Reciclaje de PET de gran calidad
B&R instal·la el més moderns sistemes de control per al procés

Reciclatge de PET de gran qualitat

Redacció Interempresas18/03/2014

Les ampolles de plàstic PET representen l'envàs per a begudes utilitzat amb més freqüència. El termoplàstic versàtil és totalment adequat per al reciclatge ampolla a ampolla, però també es pot utilitzar per fabricar film per a l'envàs d'aliments. Aquesta és l'especialitat de Starlinger viscotec, que desenvolupa maquinària d'alta gamma per a aquest propòsit. Tota la solució de control per a aquestes màquines prové de B&R. No és d'estranyar, ja que les màquines de primera qualitat exigeixen una automatització de primera qualitat.

De propietat familiar, Starlinger té la seva seu a Àustria i és capdavantera del mercat a l'àrea de maquinària i tecnologia de processament de bosses de plàstic. L'any 2000, Starlinger va introduir una nova divisió amb el nom viscotec, dedicada al desenvolupament de solucions tecnològiques i màquines per al reciclatge eficient de diferents materials plàstics, incloent PE, PP, PA, PS i PET. Els enginyers de viscotec van desenvolupar un reactor de policondensación d'estat sòlid (SSP) que descontamina la matèria primera per produir plàstic rPET d'alta puresa.

Els servoaccionamientos ACOPOSmulti

Els servoaccionamientos ACOPOSmulti.

“La característica principal de la nostra solució és que ens permet garantir el temps de permanència de cada partícula en el procés. Això diferencia clarament el nostre sistema de la resta”, explica Christoph Niederhuber, gerent de vendes per a Llatinoamèrica. “El nostre procés no implica barrejar el material. Així podem aconseguir nivells excepcionalment alts de purificació, fins i tot amb matèria primera summament contaminada. Sovint, els resultats fins i tot superen els valors més estrictes impostos per la normativa internacional. Per això, solem utilitzar el terme superlimpio”. En 2007, el reactor SSP de Starlinger viscotec estava llest per a la producció en sèrie. Des de llavors, la companyia ha subministrat al voltant de vuitanta reactors viscoSTAR i deCON.

Christoph Niederhuber, gerent de Vendes per a Llatinoamèrica de Starlinger viscotec
Christoph Niederhuber, gerent de Vendes per a Llatinoamèrica de Starlinger viscotec

Film de categoria alimentosa a partir de PET 100% reciclat

En l'actualitat, Starlinger viscotec ja disposa de 40 empleats. L'obertura d'un nou centre de producció de la companyia l'any passat va ser acompanyada per una demostració en directe d'un producte innovador: la nova línia de producció de film viscoSHEET, que converteix ampolles PET trituradas en film d'embalatge de categoria alimentosa amb un espessor de 0,3 a 1 mm. “El film produït pot passar per altres etapes de processament, on també pot transformar-se en envasos per a altres productes com a caixes d'ous o recipients per a fruita fresca”, explica Christoph Niederhuber, per definir només algunes de les incomptables aplicacions d'aquesta nova màquina. “El reciclatge de PET, que no és nou a Europa, està començant a desenganxar en llocs com Amèrica del Sud i Àsia, per la qual cosa existeix un gran potencial per viscoSHEET”.

Els servoaccionamientos ACOPOSmulti proporcionen una sincronització d'alta precisió per als motors de parell, amb una comunicació d'alt rendiment a través del bus Ethernet Powerlink en temps real. Una estació de control remot X20 combina els mòduls d'I/S estàndard i de seguretat
Automation PC 810 de B&R

Automation PC 810 de B&R.

Gràcies a la seva fabricació modular, viscoSHEET es divideix en les etapes de descontaminació, dosatge, extrusió, calandratge, inspecció de qualitat i debanament automàtic d'unitats. “Cada línia que produïm es munta aquí íntegrament i se sotmet a proves exhaustives”, indica Christian Lauber, Cap d'Electrònica i Automatització de Starlinger viscotec. “A continuació, es desencadellen els seus segments constitutius, cadascun dissenyat específicament segons les dimensions d'un contenidor de càrrega, i s'envien al client”. Aquesta filosofia modular forma part del disseny de la màquina, fins i tot en el nivell dels components d'automatització. “La tecnologia de control i accionament també és excepcionalment modular i està distribuïda en múltiples armaris elèctrics. El nostre objectiu final és que, quan els clients configurin la màquina in situ, només existeixi una línia d'alimentació i un només cable de bus per connectar en cada armari”.

Starlinger viscotec (1)

Les ampolles de plàstic PET representen l'envàs per a begudes utilitzat amb més freqüència. El termoplàstic versàtil és totalment adequat per al reciclatge ampolla a ampolla, però també es pot utilitzar per fabricar film per a l'envàs d'aliments. Aquesta és l'especialitat de Starlinger viscotec, que desenvolupa maquinària d'alta gamma per a aquest propòsit. Tota la solució de control per a aquestes màquines prové de B&R. No és d'estranyar, ja que les màquines de primera qualitat exigeixen una automatització de primera qualitat.

Motor torque 8LT

Motor torque 8LT.

La nova línia de producció totalment automatitzada viscoSHEET de Starlinger viscotec converteix PET 100% reciclat en film d'embalatge de categoria alimentosa.

La tecnologia d'automatització detalladament

La sòlida col·laboració entre B&R i Starlinger es basa en molts anys de cooperació reeixida. La tecnologia de control de B&R és l'estàndard de fàbrica en tots les instal·lacions de Starlinger de tot el món. Es troba en tots els sistemes viscotec, juntament amb els servoaccionamientos ACOPOS i la tecnologia HMI de B&R. La solució d'automatització d'una sola font es completa amb la tecnologia de seguretat integrada i la comunicació completa a través del potent bus Ethernet Powerlink en temps real, incloent el protocol openSAFETY per a la transmissió de les dades rellevants per a la seguretat. Les aplicacions de control i HMI es dissenyen en el sistema d'enginyeria Automation Studio. “Quant al programari, tots els departaments de Starlinger utilitzen un estàndard coherent i una llibreria compartida”, explica Lauber. “Com a resultat, el més lògic va ser integrar la bobinadora automàtica desenvolupada per la nostra divisió tèxtil en la solució viscoSHEET”. En total, la solució consta d'uns seixanta controladors X20 amb 220 mòduls d'I/S X20, incloent els estàndard i els de seguretat, a més de trenta servoaccionamientos ACOPOS.

X20 I_O_2
X20 I_O_2.

Control de moviment sense compromisos

Amb la gamma completa de tecnologia de servoaccionamiento de B&R, Starlinger viscotec no va trobar limitacions a l'hora de seleccionar els components necessaris per al control de moviment. Encara que l'espai disponible en la unitat de dosatge de l'extrusora és molt limitat, caben perfectament els servoaccionamientos compactes de B&R, incloent els motors síncrons 8LV d'inèrcia excepcionalment baixa i el servoaccionamiento ACOPOSmicro. Aquests dispositius resisteixen sense problemes a la calor despresa per l'extrusora, que està impulsada per una combinació de motors de CA de 315 kW i variadors de freqüència P84 ACOPOSinverter.

Després de sortir de l'extrusora, la massa fosa de PET líquid avança cap a la unitat de calandratge, especialment desenvolupada per Starlinger viscotec, que passa el material pels corrons, on es refreda i se solidifica en forma de film. Els tres corrons amb refrigeració per aigua de la unitat de calandratge estan accionats per motors de parell 8LT, amb un parell nominal de 225 Nm i un parell màxim de 816 Nm, amb el sistema modular ACOPOSmulti que proporciona el control en llaç tancat del procés.

Christian Lauber, cap d'Electrònica i Automatització de Starlinger viscotec
Christian Lauber, cap d'Electrònica i Automatització de Starlinger viscotec.

Christoph Niederhuber, gerent de Vendes per a Llatinoamèrica de Starlinger viscotec: “El nostre reactor SSP aconsegueix nivells excepcionalment alts de purificació, fins i tot amb matèria primera summament contaminadal”

Una solució que funciona a la perfecció

“La refrigeració per aigua afegeix un pes considerable als corrons, per la qual cosa es treballa amb una elevada inèrcia. Per això, els servoaccionamientos han d'estar sincronitzats amb precisió ja que aquest pas del procés juga un paper decisiu en la qualitat del producte final”, recalca Lauber. “Hem equipat aquesta línia amb la primera unitat de calandratge accionada per motors de parell, una veritable innovació. La solució tradicional amb un motor d'inducció, variador i transmissió per corretja va ser descartada. Els motors de parell pràcticament no requereixen manteniment, i el monitor de parell, el limitador de parell i les funcions de control de velocitat proporcionades per la solució de B&R són excepcionals”. Els propis servoaccionamientos ACOPOSmulti que controlen els motors de parell també controlen els motors de l'elevador, l'espaiador i la unitat de posicionament. A mesura que el film avança per la unitat d'inspecció de qualitat, les càmeres ho mesuren i ho escanegen i, a continuació, s'enrotlla i es retalla en la unitat de bobinatge. Els variadors de freqüència ACOPOSinverter P74 controlen els motors d'inducció de les dues unitats de cilindre d'aquests mòduls. “Els variadors de freqüència de B&R són tan sofisticats tecnològicament que ens han permès utilitzar motors d'inducció molt més assequibles que abans”, afegeix Lauber.

Una novetat absoluta en la indústria: els motors de parell 8LT de B&R manegen fàcilment l'elevada inèrcia dels corrons amb refrigeració per aigua en la unitat de calandratge viscotec i, al mateix temps, garanteixen una sincronització d'alta precisió.

Un potent PC industrial (Automation PC 810 de B&R) funciona com a plataforma central per a tota la línia de programari i interfícies amb tots els seus controladors distribuïts
viscoSHEET es divideix en les etapes de descontaminació, dosatge, extrusió, calandratge, inspecció de qualitat i debanament automàtic d'unitats...

viscoSHEET es divideix en les etapes de descontaminació, dosatge, extrusió, calandratge, inspecció de qualitat i debanament automàtic d'unitats.

Christian Lauber, cap d'Electrònica i Automatització de Starlinger viscotec

“Treballar amb B&R ha estat un plaer i, com sempre, ens han proporcionat la solució ideal en cada pas del camí”.

El sistema de bus POWERLINK en temps real totalment integrat i el protocol openSAFETY independent i orientat a la seguretat compleixen amb tots els requisits de Starlinger viscotec per al disseny d'un sistema modular i descentralitzat.

Una col·laboració ideal

Un potent PC industrial (l'Automation PC 810 de B&R) funciona com a plataforma central per a tota la línia de programari i interfícies amb tots els seus controladors distribuïts, i també executa l'aplicació HMI. La unitat operativa és un Automation Panell 920 amb pantalla tàctil incorporada. “A causa de la complexitat d'aquest sistema, els enginyers de B&R es van enfrontar a un gran repte a tots els nivells, especialment en el control de moviment”, recorda Lauber. “Treballar amb B&R ha estat un plaer i, com sempre, ens han proporcionat la solució ideal en cada pas del camí”. Un projecte d'aquesta envergadura i profunditat només pot tenir èxit treballant amb un soci en qui poder confiar; un soci que posi sobre la taula les seves pròpies idees innovadores i coneixements d'enginyeria".

Empreses o entitats relacionades

B & R Industrial Automation Ibérica, S.L.U.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis