Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a No cambie de almacén, apueste por la remodelación, la modernización, la optimización

No canviï de magatzem, aposti per la remodelació, la modernització, l'optimització

Yolanda Núñez, directora Màrqueting d'ICIL12/03/2014
Els projectes de remodelació, modernització o optimització adapten la intralogística de les seves instal·lacions actuals als estàndards tecnològics més nous, perllongant així la vida útil de la seva inversió i sempre sota la màxima de l'eficiència.
Yolanda Núñez, directora de Màrqueting de Schafer

Yolanda Núñez, directora de Màrqueting de Schafer.

L'automatització i les modernes solucions intralogísticas augmenten la productivitat i eficiència del magatzem i instal·lacions logístiques. No sempre és necessari fer “la gran inversió”, sinó que es pot perllongar la vida útil de les inversions realitzades prèviament. En moltes ocasions la remodelació o modernització són la millor alternativa. Permeten millorar el nivell de servei, la disponibilitat dels productes i la qualitat, al mateix temps que redueixen costos de diversos tipus com són els operatius o de recursos, arribant fins i tot al 30%. En aquest sentit, és important destacar el paper de la tecnologia per guanyar eficiència.

La particularitat d'aquest tipus de projectes és que la majoria de vegades les instal·lacions ‘antigues’ es troben en funcionament, amb el que possibles parades tindrien conseqüències crítiques per a l'empresa. El repte consisteix a escometre aquests projectes de modernització o remodelació sense afectar a l'operativa logística de l'empresa. Per aquest motiu calgui comptar amb proveïdors experts que ofereixin al client una garantia de compliment.

En un projecte tipus, en una primera fase, els experts determinen la necessitat real de mesures de remodelació o modernització. Per planificar i conceptualitzar el nou disseny, els punts clau radiquen en l'optimització tant mecànica com a elèctrica de la instal·lació i els processos, amb un aprofitament de l'espai el més òptim possible, o fins i tot la generació de superfícies lliures. A més, en la modernització o instal·lació de components dinàmics de la instal·lació es dóna una especial importància a la integració d'accionaments eficients energèticament. Per limitar el menys possible la producció actual, s'elabora juntament amb el client un calendari per a l'execució.

Un altre tema important és el manteniment. Els nous components emprats augmenten l'eficiència dels recursos i el rendiment; a més, els nous sistemes tenen un desgast considerablement inferior, i normalment, ofereixen opcions de manteniment remot millors i més ràpides.

Segons l'experiència de SSI Schaefer en aquests últims anys, pot haver-hi diferents tipus de projectes. Per a una empresa de tecnologia agrícola, l'alemanya Hans Völk (representa la marca John Deere), es va realitzar un projecte d'optimització de l'espai existent, havent realitzat un magatzem de components i guanyant 90m2 de superfície d'exposició.

Després de realitzar un estudi inicial, es va calcular quin era l'espai necessari per al magatzem en funció de les referències existents i les seves característiques (volum, pes, rotació, …). A continuació es va desenvolupar el concepte de la instal·lació, així com el procés a realitzar sota els criteris de creixement i funcionalitat. L'estudi va posar en relleu que la superfície necessària de magatzem per a les peces petites i mitjanes era un 20% de la qual inicialment va suposar l'empresa. Així mateix, els resultats de l'estudi van facilitar la ulterior planificació dels espais, la gestió del projecte i el control de costos.

SSI Schaefer va construir un modern magatzem de recanvis amb una entreplanta. Per estalviar costos es van utilitzar les prestatgeries del magatzem antic la qualitat del qual resultava acceptable i es van col·locar de tal manera que no poguessin veure's des de l'àrea de clients malgrat l'arquitectura oberta, de manera que tot el magatzem dóna una impressió molt moderna, lluminosa i oberta, d'una sola peça. També es van planificar els llocs de treball per a la venda de components, la recepció de treballs de reparació, etc. a l'estil d'un concessionari de cotxes modern al llarg de la superfície d'exposició i fins i tot adaptant-la a la identitat corporativa, donant com resultat un increment de l'àrea d'exposició de 90 m².

En una superfície de 340 m² ara s'emmagatzemen unes 12.500 peces de recanvi (8.000 peces petites, 4.000 mitjanes i 500 peces grans)...
En una superfície de 340 m² ara s'emmagatzemen unes 12.500 peces de recanvi (8.000 peces petites, 4.000 mitjanes i 500 peces grans).

Remodelació i modernització

Si parlem de remodelació trobem un altre exemple en l'empresa alemanya VW que necessitava més espai en el seu magatzem per suportar el creixement de les seves vendes. Després de realitzar una anàlisi estructurada de l'estoc i els processos, SSI Schaefer va identificar un potencial de millora important.

En el marc de l'estudi, es va dividir l'espai disponible en 3 àrees:

a) un nou magatzem de peces de dos pisos segons el principi de localització

b) un espai per a equips mòbils amb un àrea especial connectada d'eines

c) un magatzem individual de rodes per a clients

Resultat: el nou magatzem, amb una eficiència clarament major, necessita només al voltant del 40% de l'espai existent. A més, l'estudi del projecte va proporcionar informació clara sobre els costos, del compliment de les 7 fases del projecte i dels recursos requerits.

Finalment, un altre exemple de modernització d'un centre logístic ho trobem en Itella Logistics, a Finlàndia. Itella està especialitzada a proveir solucions eficaces i lucratives de transports terrestres, marítims i aeris, així com el magatzematge en diverses etapes. Per al seu nou centre logístic de major envergadura, va optar per SSI Schaefer, qui dissenyo un centre logístic ultramoderno basat en l'optimització energètica i en una tecnologia de calefacció eficient i ecològica.

Des d'octubre del 2012 fins a març del 2013, es va instal·lar una estructura de prestatgeries de paletización amb aproximadament 80.000 ubicacions i una altra estructura de prestatgeries de panells de 2 plantes amb 8.000 metres de prestatgeries i prestatgeries cantilever. Tots els sistemes de prestatgeries ocupen una superfície de 77.000 m2 que juntament amb el sistema pick-by-voice s'ha aconseguit augmentar l'eficàcia de la preparació de comandes i el rendiment.

Imagen

Un altre exemple és el de SKF, que van modernitzar completament el maquinari i el sistema de control, permetent al magatzem miniload automàtic aconseguir novament l'estat actual de la tecnologia. En el seu emplaçament de Berlín emmagatzemen diversos materials com a cargols, rosques, bombes i eixos per a equips o sistema de lubricació centralitzada segons el principi FIFO. Un magatzem miniload amb 4 passadissos disposa d'aproximadament de 30.000 ubicacions. “Després de més de 15 anys va ser necessari substituir el programari del sistema de gestió de magatzem, l'automatització i els components de sistema inclusivament el control del flux de materials”.

 

En la primera fase del projecte es va implementar el nou sistema de gestió de magatzem de SSI Schaefer que va ser connectat al sistema de gestió de materials de SAP. Com a sistema de gestió de magatzem modular facilita l'adaptació exacta del programari del magatzem a les necessitats de SKDF. En la segona fase del projecte es va realitzar la modernització del magatzem miniload.

 

SKF va aconseguir un increment de la velocitat de rendiment i una reducció important del consum energètic, a més d'obtenir una solució d'IT i de comunicació moderna que els va permetre reduir les despeses de manteniment i reparació de maquinari.

 

SSI Schaefer, multinacional alemanya líder en el seu sector, és especialista a proveir solucions globals i integrals de logística interna, automatització, magatzematge i preparació de comandes. Amb més de 75 anys d'història, 8500 empleats, 54 delegacions i 8 fàbriques a tot el món, SSI Schaefer és el principal referent mundial com a proveïdor integral claus en mà per a centres de distribució i instal·lacions logístiques: des de caixes i contenidors, prestatgeries de panells, dinàmiques i de paletización, bases mòbils, miniloads, transelevadores i robots de preparació automàtica de comandes, fins a tecnologies de picking, sistemes automatitzats i programari de gestió de magatzem, etc.

 

Amb més de 75 anys d'història i una facturació de més de 2.000 milions d'euros, SSI Schaefer és el proveïdor capdavanter d'intralogística. Amb més de 15 anys de presència directa al mercat espanyol i amb gran reputació per l'alta qualitat dels seus productes i serveis, SSI Schaefer compta amb més de 800 clients en els principals sectors d'activitat comercials: alimentació i begudes, farmacèutic, moda, retail, automoció i operadors logístics, entre uns altres.

Empreses o entitats relacionades

Fundación ICIL - Barcelona

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    08/07/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    03/07/2024

Enllaços destacats

Abus Grúas, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis