Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Buenas perspectivas para el termoconformado
Les tendències en el camp de la termoconformació per a envasos estan relacionades amb majors exigències higièniques

Bones perspectives per a la termoconformació

Redacció Interempresas25/11/2013

El sector de la termoconformació està travessant bons moments. Illig (representada per Helmut Roegele), un dels grans en aquest sector, va aconseguir un rècord de vendes en 2011, va tancar 2012 amb excel·lents resultats i espera continuar la tendència en 2013, mancant dades definitives a la fi de novembre. Kiefel (representada per STX), per la seva banda, una altra de les empreses importants en aquest sector, va créixer un 10 % en el primer trimestre de 2013.

Les tendències en el camp de la termoconformació per a envasos estan relacionades amb majors exigències higièniques i amb la cura dels recursos naturals i, per descomptat, tècnicament parlant, amb la reproducibilidad de la qualitat del producte final i l'alta productivitat.

Per 2014, segons indica Karl Schäuble, director general d'Illig, no s'espera un increment significatiu de l'activitat. Els mercats de l'Europa de l'oest encara estan patint els danys causats per la crisi financera i les inversions no flueixen amb facilitat, alguna cosa especialment cert en l'Europa del sud. Tampoc els països de l'est d'Europa estan podent aconseguir els nivells d'inversió d'abans de la crisi.

Productes de PP (izda.) i d'APET (dta.) realitzats en màquines d'Illig
Productes de PP (izda.) i d'APET (dta.) realitzats en màquines d'Illig.

De fet, el creixement futur d'Illig es produirà en altres zones geogràfiques, on ja es venen el 60% de les màquines, en països d'Àsia, països àrabs i en tota Amèrica.

En el cas de Kiefel (grup Brückner), que fabrica màquines per a termoconformació destinades a la indústria automobilística, frigorífica, de la medicina i de l'empaquetat, la situació econòmica també és saludable, amb un volum de vendes en 2012 de 78 milions d'euros. Entre els seus clients es troben empreses com Volkswagen, BMW, Magna, Johnson Controls, BSH, Electrolux, Baxter i Fresenius. En el primer trimestre de 2013, l'empresa va presentar un creixement del 10 %. Segons el gerent, Thomas J. Halletz: “Es correspon amb el que esperàvem. Ens alegrem que cada any torni a augmentar el volum de vendes i el nombre de comandes”. El volum de vendes es divideix, com a mitjana, en un terç en cadascun d'aquests sectors: medicina, empaquetat i automòbil/frigorífic.

Com a mostra de les bones expectatives del sector de la termoconformació, en 2012 Kiefel va inaugurar el “campus”, un nou centre per a clients, marques i tecnologia que amb la seva arquitectura oberta i cordial i les seves extenses zones verdes proporciona una atmosfera creativa. Per a la realització dels projectes, els especialistes de Kiefel disposen també d'un centre tecnològic àmpliament equipat. A més de proves bàsiques amb materials nous i controls de qualitat en laboratoris, la gamma de prestacions abasta, entre uns altres, desenvolupaments específics dels clients així com l'optimització de processos i procediments.

Gràcies a la nova organització i a les zones de producció i emmagatzematge, l'empresa va augmentar la seva eficàcia un 20 % en el muntatge i un 30 % en l'emmagatzematge.

Amb la finalitat de poder seguir creixent en el futur, Kiefel va adquirir un ampli terreny de 17.000 metres quadrats al costat del campus. El projecte complet del campus i la compra del terreny s'ajusten a l'estratègia de creixement del grup Brückner. El nostre objectiu és seguir desenvolupant Kiefel com una empresa capdavantera en tecnologia durant molt temps."

Un sector exigent

La intel·ligència en la producció, un concepte en el qual treballen ja nombrosos sectors industrials, també ha arribat a la termoconformació. Illig ha llançat el seu control IC – Intelligent Control Concept- pensat per millorar la productivitat, la reproducibilidad, la disponibilitat de l'equip i la facilitat de maneig de la màquina. Com a part del concepte està l'optimització del procés d'unes màquines que avui dia estan ja equipades amb servomotores.

Gots d'APET fabricats en un motlle de 18 cavitats en una Illig IC-RDM 54K
Gots d'APET fabricats en un motlle de 18 cavitats en una Illig IC-RDM 54K.

Els avantatges de les sèries RDK (conformat i encunyat combinats) i RDKP (conformat i encunyat separats) per a la fabricació de safates i dels autòmats per produir gots de la sèrie RDM-K són nombroses. Els servomotores per a tots els moviments asseguren velocitat, precisió i eficiència energètica i la seva precisió en el posicionament fa possible la reducció de temps morts. En comparació de models anteriors es poden aconseguir reduccions de cicles de fins al 30%.

Kiefel per la seva banda, amb màquines diverses dirigides a aplicacions molt diferents, no solament actua en un sector clàssic per a la termoconformació com el del packaging, sinó també en uns altres molt exigents com el dels electrodomèstics, la medicina o l'automòbil. En aquest últim sector ofereix, com a mostra de l'alta tecnologia que està arribant a aquest mètode de transformació de plàstics, sistemes de simulació de la termoconformació, que redueix els costos en la fase de desenvolupament i en la producció en sèrie.

Empreses o entitats relacionades

Roegele, S.A.
STX Radial Ambient, S.L.

Comentaris de l'article/notícia

#1 - carolina
14/02/2014 5:55:24
como poder controlar el broche embra? aparte de temperatura?

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    08/07/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    03/07/2024

Enllaços destacats

Abus Grúas, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis