Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a SSI Schaefer realiza el nuevo centro logístico de JYSK

Amb una superfície útil de gairebé 100.000 m2 el nou centre logístic és un dels majors centres de distribució d'Europa de l'Est

SSI Schaefer realitza el nou centre logístic de JYSK

Redacció Interempresas30/07/2013

L'especialista en intralogística SSI Schaefer ha realitzat un dels centres logístics més grans d'Europa de l'Est per al comerciant de mobles JYSK. Gairebé 170.000 ubicacions de palés un concepte de flux de materials intel·ligent així com la combinació de tecnologia d'automatització moderna i de processos manuals gràcies a un sistema de gestió de magatzem dissenyat de forma òptima.

Al nou centre de distribució posat en servei pel comerciant de mobles danès JYSK Nordic A/S en Radomsko, uns 100 km al nord de Katowice, es poden processar fins a 900 paléspor hora al mateix temps tant en la recepció com en l'expedició de mercaderies. “No obstant això, aquest volum de despatx de mercaderies està concebut per a un creixement a mitjà i llarg termini”, explica Jacek Przerwa, director tècnic i de sistemes del centre logístic JYSK en Radomsko. “Actualment el rendiment aconsegueix un 50 a un 60% de les possibilitats —amb taxes de creixement enormes—.” El nou magatzem central serveix per al proveïment de tota Europa Central i Oriental. A més ha d'asseure les bases per proveir els mercats a Rússia i a Xina.

En la primavera del 2008 els òrgans de decisió del fabricador de mobles danès van iniciar la planificació d'un centre logístic central a Polònia. Objectiu: la concentració dels magatzems polonesos, l'increment del rendiment de pas així com la creació de capacitats per a l'expansió en nous mercats. JYSK va decidir adaptar el magatzem manual situat en Radomsko, un emplaçament convenientment situat, als requeriments del futur mitjançant la seva ampliació i automatització. SSI Schaefer va ser encarregat com a contractista general de dissenyar el concepte logístic i de portar a la pràctica l'elaboració i construcció del projecto claus en mà.

L'especialista en intralogística SSI Schaefer ha realitzat un dels centres logístics més grans d'Europa de l'Est per al comerciant de mobles JYSK...
L'especialista en intralogística SSI Schaefer ha realitzat un dels centres logístics més grans d'Europa de l'Est per al comerciant de mobles JYSK.

Amb una superfície útil de gairebé 100.000 metres quadrats el nou centre logístic és un dels majors centres de distribució d'Europa de l'Est. D'una banda, s'havia d'integrar el complex arquitectònic existent del magatzem antic amb una superfície d'uns 41.000 metres quadrats. D'altra banda, calia dissenyar la concepció de la instal·lació, els fluxos de materials i els components d'automatització per a una capacitat de fins a quatre nous magatzems de gran altura amb unes 350.000 ubicacions de palés. A més, l'espaiosa superfície de passadissos del complex de naus havia d'estar disponible com a superfície de posada a disposició pel picking (en la seva major part) manual així com per a l'agrupació de les ordres. La realització va tenir lloc en diverses operacions. En primer lloc, es van ampliar les tres naus de magatzem i de preparació de comandes ja existents amb una superfície de 13.000 m² cadascuna que abans van servir com a magatzems compactes afegint una nau addicional i un edifici de passadís. Mitjançant el concepte de flux de materials elaborat en un projecte de simulació es va realitzar la separació dels fluxos de recepció i d'expedició de mercaderies instal·lant 25 nous molls de recepció de mercaderies en la part posterior de l'edifici. A més es van instal·lar dues ulteriors plantes a una altura de 5 i de 10 metres a l'edifici de passadís. D'aquesta manera es pot utilitzar la planta inferior de la nau per al magatzematge en el sòl, el picking d'articles grans i voluminosos així com per al processament de la recepció i l'expedició de mercaderies. En la planta baixa es realitzen a més la paletización de la mercaderia envasada en caixes, el control i, si escau, la substitució dels palés buits. “Gràcies a la instal·lació i distribució de nous molls, la separació conseqüent dels fluxos de materials i l'automatització de la instal·lació hem duplicat la velocitat en el processament de recepció i expedició de mercaderies”, comenta el Sr. Przerwa.

Amb una superfície útil de gairebé 100.000 m² el nou centre logístic és un dels majors centres de distribució d'Europa de l'Est...
Amb una superfície útil de gairebé 100.000 m² el nou centre logístic és un dels majors centres de distribució d'Europa de l'Est.

De forma paral·lela es van iniciar els treballs en els magatzems de gran altura – en un primer moment en dos dels quatre magatzems planificats. Els dos restants estan inclosos en el layout de la instal·lació de manera que poden ser construïts ràpidament i integrats fàcilment a la tecnologia de la instal·lació en cas de necessitar-los.

Les dues plantes intermèdies noves en les quatre naus de passadís ofereixen suficient espai per a la instal·lació del sistema de transport continu de distribució que serveix per emmagatzemar i desalmacenar mercaderies en l'i del magatzem de gran altura sense que això afecti als processos realitzats en la planta baixa. Segons el concepte de fluxos de mercaderies estrictament separats, la primera planta serveix per aprovisionar el primer magatzem de gran altura, la segona planta serveix per al segon magatzem. El cor de la instal·lació és l'electrovía de palés en ambdues plantes superiors que serveix per realitzar tots els transports intraempresariales automatitzats així com el maneig i servei dels magatzems de gran altura en el magatzem central de JYSK.

En els 24 passadissos dels magatzems de gran altura s'emmagatzemen sobretot articles pesats i de baixa rotació així com articles de gran consum. A causa de l'àmplia gamma d'articles amb uns 5.000 productes diferents, tot el sistema de transport continu així com les ubicacions de transfer i els transelevadores en els quatre passadissos del segon magatzem de gran altura estan dissenyats per al transport de grans palés amb mesures fins a 1.200 x 2.400 mm. Ja només per a l'equipament inicial de la instal·lació SSI Schaefer va subministrar unes 7.000 plataformes d'aquest tipus per a l'emmagatzematge de mobles i grans unitats d'embalatge.

Empreses o entitats relacionades

SSI Schaefer Sistemas Internacional, S.L.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    31/07/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    29/07/2024

Enllaços destacats

Abus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis