Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a B&R y Mepsa crean la Nova Duplo
La col·laboració entre Mepsa i B&R ofereix un rendiment i qualitat excel·lent

B&R i Mepsa creen la Nova Duplo

José Expósito, tècnic comercial de B&R04/06/2013
La Nova Duplo està composta de 7 estacions de CNC amb un total de 42 eixos interpolats. Cadascuna de les estacions consta d'alguns eixos que estan muntats en la bancada de la màquina i de dos eixos que estan muntats sobre una taula giratòria. Gràcies a això la màquina és capaç de realitzar diferents operacions consecutives a una peça sense necessitat de traslladar-la manualment d'una estació a la següent.
Imagen

La col·laboració entre B&R i Mepsa ha permès el desenvolupament de la nova màquina Nova Duplo que ofereix el màxim rendiment amb una qualitat excel·lent. D'aquesta forma, a la màquina se li subministren peces en brut i aquestes surten totalment polides i acabades. El control complet de la màquina, així com els càlculs del moviment interpolat de tots els canals de CNC, es realitza en una mateixa CPU, que al seu torn integra una pantalla tàctil per controlar la màquina. Tots els dispositius, incloent les I/S i els servo accionaments estan interconnectats mitjançant el mateix bus de camp en temps real, Ethernet Powerlink, que a més passa a través d'un anell lliscant amb la finalitat d'aconseguir els dispositius muntats sobre la taula giratòria. Ja que la màquina mesura 100 m2, l'operari disposa d'un Mobile Panell per poder tenir una millor supervisió i control de la màquina, que inclou un bolet d'emergència, podent desconnectar-ho en calenta per tornar-se a connectar directament al costat de la màquina que més interessi.

En algunes aplicacions, depenent del producte a polir, la màquina crea un entorn molt nociu ple de lijaduras metàl·liques que poden afectar als components electrònics de la zona. És per això que l'Acopsomulti65 amb protecció IP65 és la solució ideal per a les màquines rotatives, on alguns servo accionaments han de ser muntats en la taula giratòria i estan en contacte amb la pols metàl·lica.

Les necessitats dels clients difereixen moltíssim depenent del sector d'activitat, requerint per això solucions a mesura per a cada client final. Gràcies a la flexibilitat que ofereix l'eina de desenvolupament de B&R Automation Studio, totes les màquines del mateix tipus corren sobre la mateixa base de programari, permetent una gran reusabilidad del codi i una fàcil personalització per complir amb els requisits del client.

A causa que tots els elements d'automatització provenen d'un mateix fabricador, el temps d'engegada és molt curt fins i tot quan les màquines són tan complexes i grans. “Solament necessitem tres dies per engegar una màquina amb quatre canals de CNC i 20 eixos interpolats” diu Xavier Domingo, responsable de R+D de programari de Mepsa.

Imagen

Domingo també afirma que “Nosaltres treballem amb del programari de B&R Automation Studio, que s'usa per configurar, programar, diagnosticar, traçar gràfics, crear la visualització, simular la màquina abans de l'engegada, etc. Això simplifica moltíssim el treball perquè solament es necessita una única eina de programari. Una de les grans diferències que he trobat al programari d'automatització de B&R és que és realment obert, donant-nos la possibilitat de desenvolupar totes les funcions que necessitem per a les nostres màquines. Gràcies al suport tècnic de B&R, el qual crec que està molt bé qualificat, vam crear les tasques de programari personalitzades que usem en totes les màquines i que estan totalment adaptades a les nostres necessitats.”

Mepsa és una empresa pionera en el disseny i construcció de maquinària automàtica i equips per al poliment, esmerilat, desbarbado i setinat de peces metàl·liques i altres materials, fundada en 1984. L'empresa ha sabut combinar tecnologia i adaptabilitat per obtenir així equips personalitzats que responguin a necessitats concretes de clients. Al principi, Mepsa desenvolupava els seus propis controladors de CNC, que cobrien satisfactòriament les necessitats del mercat en aquell moment. Avui dia, usa la solució integrada de CNC de B&R, que proporciona la llibertat necessària per crear les aplicacions més innovadores de forma fàcil i ràpida.

Empreses o entitats relacionades

B & R Industrial Automation Ibérica, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis