Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Etiquetado eficiente con Powerlink

Etiquetatge eficient amb Powerlink

Font: B&R16/05/2013
Reduir els costos de producció per unitat de les etiquetes comercials sense comprometre la qualitat d'impressió ni el temps de funcionament de la màquina: aquest va ser l'objectiu que es van marcar en Gallus en desenvolupar la innovadora màquina d'impressió d'etiquetes ECS 340. Amb l'ajuda de la tecnologia de B&R, ho van aconseguir amb escreix. Combinant la més innovadora tecnologia de control i accionament amb una màquina amb nucli de granit, s'aconsegueix una base estable per a l'elevat rendiment de la màquina i els baixos costos operatius.

La litografia es coneix com la forma més antiga d'impressió planográfica, i al segle XIX aquest mètode basat en una pedra va permetre, per primera vegada, la producció en massa d'impressions en color. El fabricant de màquines impressores suís Gallus utilitza novament pedres per a la producció de còpies en color. Aquesta vegada, no obstant això, en lloc de servir com a substrat d'impressió, la pedra forma la base de la màquina d'impressió d'etiquetes en línia Gallus ECS 340, la qual cosa garanteix un procés extraordinàriament fluït. La màquina d'impressió d'etiquetes en línia Gallus ECS 340 es va dissenyar específicament per a la producció d'etiquetes comercials autoadhesivas: adhesius creats mitjançant la impressió flexográfica multicolor que aconsegueix excel·lents resultats sense complexos mètodes d'acabat, com l'estampació en calenta o el segellat. La principal aplicació d'aquestes etiquetes la trobem en el dors d'envasos de xampú o en la part frontal de productes bàsics d'alimentació, neteja i articles farmacèutics.

Excepcional rendiment i baixos costos d'impressió amb la màquina d'impressió d'etiquetes Gallus ECS 340
Excepcional rendiment i baixos costos d'impressió amb la màquina d'impressió d'etiquetes Gallus ECS 340.

“Aquests segments es caracteritzen generalment per la pressió dels costos elevats, i els fabricants es veuen obligats a treballar amb marges molt ajustats”, explica Stefan Heiniger, COO del Departament d'Etiquetes del Grup Gallus. “Malgrat aquestes restriccions, o més aviat a causa d'elles, mantenir un marge competitiu requereix l'alt nivell de qualitat d'impressió i disponibilitat del sistema que ofereixen els dispositius Gallus. Durant el desenvolupament de l'ECS 340 seguim el lema ‘reduir al màxim’, amb l'objectiu d'oferir una solució per a aquestes aplicacions especialment sensibles als costos”.

Costos de producció extremadament reduïts

El punt d'equilibri entre la qualitat d'impressió i els baixos costos operatius s'aconsegueix amb l'ús de solucions avantguardistes, com la tecnologia de servoaccionamiento ACOPOS de B&R.

“Gallus ha estat el primer fabricador d'impressores d'etiquetes a introduir una màquina que utilitza de forma exclusiva el control individual d'eixos”, comenta el director de departament de Gallus. “Les dures exigències imposades sobre la maquinària d'impressió d'etiquetes en l'actualitat només poden complir-se amb la servotecnología. Aquestes exigències inclouen curts temps d'instal·lació, engegada ràpida de la màquina després del canvi de producte i mínim desaprofitament de material; tot això amb una qualitat d'impressió alta i constant. La tecnologia de servoaccionamiento de B&R compleix a la perfecció amb tots aquests punts”.

Paolo Salvagno, director general de B&R Suïssa (esquerra) amb Stefan Heiniger, COO del Departament d'Etiquetes del Grup Gallus...
Paolo Salvagno, director general de B&R Suïssa (esquerra) amb Stefan Heiniger, COO del Departament d'Etiquetes del Grup Gallus.

Utilitzada juntament amb el sistema de comunicació en temps real d'alt rendiment Powerlink, la tecnologia d'un sol eix basada en servoaccionamientos de la sèrie Acopos permet configurar ràpidament i ajustar dinàmicament fins a dotze unitats d'impressió (deu unitats d'injecció més dues unitats de perforació) en la Gallus ECS, tenint en compte les desviacions del procés i aconseguint velocitats d'avanç de fins a 160 metres per minut. Això permet canviar el tipus d'etiquetes i material ràpidament, produir proves d'impressió en poc temps i aplicar una àmplia gamma de colors amb total precisió, evitant així errors d'impressió i desaprofitament de material. “Per a les companyies d'impressió d'etiquetes, això representa un fort avantatge competitiu i una activitat respectuosa amb el medi ambient”, explica Heiniger.

Control total dels costos de producció

A causa del paper fonamental que exerceixen els accionaments en tot aquest procés, Gallus va dur a terme una exhaustiva revisió dels possibles proveïdors en 2006, abans d'iniciar el desenvolupament de la Gallus ECS. “L'especificació de disseny requeria un proveïdor capaç d'oferir una plataforma de control central, així com els accionaments corresponents”, remarca Heiniger. “Mantenir els alts estàndards de qualitat, que definim segons la taxa de fallades, era un altre requisit fonamental”.

Aquest alt nivell de qualitat juga un paper molt important a l'hora de mantenir baixos els costos operatius de la Gallus ECS 340. Els responsables de Gallus també van veure de forma positiva el fet que els mòduls de doble eix ACOPOS de B&R es fabriquin en sèrie i que els accionaments puguin instal·lar-se i retirar-se fàcilment durant el procés; un avantatge considerable en un sistema de fins a 50 eixos. Els accionaments es configuren automàticament quan es registren en el controlador i no és necessari connectar cap ordinador de servei addicional ni instal·lar cap programari manualment. Tampoc és necessari reiniciar el sistema després de canviar un accionament. “Aquestes característiques redueixen els costos de procés tant al fabricador de la màquina, com al propietari de la mateixa”, explica Heiniger.

Imagen

Curt temps d'inactivitat per detenció de la màquina

La capacitat de regeneració d'energia dels accionaments ACOPOS aporta al propietari de la màquina estalvis addicionals sobre els costos operatius. L'amplària de la màquina (11 metres amb vuit unitats d'injecció –fins a dotze possibles–) no suposa cap problema per a la solució de B&R, ja que el bus de CC pot ampliar-se mitjançant mòduls d'expansió. No obstant això, la capacitat de regenerar la potència de frenat no és el punt més destacat de la Gallus ECS. Encara és molt més important la capacitat, en cas de trencament de banda, fallada d'alimentació o emergència, d'utilitzar l'energia cinètica per col·locar la màquina en manera segura i definit, sense la necessitat d'una font d'alimentació externa, garantint així que la màquina pugui reiniciar-se ràpidament. En aquest cas, l'operari del sistema es beneficia de la tecnologia de seguretat integrada que proporciona B&R, que permet una connexió ràpida, eficaç i lògica al controlador estàndard.

Imagen

Els usuaris també es beneficien del fet que els servoaccionamientos ACOPOS utilitzen filtres i mòduls de reactància per evitar consumir corrent reactiu, la qual cosa evita que les companyies elèctriques exigeixin unitats de compensació de potència addicionals o carreguin costos elèctrics addicionals.

Conclusions

La Gallus ECS 340 genera uns desaprofitaments mínims i requereix temps de configuració molt curts amb baixos costos operatius, permetent així una producció extremadament rendible d'etiquetes comercials d'alta qualitat. A la vista dels nombrosos avantatges que ofereix aquesta innovadora impressora d'etiquetes, no és d'estranyar que Gallus hagi distribuït ja més de 70 màquines equipades amb la tecnologia d'alt rendiment de B&R.

Empreses o entitats relacionades

B & R Industrial Automation Ibérica, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis