Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Máximo rendimiento de cálculo y gráfico para la automatización
B&R ha perfeccionat un disseny compacte en el qual destaca la utilització del sistema X20 com a alternativa al clàssic sistema 2005

Màxim rendiment de càlcul i gràfic per a l'automatització

Redacció Interempresas14/05/2013
Bernecker & Rainer Automatització Industrial, S.L.O. ha creat, especialment per als seus clients, el sistema de control 'Aprol' que s'adapta a les necessitats actuals del sector. Una de les eines funcionals que disposa Aprol és la utilització de 'Automation Studio' com a suplement. Així quan es configura el maquinari i els busos de camp, l'operari té accés a una eina d'enginyeria utilitzada per diverses desenes de milers de persones a nivell mundial. Aprol ha estat pensat específicament per aportar més funcionalitat a l'automatització de maquinària, facilitar la gestió de la informació i el manteniment, així com el desenvolupament de disseny.
La companyia amb seu a Granollers ha perfeccionat un disseny compacte en el qual destaca la utilització del sistema X20 com a alternativa al clàssic sistema 2005, amb el qual aconsegueix un major nivell de granularidad a les illes d'I/S remotes. Això comporta enormes avantatges en aplicacions descentralitzades que permeten una reducció dels costos totals. A més, com el bus de camp Powerlink té la capacitat de proporcionar redundància, es pot incrementar significativament la disponibilitat del sistema en general. També s'integren altres busos de camp tals com Profibus DP, Modbus TCP o IO-Link que permeten connectar sistemes o mòduls d'I/S de tercers de forma fiable i fàcil de configurar.

A més, existeixen mòduls especialitzats per a tasques específiques i innovadores, dissenyats, instal·lats i operats de la mateixa manera que qualsevol mòdul d'I/S X20. Un exemple d'ells és el mòdul de mesurament de potència i sincronització de xarxes X20 (entrades per a corrent de 5 A i per a voltatge de 400 V en menys de 90 mm d'ample) que és una solució de baix cost per mesurar i recol·lectar dades de consum energètic i així monitorizar l'eficiència energètica total. Un altre exemple pot ser el mòdul d'entrades analògiques de 16 bits per a senyals de corrent i voltatge amb funció d'oscil·loscopi. Amb un temps de mostreig de 50 µs, les dades es capturar i emmagatzemen en un buffer del mòdul que permet albergar fins a 8.000 valors. Es pot utilitzar un senyal de trigger per començar i parar la captura, així com per determinar automàticament el MIN/MAX dels valors capturats pel dispositiu. El contingut del buffer també es pot guardar en un registre històric en el controlador per a la seva posterior anàlisi.

L'alta tecnologia en ingenería d'Aprol aporta un millor control en totes les funcions de desenvolupament d'automatització de maquinària...
L'alta tecnologia en ingenería d'Aprol aporta un millor control en totes les funcions de desenvolupament d'automatització de maquinària.
Els controladors utilitzen targetes CompactFlash, de fins a 8 GB de capacitat. Aquesta capacitat d'emmagatzematge es pot utilitzar per registrar dades de procés, alarmes i esdeveniments, incloent l'instant en què van ocórrer, de manera que en el cas que es perdés la comunicació amb l'equip que registra les dades, aquesta informació no es perdria. Una vegada restablida la connexió, les dades emmagatzemades en el buffer d'emergència es poden transmetre automàticament a l'arxiu històric.

Cada controlador té un servidor web integrat, en el qual el System Diagnostic Manager mostra de forma detallada tota la informació rellevant del controlador i dels mòduls d'I/S connectats. També es poden mostrar continguts fets a mesura, animats en funció de variables de procés mitjançant la utilització de pàgines web basades en SVG.

Per a la interacció a peu de màquina, els Power Panell són una solució de visualització molt atractiva i de baix cost. Les característiques que proporciona la visualització clàssica de Visual Components estan totalment integrades en Aprol. Si es desitja una solució de control per a l'armari elèctric, llavors un Power Panell pot executar la part de visualització, mentre el controlador comparteix els valors dinàmicament des de l'armari. En el cas que es desitgi implementar una capa de control d'emergència, llavors l'aplicació de visualització es pot executar directament en el controlador. Això permet operar des de qualsevol ordinador autoritzat sense cap esforç addiciona.

La tecnologia de seguretat integrada millora l'eficiència de l'enginyeria

Amb la finalitat de reduir el risc de les persones i les màquines, les aplicacions de seguretat adquireixen cada vegada major importància. Gràcies a la Integrated Safety Technology suportada per Aprol se simplifiquen molt les labors d'enginyeria, aconseguint una major eficiència. Un factor significant per als usuaris finals és que els components de seguretat pertanyen a la ja coneguda família X20. Aquests components s'integren exactament de la mateixa forma que els mòduls no segurs. Les aplicacions de seguretat es desenvolupen mitjançant l'aplicació integrada SafeDesigner i s'executen en els controladors de seguretat SafeLogic. A més, el protocol de seguretat OpenSafety flueix sobre la comunicació de Powerlink existent, amb el que les dades dels mòduls segurs estan disponibles per a l'aplicació estàndard sense cap limitació.

La supervisió del sistema i la del propi sistema de control de processos són funcionalitats estàndard del paquet Aprol. A més del diagnòstic basat en web que ofereixen els controladors, Aprol recull tota la informació dels components de maquinari utilitzats en el projecte, com per exemple estacions d'operador, runtime servers, engineering servers, estacions de busos de camp, etc. Els operadors poden accedir a tota aquesta informació fent un sol clic amb el ratolí. Per a la informació rellevant, el sistema genera i arxiva automàticament alarmes i gràfiques de tendència sense cap configuració addicional. La disponibilitat de recursos, les funcions de sincronització i el rendiment del sistema es monitorizan constantment i mostren una alarma en cas necessari.

La informació integrada en Aprol permet un major control de tot el procés amb una alta qualitat de seguretat
La informació integrada en Aprol permet un major control de tot el procés amb una alta qualitat de seguretat.

Empreses o entitats relacionades

B & R Industrial Automation Ibérica, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis