Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Antonio Muñoz, director comercial del Área de Inyección de Coscollola Comercial
“Hi ha hagut una compra important i contínua de robots cartesians tant per a màquines noves com a existents”

Entrevista a Antonio Muñoz, director comercial de l'Àrea d'Injecció de Coscollola Comercial

Redacció Interempresas12/03/2013
El passat 12 de febrer Plàstics Universals - Interempresas va reunir a tots els proveïdors d'inyectoras en una nova edició de la seva reunió anual per realitzar l'Estudi de Mercat de Màquines d'Injecció. Com a novetat, aquest any es van sumar a la cita els subministradors de robots cartesians, els qui van acudir a les instal·lacions de Fira de Barcelona, organitzadora d'Equiplast, per sumar-se a la iniciativa de la revista, secundada per tots els comercializadores de màquines pel modelo per injecció. Van participar tots els subministradors de màquines d'injecció, 24 proveïdors que van vendre el 99% de les inyectoras en 2012, i la major part dels proveïdors de robots cartesians, fins a un total de 19 empreses.

En l'actual moment econòmic les empreses han d'enginyar-les-hi per vendre, quins enginys empren en la seva empresa?

Antonio Muñoz
Antonio Muñoz.

Mantenim les nostres sòlides bases: innovació permanent, proximitat al client, màxim nivell tècnic, resposta ràpida i precisa a les seves necessitats i un servei tècnic àgil i resolutiu.

Els requeriments del transformador de plàstics, són avui diferents als dels bons temps, com l'any 2000, per exemple?

La principal diferència entre l'entorn de l'any 2000 amb l'actual és l'enorme pressió actual en els preus a causa de la baixada de demanda interna el que porta als transformadors a obtenir la màxima fiabilitat de la producció així com la mínima intervenció humana en el procés.

Esmenti 2 mercats consolidats, 2 mercats amb potencials, i 2 mercats que van ser importants però ja no ho són.

Els nostres mercats consolidats són el de l'automòbil així com línia blanca. Apostem significativament per la medicina i productes en els quals es requereixi un entorn productiu net, així com el packging amb valor afegit, com pot ser les producte amb de dos o més components plàstics (multi injecció). Els mercats com a joguines o industrial derivat de la construcció tenen en l'actualitat un pes molt petit.

S'està tornant a la compra de màquines més senzilles o el transformador segueix convençut que només amb màquines d'alta tecnologia tirarem endavant?

Donada la situació de pressió en el preu de venda del producte elaborat, hem detectat que en alguna ocasió puntual, s'ha derivat a màquina més senzilla o amb un equipament molt simple per aconseguir un preu final de peça injectada més econòmic i que posteriorment en projectes amb majors requeriments tècnics la decisió ha estat com és natural a maquines d'altes tecnologies i equipament.

Robots

Fins a fa uns anys el potencial de venda de robots (cartesians) a Espanya era important, donat el retard dels transformadors espanyols en matèria d'automatització. Això segueix sent així?

Actualment no creiem que sigui així. Hi ha hagut una compra important i contínua de robots cartesians tant per a màquines noves com a existents.

Quan un transformador vol robotitzar un procés, demanda simplement la compra d'un robot o requereix habitualment assessorament?

Depèn molt del tipus de procés.

Ens trobem casos que a diferència de la compra de la maquina en la qual el client pot necessitar (a causa del procés) més ajuda, amb el robot quan es tracta d'extracció de peça no demana un assessorament específic, en moltes ocasions es limita al fet que el robot sigui l'adequat a la grandària de la maquina.

Ha augmentat la compra de línies d'injecció amb el robot, és a dir, tot integrat? O segueix sent més habitual la venda de robots a part de la màquina?

El mercat és molt receptiu a la integració del robot en la màquina.

A tots els nivells, doncs ajuda a una fàcil programació l'usuari es troba en el mateix entorn del control i aporta avantatges clars a l'hora d'emmagatzemar programes, servei tècnic reducció de proveïdors i unificació de recanvis.

Clarament tenir un robot integrat en la inyectora marca un diferencial.

Quins han estat les principals millores o evolucions tècniques dels robots en els últims cinc anys?

Com a principals millores podem destacar, la simplificació al programari respecte a la programació del robot, reducció d'espai en incorporar els armaris elèctrics en la pròpia estructura del robot, la integració total amb la inyectora i com última novetat del present any per part de KraussMaffei Automation la integració total del control de la inyectora també en el comandament del robot el que permet major flexibilitat en el control del procés productiu.

Empreses o entitats relacionades

Coscollola Cial, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis