Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Un nuevo concepto de inyectora "cuatro en uno"
La injecció va protagonitzar el simposi "E-Motion-Days 2005" celebrat a Àustria

Un nou concepte d'injectora "quatre en un"

01/05/2005

"Engel E-Motion, la màquina estàndard quatre a un", va ser el lema amb el que el fabricant de màquines d'injecció Engel, representat a Espanya per Helmut Roegele, SA, va celebrar la seva "E-Motion Days 2005" un simposi orientat a la pràctica que va tenir lloc a la fàbrica de Schwertberg els dies 27 i 28 d'abril de 2005 i que va congregar a cent visitants d'onze països.

Fent honor al seu eslògan, l'esdeveniment es va basar en la versatilitat i flexibilitat de les màquines d'injecció elèctriques de Engel, capaços de desenvolupar diverses tasques fins ara exclusives d'altres màquines de manera independent. Durant el simposi es va emfatitzar el fet que fins i tot la versió estàndard de la màquina és convenient no només per a les aplicacions d'injecció estandarditzades sinó també per obtenir una injecció precisa, per a una injecció de cicle ràpid i per a la microinjecció. Les conferències i els informes tècnics van ser els punts de sortida d'aplicacions concretes.

Les quatre màquines i aplicacions demostrades en el simposi van ser els següents:

Imagen

Engel E-Motion 200/55 com una injectora per microinjecció

Aquesta màquina, la més petita de la sèrie (amb força de tancament de 550 kN), equipada amb una unitat estàndard i un diàmetre de cargol plastificador de 25 mm, va demostrar la producció de portalentes en LCP per a unitats de làser dels reproductors de DVD .

El procés utilitzat per a aquesta aplicació - per a peces que pesen només 0,14 g - va ser Engel X-Melt, el procés d'injecció-expansió que es basa en l'alta compressió de la fosa en l'espai davant del claveguera i "explosió" o expansió del material fos cap a la cavitat del motlle sense necessitat de posteriors moviments de la claveguera. Les peces es modelaven en un motlle de quatre cavitats, extretes per un robot ERC 33 / 1 FH i inspeccionades per aconseguir una qualitat 100 per cent per un sistema de visió que també grava les dades d'inspecció.

Engel E-Motion 310/100 com una injectora de precisió

Aquesta màquina sense columnes de 1.000 kN de força de tancament va demostrar la producció d'una carcassa de bateria en PA en un motlle de sis cavitats. Les toleràncies tan estretes de les peces no van significar cap problema gràcies a l'alta repetitivitat de la claveguera elèctric.

Engel E-Motion 940/225 T com a màquina estàndard

Equipada amb una unitat de tancament tipus genollera de 2.250 kN, la injectora va demostrar una aplicació estàndard, la producció de fittings de canonades de PP (120 mm) en motlles de dues cavitats. Els extractors dels noios van ser accionats de forma mecànica.
Imagen

Engel E-Motion 940/280 T com una màquina de cicle ràpid

L'ús d'E-Motion com una màquina de cicle ràpid (alta precisió en combinació amb temps de cicle extremadament curts) es va mostrar en la major màquina (2.800 kN), equipada amb un motlle amb 48 cavitats per a taps d'ampolla de refresc de PE -HD i dissenyat per a un temps de cicle de 5,5 segons. El concepte d'accionament elèctric encaixa particularment amb aplicacions de cicles ràpids, perquè el seu principi bàsic permet operacions paral·leles de la injecció i unitats de tancament com a estàndard.

Per concloure, la presentació va mostrar una màquina híbrida - Engel Victory 310/110 elèctrica (amb forces de tancament de 1.100 kN). Aquest tipus de màquina és una combinació de la unitat de tancament sense columnes operada de forma hidràulica i la unitat d'injecció E-Motion totalment elèctrica.

La màquina del simposi va treballar de forma conjunta amb una unitat LIM per a processar cautxú de silicona líquid i va demostrar la producció de juntes flexibles per maneguins de cable. És precisament en el processament de LSR que el moviment superior i l'exactitud de posicionament de la unitat d'injecció elèctrica es presenta com un factor influent en la qualitat de producte.

Completament elèctrica i econòmica: precisió per a aplicacions diàries

La sèrie E-Motion de Engel cobreix avui la gamma sencera de màquines de petit a mitja grandària amb forces de tancament de 550 a kN 2.800. A la gamma més baixa de forces de tancament fins a 1.800 kN ofereix quatre mides de màquina sense columnes amb unitats de tancament que permeten un ampli espai sense restriccions per als perifèrics d'automatització i robòtica més complexos. Aquest concepte de màquina va ser introduït ja en K 2001.

Per a la gamma més alta de forces de tancament (des 1800-2800 kN), s'ha desenvolupat un nou concepte de la màquina que integra unitat de tancament tipus genollera. Encara que basat en la tradicional unitat de tancament amb columnes, el sistema ha estat completament revisat. Les quatre columnes serveixen simplement per transmetre la força de tancament quan el motlle està tancat, però no per guiar la placa mòbil del motlle. Aquesta funció es realitza, com en el cas de les unitats de tancament sense columna, per necessaris coixinets lineals de baixa fricció muntats sobre el marc de la màquina, permetent així el tractament més suau possible del motlle, independentment del pes del motlle mitjà.

Tots dos tipus de màquina ofereixen un sistema de genollera de cinc punts per a l'obertura i tancament del motlle. Està conduït per un servo motor via cargol de boles. La geometria de la genollera està qualificada per a moviments altament dinàmics: el cicle de temps en sec és de només 1,6 segons. Els sistemes d'alta resolució (mesurament incremental com en una màquina-eina) asseguren un moviment altament constant amb límits de tolerància extremadament estrets. La confiança de les màquines E-Motion és també extremadament elevada. Les fluctuacions de pes d'injecció, per exemple, són de només s = ± 0,01% (s = desviació estàndard).

Gràcies a nous desenvolupaments, als sistemes millorats de servomotors i als components de la coberta de la màquina millorats, Engel ha estat capaç d'abaratir els preus de les seves màquines elèctriques. Comparats amb la passada K d'octubre de 2004 - en aquell moment l'Engel E-Motion estava disponible per forces de tancament des 550-1800 kN-els preus han baixat entre un 22 i un 27 per cent, segons la mida de la màquina.

Segons Engel, si es compara l'última generació de les màquines Engel E-Motion sense columna, l'Engel Victory de "funcionalitats equivalents" (equipada amb un accionament hidràulic HV 5 per moviments paral·lels de màquina, un cilindre bimetàl·lic de fosa de més alta qualitat que és estàndard en la màquina E-Motion, i el programari de protecció de motlles Autoprotection d'Engel), sorprèn una dada: una màquina Engel E-Motion és només d'un 9 a un màxim de 16 per cent més cara que una Engel Victory (en la gamma de forces de tancament de 500-3.000 kN).

Conseqüentment, quan es preveu invertir en una màquina d'injecció per a la producció en massa de peces modelades-tant per a la indústria de l'automoció, equipament mèdic, elèctric, electrònic, telecomunicacions o la indústria de l'envàs i embalatge, resulta beneficiós adquirir una Engel E -Motion. Després de tot, la versatilitat estàndard de la injectora E-Motion avui en dia no es pot comparar amb cap màquina hidràulica del mercat, assegura Engel.

Empreses o entitats relacionades

Roegele, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    08/07/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    03/07/2024

Enllaços destacats

Abus Grúas, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis