Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Una navaja multiusos en el mundo de las prensas hidráulicas
La majoria de productes que s'utilitzen en el dia a dia han requerit d'una premsa en algun moment de la seva fabricació

Una navalla multiusos al món de les premses hidràuliques

Redacció Interempresas18/02/2013
Langzauner GmbH dissenya i construeix premses des de 1936. Actualment és una companyia pionera a nivell internacional en la producció de premses per a la fabricació d'esquís. En la Fira Composites Europe de materials composts, Langzauner va presentar un canvi de paradigma, únicament comparable amb el canvi que va suposar la premsa hidràulica pel que fa a la premsa de cargol. Utilitzant servobombas, han desenvolupat recentment una premsa que constitueix un nou estàndard en precisió alhora que redueix el consum energètic significativament. B&R com a proveïdor integral de tecnologia compacta de control, facilita el desenvolupament i muntatge al fabricant alhora que facilita a l'usuari final l'ús de la màquina.

Sorprenentment, un gran nombre de productes que s'utilitzen en el dia a dia han requerit d'una premsa en algun moment determinat de la seva fabricació. “Aquesta tendència s'ha incrementat notablement des de la popularització dels materials composts”, indica Michael Laufenböck, responsable de màrqueting de l'empresa austríaca Langzauner, amb seu en Lambrechten. Fundada en 1924, inicialment es va centrar en la producció de serres i lijadoras mecàniques, iniciant la producció de premses en 1936. En els seus inicis la producció es va basar en la producció de premses de cargol enfocada a la indústria de la xapa metàl·lica, però la producció de premses hidràuliques per a materials compostos es remunta a 1970.”Quan es tracta de premses per a la producció d'esquís, som mundialment capdavanters indiscutibles” explica Laufenböck amb orgull. “Durant les dues últimes dècades, també hem fabricat components per a la indústria aeroespacial i automotriz”.

Langzauner va confiar en la plataforma de desenvolupament de B&R Automation Studio amb la qual van poder implementar tots les tasques relacionades...
Langzauner va confiar en la plataforma de desenvolupament de B&R Automation Studio amb la qual van poder implementar tots les tasques relacionades amb el control, incloent la hidràulica, en temps rècord.

Millora de la tecnologia per a una major flexibilitat

Alhora que no es realitzen grans quantitats de producció, els proveïdors han de no obstant això ser capaços de reaccionar de forma senzilla i ràpida a canvis dels requeriments. Addicionalment, les exigències de precisió són extraordinàriament altes, no únicament per als components de la màquina, també per a cadascuna dels passos a realitzar durant la producció. “Això va ser reflectit en les especificacions de la màquina, especialment en els aspectes hidràulics” comenta Gerhard Mayrhofer, el cap d'Enginyeria Mecatrónica. “El control de la màquina va ser un aspecte central des de l'inici del desenvolupament ja que certs requeriments actuals són gairebé impossibles d'aconseguir utilitzant un controlador hidràulic separat de la màquina”.

Un punt clau durant el desenvolupament de la nova sèrie es va produir en el moment que es va decidir no emprar la solució convencional, que passa per l'ús de vàlvules proporcionals en el mòdul hidràulic. “El mètode tradicional és ineficient ja que la bomba funciona a plena potència de forma constant, a més inclou elements de control molt complexos” indica Mayrhofer “A més les vàlvules de control proporcional no són barates i estan lluny d'estar lliures de manteniment”. En comptes d'acceptar aquests desavantatges, es va decidir donar el salt a la servobomba, que està composta internament per un compressor d'engranatge i un servo motor que proporciona la quantitat justa de pressió necessària a cada moment. “Ara totes les vàlvules que usem estan lliures de manteniment i tenen una excel·lent relació cost-efectivitat”. Això porta avantatges associats: “Ja no és necessari un controlador extra per al circuit hidràulic, ja que totes les tasques d'obertura i tancament de les vàlvules poden ser controlades elèctricament. Addicionalment existeix una reducció del consum energètic del 70% i així com del nivell de soroll, que ara amb prou feines és perceptible”.

La signatura austríaca ha desenvolupat, utilitzant servobombas...
La signatura austríaca ha desenvolupat, utilitzant servobombas, una premsa que constitueix un nou estàndard en precisió alhora que redueix el consum energètic significativament.

Desenvolupaments més ràpids mitjançant l'ús de llibreries

La primera màquina d'aquesta generació és el que podria cridar-se una màquina-laboratori. A diferència de la majoria de les màquines de producció, especificades per a una varietat d'aplicacions reduïdes, pràcticament tots els paràmetres i funcionalitats d'aquesta màquina poden ser configurats individualment, des de la pressió, la velocitat de tancament a la temperatura i durada de l'escalfament. La premsa-laboratori és la primera d'aquest tipus disponible al mercat i és capaç de manejar tots els tipus de tècniques incloent RTM, preimpregnado i modelo per injecció. Tot això fa que els requeriments del controlador i alhora la flexibilitat d'operació siguin molt elevats. “El veritable repte es presentava en els algorismes de control necessaris” explica Mayrhofer. “És en aquest punt en el qual la plataforma de desenvolupament de B&R anomenada Automation Studio, realment ens va ajudar. Vam ser capaços d'implementar tots les tasques relacionades amb el control, incloent la hidràulica, en temps rècord gràcies a les seves llibreries de programari”. Va ser aquesta filosofia la que va permetre a Langzauner finalitzar-la màquina en 7 mesos partint d'un estat de desenvolupament inicial.

Màxima prioritat: facilitat per a l'usuari

Els tècnics de Langzauner van ser capaços d'utilitzar les diferents capacitats ofertes pel programari per renovar completament la interfície amb l'usuari i així oferir més opcions. En el passat el sistema únicament era capaç de definir i guardar paràmetres. Ara són capaços de mostrar els diferents paràmetres de cada programa sent predefinits per cada mòdul, utilitzant per a això menús desplegables, a més de ser capaç de guardar-los per a posteriori utilitzar-los. Fins a 1000 programes poden ser guardats en format CSV en la targeta de memòria no volàtil, a més de poder utilitzar una memòria USB.

Langzauner és capdavantera quant a la fabricació de premses per a la producció d'esquís i, en les dues últimes dècades...
Langzauner és capdavantera quant a la fabricació de premses per a la producció d'esquís i, en les dues últimes dècades, també han fabricat components per a la indústria aeroespacial i automotriz.

Eliminat maquinari innecessari

El maquinari és molt senzill: les tasques de control són manejades principalment per un Power Panell PP480 amb una pantalla tàctil de 15 polzades, a més de ser el responsable de guardar les dades d'operació en fitxers CSV, una funció que anteriorment requeria l'ús d'un ordinador separat.

“Finalment, el programari i maquinari conjunt de B&R ens ha permès desenvolupar aquesta premsa hidràulica multiusos en un temps record” afirma Laufenböck. “El fet que Automation Studio ofereixi totes les llibreries necessàries per al control de la servobomba, ha permès reduir el temps de desenvolupament considerablement” afegeix Mayrhofer.

Empreses o entitats relacionades

B & R Industrial Automation Ibérica, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis