Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Yaskawa desarrolla MotoSense, una solución de visión de altas prestaciones

Yaskawa desenvolupa MotoSense, una solució de visió d'altes prestacions

09/11/2012

9 de novembre de 2012

Yaskawa ha desenvolupat MotoSense, una solució que ofereix recerca de cordó de soldadura i seguiment de junta amb aportació adaptativa per a aplicacions crítiques com la soldadura TIG. Aquest sistema de visió està completament integrat amb el control del robot a través de comunicacions TCP i pot detectar i seguir juntes.
Imagen

Un robot Motoman de Yaskawa es manté suspès d'un pòrtic que atén dues estacions de treball, on cadascuna comprèn un posicionador de dos eixos servocontrolados. El robot està equipat amb un equip de soldadura TIG amb alimentació de fil extern per soldar conjunts de peces primes d'acer inoxidable. Aquests s'utilitzen normalment en la indústria farmacèutica, química i alimentària, on existeixen estrictes requisits d'higiene. Les juntes de soldadura han de presentar un perfil suau, sense vores afilades o esquerdes on podrien quedar atrapades impureses. Els conjunts se sueldan per punts abans de realitzar la soldadura amb el robot.

Com els lots de producció són curts i els costos dels utillatges de soldadura són alts, aquests se simplifiquen al màxim. A causa de la gran grandària dels conjunts, la tolerància dimensional global pot aconseguir els 20 mm. Els requisits de precisió que ha de complir la geometria de la peça en soldadura TIG robotitzada són crítics, i típicament han de quedar dins d'una tolerància de 0,3 mm.

Després d'un extens estudi de mercat, Yaskawa va establir que les solucions de seguiment de junta existents no eren capaces de detectar i realitzar un seguiment adequat de juntes amb toleràncies tan grans i amb requeriment d'encaix perfecte entre les parts. Amb el coneixement i experiència acumulada prèviament en altres aplicacions en aquest camp, Yaskawa va desenvolupar i va implementar una solució de seguiment de junta customizada: MotoSense.
El sistema adaptatiu de visió MotoSense permet al robot detectar la ubicació del cordó, així com el seguiment de junta en cantonades, extrems i superposicions. A més, el sistema de visió pot compensar les variacions de la distància de separació i ajustar els paràmetres de soldadura per assegurar resultats perfectes.
Utilitzant MotoSense es pot aconseguir una millora considerable de l'automatització de la soldadura, la velocitat de producció, la qualitat i l'estètica.

A més queden pràcticament eliminades, per innecessàries, les operacions de rectificat posteriors a la soldadura. MotoSense pot usar-se fàcilment en altres aplicacions on el comportament adaptatiu sigui de summa importància, tals com la soldadura làser, la inspecció, el guiat làser o el picking robotitzat.

Empreses o entitats relacionades

Yaskawa Ibérica, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    31/07/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    29/07/2024

Enllaços destacats

Abus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis