Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a APPA denuncia una grave discriminación hacia las renovables en la nueva regulación eléctrica

APPA denuncia una greu discriminació cap a les renovables en la nova regulació elèctrica

13/07/2012

13 de juliol de 2012

Les mesures avançades pel ministre Soria, resulten clarament discriminatòries per a les energies renovables, segons assenyala la Associació de Productors d'Energies Renovables-APPA. Aquestes tecnologies, que suporten retallades retroactives a la seva producció des de l'any 2010 per la qual existeixen nombroses reclamacions judicials, nacionals i internacionals, veuran augmentats els seus gravàmens fins a una situació absolutament insostenible.

Segons les filtracions que han arribat als mitjans de comunicació, les taxes imposades a les energies renovables del règim especial són clarament discriminatòries respecte a les establertes per al règim ordinari. Aquestes taxes addicionals per als projectes recents amb alt grau d'apalancamiento, suposaran un greu perjudici econòmic que, sumat a les retallades retroactives de 2010, portarà a la fallida a nombroses empreses.

Nuclears i grans hidràuliques, segons les paraules del ministre Soria, augmentarien la vida útil en deu i vint anys respectivament a canvi de les taxes imposades, la qual cosa suposa un mínim de 60.000 milions d'euros de facturació per a les empreses propietàries en aquest temps. Aquest volum de negoci excedeix àmpliament les retallades anunciades per a aquestes tecnologies.

Aquells projectes renovables que s'hagin finançat segons la modalitat de ‘project finance’ atorguen al propietari la possibilitat de retornar-los a l'entitat finançadora pel que, amb les noves taxes contemplades per Indústria, els projectes amb pèrdues podrien agreujar els problemes de finançament de la banca espanyola.

Les mesures barrejades no resolen els greus problemes del nostre sistema elèctric: alta dependència de les importacions, sistema de tarifes opac, falta de competència, … i tornen a deixar de manifest les polítiques improvisades que han caracteritzat al Ministeri d'Indústria des de fa anys.

Les recomanacions realitzades a la fi de maig pel Consell Europeu al nostre país, en les quals assenyalava els excessos retributius a nuclears i grans hidràuliques i la falta de competència com a origen del dèficit tarifari, no han calat en el Ministeri, atès que el ministre Soria segueix culpant injustificadament a les renovables de la creació del dèficit tarifari a les seves declaracions. El Consell Europeu assenyalava en la seva comunicació que l'actual moratòria a les energies renovables impediria a Espanya aconseguir els seus objectius vinculants per 2020 i mantindria una dependència energètica de les importacions molt superior a la mitjana europea.

José Miguel Villarig, president d'APPA, ha valorat molt negativament les mesures de la nova regulació filtrades als mitjans, “estem en contra de nous gravàmens a les energies renovables que, en tot cas, hauria d'aplicar-se sobre els beneficis obtinguts. La nova regulació beneficia clarament a aquelles centrals que ja estan amortitzades i condemnen definitivament al sector renovable. No era suficient amb una moratòria a les energies renovables, condemnant el nostre futur, sinó que també es contemplen gravàmens addicionals a les retallades retroactives, acabant amb el nostre present”. “El discurs del ministre sembla ignorar que l'any 2008, quan les cosines comencen a tenir importància, el dèficit tarifari ja superava els 15.000 milions d'euros”, ha conclòs Villarig.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Productores de Energías Renovables

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    03/09/2024

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis