Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El Congreso de los Diputados aprueba la obligación de biocarburantes para España
APPA ho considera un pas endavant, però reclama que el seu desenvolupament reglamentari inclogui objectius per després de l'any 2010

El Congrés dels Diputats aprova l'obligació de biocarburants per a Espanya

09/07/2007

9 juliol 2007

L' Associació de Productors d'Energies Renovables (APPA) acull amb satisfacció l'aprovació final del Congrés d'una obligació de biocarburants per a Espanya i confia que el desenvolupament reglamentari d'aquesta obligació inclogui aspectes fonamentals no inclosos en la Llei com, per exemple, percentatges de biocarburants per després de l'any 2010 i objectius obligatoris separats i idèntics per a bioetanol i biodièsel.
Aquesta obligació, introduïda en la disposició addicional setzena de la Llei 34/1998 del sector d'hidrocarburs (LSH), la reforma s'aprova avui al Congrés dels Diputats, és una de les principals mesures que APPA venia reclamant per incrementar el consum de biocarburants a Espanya i complir l'objectiu del 5,83 per cent fixat en el Pla d'Energies Renovables (PER) per al 2010. La resistència dels operadors petrolífers a comercialitzar biocarburants a Espanya va obligar, per exemple, l'any passat, a exportar gairebé la meitat del total de bioetanol i biodièsel produïts per la indústria nacional.
El 2006, el consum de biocarburants a Espanya només va representar el 0,53 per cent del mercat nacional de gasolines i gasoil per al transport. Amb l'obligació aprovada, els biocarburants han de cobrir el 2008, d'una manera indicatiu, el 1,9 per cent del mercat, mentre que el 2009 i 2010, ja amb caràcter obligatori, hauran de representar el 3,4 i el 5,83 per cent, respectivament. La sanció establerta per al seu incompliment, qualificat com "falta molt greu" per la LSH, pot arribar als 30 milions d'euros.

"Encara que la nova Llei representa un pas endavant, lamentem que l'objectiu fixat per al 2008 sigui únicament indicatiu i, a més, molt inferior a la capacitat de producció de la indústria espanyola de biocarburants, que permetria arribar a un 4,25 per cent del mercat en 2008 ", assegura Roderic Miralles, president d'APPA Biocarburants. Igualment, considera que s'hauria d'haver establert un objectiu més ambiciós per al 2010, com ja han fet França o Alemanya.

APPA Biocarburants confia que l'imminent desplegament reglamentari de la LSH permeti esmenar aquestes mancances, així com especificar obligacions de consum, separades i idèntiques en el seu percentatge, per a bioetanol i biodièsel, en la línia del que preveu el PER, que conté objectius separats per a cada un dels esmentats biocarburants.

Obligació i bioetanol
La norma ara aprovada no estableix de manera explícita dues bandes separades d'obligació de consum a favor del bioetanol i del biodièsel, el que, de no ser corregit pel Govern en el desenvolupament de la LSH, afectarà molt negativament el creixement de la indústria espanyola de bioetanol, que veuria tancat un major i fonamental accés al mercat nacional, atesa la injustificada negativa dels operadors petrolífers dominants a comercialitzar barreges directes de gasolines amb bioetanol.

Espanya és el segon productor europeu de bioetanol, una tecnologia en la qual la indústria nacional és un líder mundial i que ha demostrat la seva eficàcia com a eina per lluitar contra el canvi climàtic, millorar la qualitat de l'aire i aportar major eficiència energètica en el transport, utilitzant per a això matèries primeres autòctones a Espanya i la UE.

En reconeixement d'aquests avantatges, els principals països productors i consumidors de biocarburants-Brasil, Estats Units, Suècia, Alemanya, França, Itàlia i Holanda-han establert ja obligacions específiques de consum de bioetanol. Al mateix temps, molts dels grans operadors petrolífers ja han integrat, amb facilitat i costos limitats, la logística d'aquest biocarburant en els seus sistemes d'emmagatzematge i distribució d'hidrocarburs, sense que hagin aparegut problemes tècnics o operatius.

APPA confia que Govern no es part d'aquesta tendència mundial. En cas contrari, la continuïtat d'algunes de les quatre plantes de bioetanol actualment existents a Espanya es veuria seriosament amenaçada, i alhora ha diversos projectes avançats de noves factories quedarien en l'aire.


Mescles de biocarburants i combustibles fòssils en gasolineres
Al fil de l'imminent desplegament reglamentari de l'obligació de biocarburants, APPA vol expressar la seva oposició a que es prohibeixi a les gasolineres la realització de mescles de biocarburants amb gasolines o gasoil, tal com pretenen interessadament les petrolieres. No deixa de ser sorprenent que aquestes empreses ludisquen a la manca d'adequació d'aquests establiments per controlar la qualitat de les mescles, quan la gran majoria de les estacions de servei són de la seva propietat, o abanderades, i podrien gestionar aquesta adequació amb baixos costos i assegurant la qualitat.

L'exercici d'aquest dret de barreja de biocarburants en gasolineres, reconegut fa ara gairebé un any a la legislació espanyola (Reial Decret 774/2006), ha obert noves possibilitats per a la comercialització de biocarburants que no tindria sentit retallar ara. La seva supressió, que posaria en perill les inversions ja realitzades o planificades, no té justificació, ja que no es coneix l'aparició de problemes amb la qualitat dels carburants que puguin ser atribuïbles a aquesta mesura.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Productores de Energías Renovables

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    03/09/2024

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis