Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a APPA valora la nueva regulación de las energías renovables

APPA valora la nova regulació de les energies renovables

22/06/2007

22 juny 2007

L' Associació de Productors d'Energies Renovables (APPA) valora el Reial Decret 661/2007, de 25 de maig, pel qual es regula l'activitat de producció d'energia elèctrica en règim especial, en què s'inclouen les renovables i la cogeneració.
L'Associació considera que la norma incorpora moltes de les seves suggeriments i que millora considerablement els esborranys anteriors del document que van ser remesos a la Comissió Nacional d'Energia (CNE) i al Consell d'Estat. Encara que conté alguns aspectes millorables, és una eina legal que dota al sector de l'estabilitat suficient com perquè, amb voluntat política i l'esforç de tots els agents implicats, es puguin complir els objectius previstos per al 2020 tant pel Govern com per la Unió Europea (UE).

El text aprovat pel Consell de Ministres elimina el risc regulador que contenien els esborranys-principal raó del rebuig manifestat per APPA durant el període de part de la normativa i entronca amb una tradició de suport legislatiu a les renovables que es remunta 25 anys enrere . El sistema espanyol de finançament, referent internacional per ser el més eficaç i el més barat, queda salvaguardat: els projectes poden seguir posant com a garantia per obtenir els fons necessaris amb els quals escometre'ls.
El RD 661/07 respecta prou el que estableix el Reial Decret 436/2004, la norma que substitueix, ja que permet que les instal·lacions que així ho desitgin s'acullen a ella o s'incorporin, amb períodes transitoris adequats, a la nova regulació.

Entre les seves conclusions, el principal inconvenient és la discrecionalitat que la norma atorga al legislador en diverses matèries fonamentals. Les renovables elèctriques, que haurien de triplicar el seu ritme d'implantació per assolir els objectius del 2010, queden en bona situació amb vista als objectius del 2020 mentre que per evitar l'especulació, els projectes han de presentar un aval de 20 euros per quilowatt (500 euros per quilowatts per a la fotovoltaica), però seguint un procediment confús que ha d'aclarir. A més, l'APPA indica que semblen les hibridacions: plantes productiva amb diverses tecnologies renovables i amb diversos tipus de combustibles Creixen notablement les exigències tècniques per integrar les instal·lacions renovables en el sistema elèctric. Així mateix, fan èmfasi en el procediment telemàtic que coordinarà a les comunitats autònomes amb l'Administració central mentre que la CNE publicarà d'una manera actualitzat l'evolució de cada tecnologia.
Més informació a www.appa.es
foto

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Productores de Energías Renovables

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    03/09/2024

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis