Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Amplia representación española en el IV Congreso Internacional sobre Energías Marinas

Àmplia representació espanyola a l'IV Congrés Internacional sobre Energies Marines

22/10/2012

22 d'octubre de 2012

L'IV Congrés Internacional sobre Energies Marines (ICOE 2012), que s'ha celebrat a Dublín del 17 al 19 d'octubre, ha comptat amb una àmplia participació del sector espanyol de les energies marines. Espanya mostra així la seva destacada posició en aquest camp, en el curs d'un esdeveniment que ha congregat als principals agents que a nivell internacional treballen actualment en el desenvolupament de tecnologies capaces d'obtenir energia renovable en l'àmbit marí.

La rellevant delegació espanyola ha inclòs tant empreses industrials com de base tecnològica. Destacava la presència d'Abengoa Seapower, Acciona, Azti, Cener, Enerocean, Oceantec, SENER, TECNALIA, Vicinay, Wedge Gobal, l'Institut d'Hidràulica Ambiental de Cantàbria-IHC, el Centre Tecnològic de Components-CTC, comunitats autònomes (Ens Basc de l'Energia- EVE, Cluster d'Energia del País Basc, Plataforma Oceànica de Canàries-PLOCAN, ) i universitats (Universitat de Cantàbria, Universitat Politècnica de Madrid i Universitat de Las Palmas de Gran Canària).

En ICOE 2012, diverses regions europees competeixen per atreure inversions i projectes vinculats a les energies renovables marines, col·laborant al mateix temps per superar en el marc nacional i europeu les barreres que actualment estan frenant l'enlairament definitiu del sector. Un sector, no obstant això, amb un enorme potencial de creixement, segons coincideixen a assenyalar totes les prospeccions.

Així mateix dimarts passat 16 d'octubre va tenir lloc un esdeveniment oficial associat a ICOE 2012 organitzat per l'empresa Enerocean en el marc del projecte TROPOS, que està liderat per PLOCAN. Aquest esdeveniment ha reunit a més de 70 experts internaciones interessats en el desenvolupament de plataformes oceàniques multiús per explotar de forma sostenible i combinada les energies marines, aqüicultura, transport i turisme.

La Comissió Europea ha acordat recentment una nova agenda per al sector (Declaració de Limassol), amb l'objectiu de potenciar el desenvolupament en àrees com les energies renovables, en considerar-la clau per al creixement i la creació d'ocupació.

Espanya posseeix un important potencial per liderar a nivell mundial el desenvolupament de l'energia marina. En el seu enlairament està sent de vital importància el fort suport que estan mostrant els governs autonòmics en aquesta etapa inicial, tant amb la promoció d'alguna planta pionera a nivell mundial (Columna d'aigua oscilante de Mutriku), com amb els Centres Tecnològics de Desenvolupament (Bancs d'Assaig). Les aigües del País Basc (BIMEP), Canàries (PLOCAN) i Cantàbria (Cantàbria Coastal Ocean Basin-CCOB) albergaran en breu centres d'assaig i, almenys dues comunitats més, Astúries i Galícia, es preparen per fer un altre tant.

Els centres tecnològics d'assaig van a tenir un paper fonamental per a la instal·lació de prototips i plantes demostratives que en un futur seran projectes comercials. Els centres actuaran com a nodes, amb tota la infraestructura de cables i connexions ja preparada, perquè els tecnòlegs puguin provar els seus prototips i disposar d'un marc regulatori òptim que permeti el desenvolupament del teixit industrial associat.

A nivell tecnològic i d'innovació, a Espanya hi ha gran quantitat d'agents interessats en les energies del mar, que estan duent a terme una important labor d'investigació i demostració. Hi ha en marxa prop d'una trentena de projectes (tecnològics i normatius-metodològics) en desenvolupament en la costa espanyola, amb una inversió benvolguda de més de 230 milions d'euros.

Espanya disposa d'un dels millors recursos de l'energia marina a Europa, tal com reflecteix el ‘Estudi del potencial d'energia de les ones a Espanya’ i, a més, tant l'òptima climatologia com l'absència de plataforma continental, són factors molt favorables pe

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Productores de Energías Renovables

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

  • Newsletter Electrónica

    23/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis