Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Genera, más internacional
El saló va reunir a 635 empreses i va registrar una afluència de 23.762 visitants

Genera, més internacional

Ricard Arís01/06/2011

1 juny 2011

Les energies renovables espanyoles segueixen sent un sector per explorar i, per aquesta raó, les principals marques es van reunir el passat mes de maig a la fira Genera 2011 . En ella es van presentar les principals novetats en energia fotovoltaica, eòlica, solar tèrmica i altres com, per exemple, les destinades als vehicles elèctrics.

La Fira Internacional d'Energia i Medi ambient, Genera, va tancar les portes de la seva convocatòria 2011 el passat 13 de maig amb uns resultats qualificats per l'organització com de “àmpliament satisfactoris”. El saló, “ha confirmat la seva importància per al sector de les energies renovables i l'eficiència energètica en comptar amb la presència de 635 empreses participants, corresponents a 33 països”, afirmen els seus responsables. Quant als visitants, en aquesta edició es va aconseguir un total de 23.762, d'una àmplia procedència internacional ja que van acudir a la fira professionals de 59 països.

En Genera 2011 es van celebrar conferències en el Fòrum Genera ia les sales d'Ifema
En Genera 2011 es van celebrar conferències en el Fòrum Genera ia les sales d'Ifema.

Pel que fa a la repercussió en àmbits professionals de tot el país, cal destacar l'àmplia afluència de visitants de fora de Madrid, que va arribar al 47,63% del total. En aquest sentit, va destacar la forta presència de visitants de les comunitats de Catalunya, Andalusia, Castella-Lleó, València i País Basc. Pel que fa al visitant internacional, ha destacat la representació de professionals de Portugal i altres països de la Unió Europea, com Itàlia, Alemanya i França.

Cal destacar també l'assistència de visitants procedents d'Iberoamèrica, amb representació de 16 països, i que ha suposat el 15% de les visites estrangeres, cosa que, segons membres de l'organització, confirma "la creixent importància de Genera més enllà de les fronteres del continent europeu ".

Visitants més formats

Per conèixer el punt de vista dels expositors, conversem amb Javier Bon Figueres, de Phoenix Solar, que ens va explicar que el seu temps d'estada a la fira va ser "molt profitós, perquè no hi ha tants clients, però els que hem tingut han estat per objectius concrets ". El públic, afirmava, és "gent amb idees i projectes concrets".

Pel que fa a la fira en si, ha explicat que "és un punt de trobada de tot el sector, idees com aquesta s'ha de mantenir perquè es posen en relleu les principals novetats tècniques i també en legislació. És el més important a nivell d'Espanya i un dels millors a nivell europeu ". Preguntant què milloraria, Javier Bon va trobar a faltar un major suport institucional, ja que "sabem que el ministre no és molt favorable a les renovables, per això creiem que seria necessari un major suport institucional".

Tots els subsectors de les energies renovables es van reunir a la present edició de la fira
Tots els subsectors de les energies renovables es van reunir a la present edició de la fira.

Parlant del sector, “està passant un període de crisi important des de 2008, la qual cosa ha suposat que algunes empreses desapareguin, que unes altres internacionalitzin però almenys ara tenim un marc més estable i crec que el sector a Espanya tirarà endavant, s'estabilitzarà a partir d'any que ve”. A més, va comentar que “estem molt prop de la paritat de xarxa, hi ha un decret que va a fer possible l'autoconsumo, i això va a suposar un canvi important”.

El futur del sector

Un altre punt de vista interessant el va aportar Miquel Pujol, director de màrqueting de SMA, qui va valorar de forma positiva la presència de la seva empresa a Generalitat, tot i que ha explicat que "com a imatge de marca està bé, encara que s'acusa una mica la situació d'incertesa del sector en els visitants, que no estan segurs de si invertir en aquesta tecnologia ". De Genera, Pujol va valorar que "per nosaltres l'important és poder mostrar la nostra gamma de productes, tenir relació amb els clients actuals i que ens pugui venir gent que vol conèixer més els nostres productes i serveis".

Generalitat 2011 guanya presència internacional, sobretot de països europeus i pertanyents a Llatinoamèrica

"També és important-va comentar-el fet de tenir contacte directe amb els instal·ladors, que estiguin els nostres competidors, el fet que hi hagi tant fabricants com distribuïdors, el que et permet saber les ofertes i condicions que ofereixen. A més, Generalitat és un bon fòrum per a que els actors del sector mostrem la nostra cara i els nostres productes.

En el costat menys positiu del certamen, Pujol va explicar que lògicament no li agrada “que hàgim passat de dos pavellons a un, encara que hem aprofitat l'ocasió per agafar més metres d'exposició”. També va destacar que una incidència organitzativa no es va esmenar com creien necessari i que “Ifema hauria de ser una mica més sensible en aquest titpo de temes. D'altra banda, la fira ha complert el seu objectiu i a mi em preocupa més la qualitat dels visitants que el nombre de visitants”.

El públic assistent va poder informar-se sobre les principals novetats del mercat
El públic assistent va poder informar-se sobre les principals novetats del mercat.

Així i tot, els visitants de fa cinc anys no tenen el mateix perfil que el que tenen ara, ja que estan més informats. En aquest aspecte, Pujol va comentar que “para ben o per malament, el sector ha estat en els mitjans en els dos últims anys per totes les campanyes de desprestigio que hi ha hagut contra les fotovoltaiques, per part de companyies elèctriques i amb la connivència del Ministeri... s'han dit moltes veritats a mig fer, acusant-nos de ser els culpables del dèficit de tarifa, però crec que tot això ha fet que molta gent s'interessi per nosaltres per informar-se del que realment fem”.

Visitants amb poder de decisió

El perfil professional dels visitants que van acudir a la fira confirma, segons els seus organitzadors, "la seva posició de referència per l'alta qualificació del visitant". En aquest sentit, el 21,29% del total correspondre a professionals dels entorns d'alta direcció i direcció general, i el 27,34% pertanyia als departaments d'enginyeria, planificació i disseny.

Si parlem de l'activitat de les empreses visitants, van destacar les relacionades amb la consultoria, enginyeria i disseny, amb un 12,60%, seguides de l'administració pública, un 8,81%, i d'empreses de serveis energètics, amb el 8 , 19%. D'altra banda, en l'edició d'enguany es va reflectir la importància creixent del vehicle elèctric i la mobilitat sostenible, amb la presentació d'un nou àrea denominada Zona Movele.

Interempreses va estar present en Genera 2011 amb un estand molt visitat
Interempreses va estar present en Genera 2011 amb un estand molt visitat.

La Zona Movele

En ella es va reunir una representació del sector de la mobilitat elèctrica, amb les propostes d'empreses i entitats involucrades en les últimes novetats i els més recents avenços tècnics relacionats amb el vehicle elèctric. Aquest nou espai va propiciar la presència a la fira de professionals del sector d'automoció, que va suposar un 7,63% de total.

Una de les empreses de la Zona Movele va ser Clem, distribuïdora de vehicles elèctrics de diversos fabricants a nivell internacional. José Luis Sempere, responsable comercial de la zona de Llevant, va explicar que actualment el sector està més centrat en les empreses que en el comprador base. Són els vehicles industrials, més que els utilitaris, els que estan copant el mercat. D'altra banda, "a nivell d'autonomia, està limitada a un àmbit urbà, perquè de mitjana tenen 120 o 130 quilòmetres d'autonomia i que puguin carregar a la nit".

D'altra banda, Sempere va reclamar també la implicació de l'administració per la difusió d'aquest tipus de tecnologies, ja que "a nivell usuari no té molta penetració, però a nivell d'empresa sí". De fet, un empresari que vulgui electrificar un vehicle que ja té, pot costar al voltant de 22.000 euros i una furgoneta prop de 30.000. Ha explicat que "amb el xassís que tu ja tenies, compres un motor nou i unes bateries noves, però amb més durabilitat".

Empreses o entitats relacionades

Genera - IFEMA

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Construcción de balcones: cerámica con sistema de drenaje, impermeabilización y desolidarización.

    Construcción de balcones: cerámica con sistema de drenaje, impermeabilización y desolidarización.

  • Electro portátiles 18V

    Electro portátiles 18V

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    04/07/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    02/07/2024

Enllaços destacats

27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)PiscinaSpainAsefaveMatelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis