Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Ifema se prepara para la 13ª edición de Climatización
El saló acull la Galeria d'Innovació i les jornades Foroclima sobre eficiència energètica

Ifema es prepara per la 13a edició de Climatització

Redacció Interempreses28/01/2009

28 gener 2009

Climatització 2009 , Saló Internacional d'Aire condicionat, Calefacció, Ventilació i Refrigeració, que se celebra entre el 24 i 27 de febrer a Ifema, compleix aquest any la seva tretzena edició i 25 anys al servei del sector, una trajectòria que li ha permès convertir- en un dels principals referents internacionals, amb una solidesa avalada per la participació de 1.073 empreses en més de 100.000 metres quadrats totals d'exposició que visiten més de 50.000 professionals.
En l'edició de 2009 Climatització amplia la seva extensió i ocupa els pavellons 5, 6, 7, 8, 9 i 10 de Fira de Madrid. Foto: Amador Toril...
En l'edició de 2009 Climatització amplia la seva extensió i ocupa els pavellons 5, 6, 7, 8, 9 i 10 de Fira de Madrid. Foto: Amador Toril.

El saló Climatització 2009 presenta nombroses novetats en aire condicionat, calefacció i refrigeració i una 'Galeria d'Innovació' amb equips i sistemes que mostren com a principal basa la millora en l'eficiència energètica. I l'eficiència energètica és també el tema protagonista de Foroclima, el programa de jornades tècniques que es desenvolupa en paral·lel a la fira.

El saló compta amb el suport d'un ampli i representatiu comitè organitzador integrat per les principals associacions professionals de fabricants, instal·ladors, mantenidors, tècnics i magatzemistes del sector: Amascal, AMICYF, Anerfryc, Asetub, Asimccaf, ATECYR, CNI, Conaif i Fegeca.

La visita a la fira està especialment recomanada a arquitectes i aparelladors, arquitectes d'interior, comerç i distribució; constructors, enginyers i consultors, instal·ladors, tècnics, mantenidors, majoristes, fabricants, promotors, representants de la propietat d'edificis; i indústries que necessiten aquest tipus d'equipament.

En aquesta edició, Climatització amplia la seva extensió i ocupa els pavellons 5, 6, 7, 8, 9 i 10 de Fira de Madrid, un emplaçament que permet una millor reagrupació i desenvolupament dels sectors compresos a la fira. D'aquesta manera, les tres grans àrees en què s'articula la seva oferta presentaran la següent distribució: aire condicionat i ventilació, en els pavellons 6, 8 i 10; calefacció i aigua calenta sanitària (ACS) en els pavellons 5, 7 i 9, i refrigeració, fred industrial i comercial; regulació, control i gestió centralitzada, al pavelló 4. El sector útils i eines es distribuirà, com en altres edicions, al llarg dels diferents pavellons depenent de les seves aplicacions en cada segment.

Climatització 2009 es presenta a Múrcia i Barcelona

La Conselleria d'Obres Públiques i Ordenació del Territori de Múrcia per una banda i el Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona per un altre van ser els marcs de presentació de l'edició 2009 de la fira Climatització. En ambdós actes es van donar a conèixer els principals continguts presentats en el Saló Internacional d'Aire Condicionat, Calefacció, Ventilació i Refrigeració.

En Múrcia l'esdeveniment va ser inaugurat per José Ballesta Germán, conseller d'Obres Públiques i Ordenació del Territori. També es va comptar amb la participació de José Francisco Puche Forté, director general d'Indústria, Energia i Mines de la Conselleria d'Universitats, Empresa i Innovació i Marcos Nogueroles, director general d'Arquitectura i Habitatge de la Conselleria d'Obres Públiques i Ordenació del Territori, qui va clausurar la trobada.

Durant aquesta presentació va tenir lloc a més la conferència 'El Rite per a petites instal·lacions en aplicacions concretes de calefacció individual, climatització amb equips autònoms i climatització per aigua', impartida per Pedro Vicente Quiles, membre de la comissió tècnica d'ATECYR (Associació Tècnica Espanyola de Climatització i Refrigeració). El Reglament d'Instal·lacions Tècniques en els Edificis (Rite) estableix les condicions que han de complir els equips destinats a atendre la demanda de benestar tèrmic i higiene a través de les instal·lacions de calefacció, climatització i aigua calenta sanitària, per aconseguir un ús racional de l' energia.

A Barcelona l'acte va ser inaugurat per Manuel Nicolás, vicesecretari del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (CETIB) i Vicenç Català, president de l'Associació Tècnica de Climatització i Refrigeració (Ateca). Durant aquesta presentació va tenir lloc, a més, la conferència 'Lider i Calener: Dues eines per a la conscienciació energètica?', Impartida per Óscar Ribe, membre de Ateca, en què es va abordar un tema de gran actualitat per al sector de la climatització : la qualificació energètica dels edificis i les idoneïtat de les eines informàtiques Lider i Calener per calcular i verificar el compliment de la normativa vigent en aquest camp. Aquestes dues aplicacions sorgeixen després de l'aprovació del Codi Tècnic de l'Edificació en 2006 i l'entrada en vigor del Reial Decret 47/2007 per a la certificació energètica d'edificis de nova construcció que obliga a classificar-los en funció de la seva eficiència energètica. Aquesta normativa ha estat, a més, ampliada recentment a tots els immobles, pel que la seva transcendència és de gran importància no només per al mercat immobiliari, sinó també per als professions del sector de la climatització, que s'enfronten a un procés de qualificació complex pel gran nombre de variables que el condicionen.

D'altra banda, Miguel Cervera, vicepresident del Comitè Organitzador de Climatització 2009 i Maria Valcarce, directora del Saló van ser els responsables de donar a conèixer els principals continguts de la propera edició del saló, que compta amb una destacada participació d'empreses de Catalunya, amb la presència directa de 141 expositors amb seu a Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, el que suposa el 23 per cent de la participació total a la fira.

'Galeria d'Innovació': un aparador de productes innovadors i respectuosos amb el medi ambient

Climatització 2009 presenta la quarta edició de 'Galeria d'Innovació', un aparador exclusiu en què es mostra una acurada selecció de novetats especialment marcades pel seu compromís amb el medi ambient i l'estalvi energètic.

L'objectiu d'aquest espai és incentivar la innovació com a aplicació pràctica dels coneixements i tecnologies en el desenvolupament industrial, així com destacar i divulgar els avenços més significatius en aquesta matèria. Així mateix, busca reconèixer i difondre la tasca de R + D + I que estan duent a terme les empreses del sector. En aquesta edició, la galeria exposa un total de 18 productes, elegits per un comitè de selecció format per professionals del sector. Les empreses protagonistes de la 'Galeria d'Innovació' 2009 són: airlaid, Àrea, ECOG, CIATESA, Climate Master, Cointra, Daikin, Domus, Ferroli, Ipeaguas, Olimpia Splendid, Robert Bosch, Samsung Electronics, Saunier Duval, Tradesa, TROX Espanya i Vaillant.

L'objectiu de la 'Galeria d'Innovació' és incentivar la innovació com a aplicació pràctica dels coneixements i tecnologies en el desenvolupament industrial
La visita a la fira està especialment recomanada a arquitectes i aparelladors, constructors, enginyers i consultors, instal·ladors, tècnics...
La visita a la fira està especialment recomanada a arquitectes i aparelladors, constructors, enginyers i consultors, instal·ladors, tècnics, fabricants, promotors, etc. Foto: Amador Toril.
  • Airlaid presenta dues novetats: el sistema de desgebrament intel ligent, capaç de discriminar si la presència de gel a la bateria exterior és real, i el sistema de funcionament simultani Free cooling + Rankine de les plantes refredadores, que permet aprofitar tot el potencial de refredament gratuït l'aire exterior fins i tot quan és necessari posar en marxa el cicle frigorífic.
  • Àrea exposa el mòdul Water Cooler Àrea, que es munta fàcilment sobre el moble refrigerat tradicional, convertint-lo en un frigorífic de compressor integrat.
  • ECOG és l'aposta tecnològica de Baxi Calefacció. Es tracta d'una caldera mural que produeix 1 kW d'electricitat i introdueix tecnologies de microgeneració, el que beneficia tant al sector com a l'usuari final del producte.
  • Ciatesa presenta Aquaciat Grand Inverter, que introdueix com a novetat la variació de velocitat del motor del compressor, juntament amb la vàlvula d'expansió electrònica i la variació dels motors dels ventiladors, que proporcionen un menor consum electrònic.
  • Climate Màster va a la Galeria amb les unitats de ClimateMaster de la gamma Tranquility THW, bombes de calor aigua-aigua de molt alta eficiència, dissenyades per donar servei a aplicacions residencials on es requereixi una alta eficiència en la calefacció d'espais i en la producció d'aigua calenta sanitària amb un cost energètic anual insuperable.
  • Cointra mostra l'escalfador d'aigua a gas Microtop termostàtic Solar que ofereix a l'usuari la selecció precisa (panell digital) de la temperatura d'ACS i la regulació termostàtica electrònica, que permet consumir únicament la quantitat estrictament necessària de gas per mantenir la temperatura seleccionada, possibilitant estalvis en el consum de gas del 20 per cent.
  • Daikin aquest Conveni Pack, un nou sistema que amb una única unitat exterior proporciona refrigeració a alta i baixa temperatura reutilitzant l'energia sobrant per climatitzar (aire condicionat / calefacció) el local. Permet, a més, una reducció en el consum de fins a un 50 per cent anual.
  • Domus Calefacció S. Coop va amb l'Evolution Solar 30 FD, un grup tèrmic híbrid que utilitza l'energia solar com a font de calor principal i el gasoil com a suport per a la producció d'aigua calenta sanitària. A més, ofereix el servei de calefacció utilitzant la tecnologia de la condensació. La novetat que ofereix aquest equip és la integració de tot el sistema tèrmic que requereix un habitatge segons el CTE.
  • Ferroli exposa la bomba de calor aigua-aigua geotèrmica model HPWW, una família d'equips productors d'aigua calenta que destaquen perquè permeten una gestió energètica integrada completa de tots els elements que componen la instal lació de climatització i producció ACS.
  • Ipeaguas presenta un kit de producció d'aigua calenta sanitària mitjançant captadors solars tèrmics semiesfèrics Ipesol. Aquesta instal lació d'ACS no necessita acumulador i pot generar l'aigua calenta de manera instantània inserida en la pròpia xarxa de distribució de l'habitatge o en diferents punts de consum. Garanteix el màxim estalvi energètic i absolut silenci.
  • Olimpia Splendid va amb bi2 SLR, una versió evolucionada de la seva fancoil que, d'una banda, s'escalfa per ventilació i també per irradiació (com un radiador), i per altra, és un potent climatitzador que refresca i deshumidifica com un aparell de sistema split (ventilació forçada).
  • Robert Bosch exhibeix una caldera de peu de condensació microCHP, amb tecnologia Stirling, que cobreix totes les necessitats d'aigua calenta i calefacció, generant al mateix temps electricitat aprofitable tant per a les necessitats de la pròpia llar i transferible a la xarxa elèctrica. Aquesta tecnologia representa un estalvi d'un 20 per cent i redueix al mateix temps les emissions de CO 2.
  • Samsung Electronics llança una nova gamma de climatitzadors, la sèrie MB, en què s'uneixen el disseny, l'eficiència i la cura de la salut, gràcies a un innovador sistema de filtres d'última tecnologia. La seva tecnologia S-Inverter permet reduir fins a un 50 per cent el consum d'energia.
  • Saunier Duval es presenta amb un sistema híbrid que combina una bomba de calor aire-aigua, una caldera de condensació, un grup hidràulic interior, una sonda exterior, un cronotermòstat modulant via ràdio i un sistema gestor intel ligent, que gestiona quan i de quina manera ha de subministrar l'energia amb una màquina o amb una altra, a quina cabal, temperatura, etc.
  • Tradesa exhibeix la torre energètica TES, un sistema que engloba tres tecnologies de generació d'energia d'alta eficiència. La solució energètica Tes està constituïda per una estructura que conté un generador de condensació de mescla prèvia, una bomba de calor, vàlvules mescladores i bombes per donar servei a les diferents instal·lacions i panells solars tèrmics exteriors. Aquesta torre maximitza l'eficiència del sistema, donant preferència a l'energia solar, el que permet el màxim estalvi i minimitza l'impacte mediambiental.
  • Trox Espanya exposa el sistema 'Advance IT Cooling System', que basa el seu funcionament en l'ús de diòxid de carboni per a la refrigeració d'entorns crítics, com ara Centres de Procés de Dades (CPD). El diòxid de carboni és un refrigerant idoni perquè no comporta riscos per a l'electrònica ni el cablejat.
  • Vaillant va amb el seu nou producte actoStor VIH CL 20 S, que presenta com a novetat un acumulador d'acer inoxidable tipus 316L de 20 litres de capacitat que es divideix en dos de 10 litres i està aïllat amb poliestirè. El seu principal avantatge és que converteix una caldera mixta de producció instantània en una caldera mixta amb acumulador integrat, amb el consegüent augment de la capacitat de producció i el confort en aigua calenta sanitària.
Les tres grans àrees en les quals s'articula l'oferta de la fira presenten la següent distribució: aire condicionat i ventilació, en els pavellons 6, 8 i 10; calefacció i aigua calenta sanitària, en els pavellons 5, 7 i 9, i refrigeració , fred industrial i comercial; regulació, control i gestió centralitzada, al pavelló 4
El saló compta amb el suport d'un ampli i representatiu comitè organitzador que integra les principals associacions professionals de fabricants...
El saló compta amb el suport d'un ampli i representatiu comitè organitzador que integra les principals associacions professionals de fabricants, instal·ladors, mantenidors, tècnics i magatzemistes del sector. Foto: Knauf Insulation.

L'eficiència energètica, protagonista de Foroclima

L'eficiència energètica és l'argument general de les sessions plenàries de Foroclima, l'espai en què s'emmarquen les jornades tècniques de Climatització. És el punt de trobada en què experts, empreses, institucions i professionals del sector intercanvien experiències i actualitzen els seus coneixements, i es desenvolupa sota un esquema de dues sessions plenàries i més de trenta comunicacions lliures.

Un gran debat sobre la qualificació energètica d'edificis obre la primera sessió plenària, el dimecres 25 de febrer, amb el títol 'Eficiència Energètica i Qualificació Energètica d'edificis nous i existents: el calendari, la seva aplicació, problemàtica i alternatives'. Els consums energètics d'un edifici tenen una enorme incidència en el cost per a la seva usuari i la qualificació energètica permet conèixer, anticipar i valorar aquesta informació. En aquesta sessió s'aborda la problemàtica que el programa informàtic existent per a la qualificació energètica d'un edifici Calender planteja als professionals que l'empren i s'oferiran solucions i eines simplificades alternatives. Es parlarà de la qualificació energètica tant d'edificis nous com dels ja existents ia més, s'analitzaran les noves directrius que es promouen en aquest àmbit de la Unió Europea. El debat comptarà amb la participació de representants de les institucions implicades en el desenvolupament de la normativa, com el Idae i el Ministeri d'Habitatge, representants de comunitats autònomes i de l'Associació Sectorial ATECYR i altres reputats experts del món de la universitat, l'enginyeria, la instal lació i l'arquitectura.

En una segona sessió, dijous 26 de febrer, es presentaran algunes respostes tècniques i econòmiques als requeriments actuals en matèria d'eficiència energètica. Sota el títol 'Respostes a les necessitats d'eficiència energètica d'edificis: nous documents tècnics i mesures de suport econòmic', la sessió s'organitzarà en dues conferències.

A la primera, 'Nous Documents d'Eficiència Energètica d'ATECYR', es presentaran en primícia dos documents per millorar l'eficiència energètica amb l'ús de la geotèrmia i de la microcogeneració, dues alternatives energètiques de gran potencial i vigència, i es donarà a conèixer una adaptació explicativa dels requeriments del Rite per a instal·lacions de menys de 70 quilowatts per especialitats, oferint solucions pràctiques i concretes que simplifiquen i clarifiquen el criteri d'actuació dels professionals en instal·lacions de calefacció individual, climatització amb equips autònoms i climatització per aigua. Experts de reconegut prestigi de ATECYR, autors d'aquests documents, seran els encarregats de realitzar les ponències.

La segona conferència, 'Línia d'Ajuts del Pla d'Estalvi i Eficiència Energètica 2008-2012 per al sector de la climatització', abordarà, de la mà d'un representant del Idae, el Pla d'Acció d'Estalvi i Eficiència Energètica 2008-2012, que desenvolupa una línia d'ajuts per millorar l'eficiència energètica de les instal·lacions de climatització.

En el programa de comunicacions lliures de Foroclima, impartides per experts del sector, els ponents abordaran al llarg de més de 30 conferències qüestions de màxim interès i actualitat referides a la normativa, l'eficiència energètica, a qüestions mediambientals, millores tecnològiques en sistemes i equips, confort interior, utilització d'energies renovables, la gestió d'edificis i el fred industrial.

Totes les conferències que s'impartiran al llarg d'aquestes dues jornades en Foroclima 2009 aniran a càrrec de destacats professionals del sector, procedents tant del món empresarial, com acadèmic i institucional i han estat seleccionades per la Comissió Tècnica del Comitè Organitzador de Climatització 2009 seleccionant d'entre un gran nombre de propostes la de major interès actualitat.

Climatització viatja fins a Casablanca

El passat 6 de novembre es va celebrar una trobada en el marc del Saló Internacional de la Construcció a Casablanca en què es van presentar les principals línies que articulen els continguts d'aquesta edició del certamen Climatització.

L'acte d'inauguració de la jornada va anar a càrrec d'Aurelio García Álvarez, president del Comitè Organitzador del certamen, que va destacar en la seva intervenció que "el sector de la climatització al Marroc destaca per les seves grans perspectives de desenvolupament futur, al fil del creixement de sectors com el turístic i el residencial, habituals demandants d'aquests serveis ".

Amb motiu d'aquesta presentació, organitzada en col·laboració amb el grup editorial d'instal ·, es va celebrar també una 'Conferència hispanomarroquina sobre l'aire condicionat ". Aquesta conferència va comptar amb la participació de l'enginyer José Isidoro Martín que va impartir una ponència sobre 'Expansió directa o instal lació d'aigua freda: una elecció' i Abdellatif Touzani, professor de l'Escola Mohammedia d'Enginyers de Rabat, qui va presentar un estudi sectorial sobre l'aire condicionat al Marroc, i va avançar algunes de les tendències de futur en aquest àmbit d'activitat al país nord-africà.

La repercussió internacional de Climatització en els darrers anys ha experimentat un significatiu avanç, tant en l'assistència professional, com en la participació d'empreses de l'exterior. En efecte, en la seva última edició es va registrar un increment del 19 per cent en el nombre de visitants estrangers, amb l'assistència de 4356 professionals procedents de 83 països. En el capítol expositiu participar de forma directa 190 empreses estrangeres.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Climatización e Instalaciones

    17/10/2024

  • Newsletter Climatización e Instalaciones

    15/10/2024

Enllaços destacats

Conaif27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Rebuild Rehabilita - NebextTecnofrío 2024iClima

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis