Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Smagua sale por primera vez de España y aterriza en Marruecos
L'organització va fer un gran balanç comercial on empresaris espanyols i magrebins surten beneficiats

Smagua surt per primera vegada d'Espanya i aterra al Marroc

Javier Montes de Oca01/06/2011

1 juny 2011

Fira de Saragossa li va cedir el torn al Recinte Firal de Casablanca amb la finalitat de que 31 empreses espanyoles del sector hídric visitessin aquesta prometedora ciutat nord-africana, la qual va comptar amb tot el suport del govern, institucions i empreses marroquines, aconseguint d'aquesta manera estrènyer llaços entre tots dos països.

La Fira de Saragossa va organitzar el passat 25 de maig la primera Fira Smagua fora de les fronteres espanyoles, en concret a la ciutat de Casablanca (Marroc), veient com aquesta iniciativa cobria amb escreix els objectius de la convocatòria. El saló va permetre d'aquesta manera reunir notables professionals del sector de l'aigua i del reg marroquí, així com a moltes empreses participants iniciar els contactes comercials entre espanyols i magribins.

El recinte firal d'aquesta costeña ciutat marroquina va servir per a convertir-se en la plataforma ideal de negoci, així com a la porta d'accés a un mercat d'alta potencialitat per a la fabricació del nostre país.

Per això, la formació de Fira Saragossa va comptar com a soci organitzatiu a l'empresa privada d'esdeveniments Medcom i amb tot el suport del govern de Rabat i de l'Association Marocaine de l'Eau Potable et de l'Asseinissement (AMEP).

El saló va permetre reunir notables professionals del sector de l'aigua i del reg marroquí, així com a empreses participants iniciar els contactes comercials entre espanyols i magribins

Aquesta exitosa primera edició de Smagua Marroc, que es va celebrar al mateix temps que la iniciativa del govern marroquí 'L'Eau Expo & Forum', va albergar en un espai de 1.200 metres quadrats a un total de 31 empreses ibèriques.

Marroc va lluir a Smagua 2011 tots els seus avenços i perspectives

Un dels convidats més destacats a aquesta trobada de l'aigua va resultar ser l'ambaixador d'Espanya al Marroc, Alberto Navarro González, que va donar suport ferventment aquest certamen amb la seva presència i participació. Així mateix, van sobresortir en l'oferta de Smagua 2011 diversos sectors de transport i conducció de l'aigua, així com altres d'enginyeria i solucions tècniques relacionades amb la gestió de reg i el sanejament d'aigües urbanes.

Un dels punts més interessants que va tenir aquesta fira va ser que va resultar ser un primer contacte de moltes de les empreses espanyoles participants amb el Magrib, el que sens dubte els va servir per obrir camins de comercialització i de col·laboració amb aquest país nord-africà. Per aquesta raó, els expositors van mostrar la seva satisfacció amb el perfil dels visitants, que eren d'alta qualificació i venien de totes les regions del país i de les més destacades empreses del sector de l'aigua i de l'administració pública.

Directius i comercials de primer ordre visitar el complex de Casablanca, en la primera edició de Smagua Marroc
Directius i comercials de primer ordre visitar el complex de Casablanca, en la primera edició de Smagua Marroc.
Marroc ha vist recentment com s'incrementa la seva demanda d'aigua a causa de molts factors, com la necessitat de millorar les seves xarxes de sanejament i distribució, de desenvolupar la seva indústria, i del creixement de la seva plataforma turística i agrícola amb la implantació de poderosos sistemes de reg . Les oportunitats comercials al Marroc, tal com van poder observar de primera mà els expositors, són molt destacables.

L'oferta expositiva en aquesta fira va comptar igualment amb unes jornades tècniques on es van debatre diferents temes relacionats amb el sector aqüífer, entre els quals cal destacar les sessions dedicades a 'La perspectiva global de la situació a Espanya' o la que va versar sobre 'La utilització conjunta de les aigües superficials i subterrànies per a una millor gestió i recerca de solucions davant les sequeres '.

En resum, aquesta primera experiència en territori magribí es va clausurar amb un balanç positiu pel que fa a les oportunitats dels expositors nacionals, que van ser capaços de mostrar en un aparador de primer ordre tota la seva tecnologia en un mercat amb grans perspectives de creixement.

Empreses o entitats relacionades

Feria de Zaragoza
Smagua - Feria de Zaragoza

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades