Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La actividad de gestión de residuos peligrosos se reduce en más de un 6% en 2010
La principal raó d'aquesta disminució és la pròpia paralització de l'activitat econòmica i industrial, segons apunta ASEGRE en un estudi

L'activitat de gestió de residus perillosos es redueix en més d'un 6% el 2010

Redacció Interempreses27/04/2011

27 abril 2011

Les activitats de gestió de residus i remediación de sòls van experimentar una caiguda superior al 6% l'any 2010, segons un estudi realitzat per l'Associació d'empreses Gestores de Residus i Recursos Especials (Asegre). Aquesta dada, sumat al registrat l'any 2009, implica una contracció del 32% en el volum de negoci per al període 2009-2010.

Les activitats més afectades en aquests dos últims anys han estat el dipòsit en abocador (-33,7%), el tractament físic químic (-33%), l'eliminació d'equips contaminats amb PCB (-33%), i els centres de transferència (-30,5%).

La reducció d'activitat en el cas dels equips contaminats amb difenil policlorats crida l'atenció ja que el passat 31 de desembre va finalitzar el termini que la legislació europea estableix perquè els posseïdors d'aquests equips elèctrics els lliurin per a la seva eliminació, i no obstant això encara queden quantitats per tractar que l'actual ritme de tractament portaria aproximadament 2 anys fins a complir l'objectiu.

La principal raó per a aquesta accentuada disminució de l'activitat és la pròpia paralització de l'activitat econòmica i industrial i el deteriorament de la capacitat financera de les administracions públiques i empreses industrials.

El període 2009-2010 ha suposat una contracció del 32% en el volum de negoci d'activitats de gestió de residus i remediació de sòls...
El període 2009-2010 ha suposat una contracció del 32% en el volum de negoci d'activitats de gestió de residus i remediació de sòls.
La Llei de Residus i Sòls Contaminats hauria de servir, entre altres qüestions, per “unificar l'aplicació de la legislació de residus”, sosté Asegre

La reducció contínua de la generació de residus està derivant en un excés de la capacitat de tractament que s'estima en un 100%, i està comprometent la supervivència de moltes de les instal·lacions existents. Per això segons Asegre, hauria d'evitar-se la promoció de plantes des del sector públic lloc que ve a incrementar la capacitat de tractament i amb millors condicions competitives lloc que compten amb ajudes públiques. Únicament tindria lloc la promoció de plantes públiques en aquelles activitats que el sector privat no cobreixi.

A més, l'aplicació de la vigent legislació de residus mostra diversos criteris d'aplicació per part de les administracions públiques competents, que en el cas dels gestors de residus perillosos es concreta en diferents criteris d'autorització de les plantes de tractament, generant-se per tant diferents condicions competitives.

Per això, la nova Llei de Residus i Sòls Contaminats hauria de servir, entre altres qüestions, per “unificar l'aplicació de la legislació de residus”. En aquest sentit, Asegre reclama la unificació dels criteris d'autorització de les plantes de tractament.

A més, Asegre reconeix “el gran treball realitzat pel Ministeri de Medi ambient en el desenvolupament d'aquesta Llei”, especialment complicada si considerem que aquesta afecta a totes les activitats econòmiques i que ha suposat la participació massiva de tots els agents implicats.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Empresas Gestoras de Residuos y Recursos Especiales (ASEGRE)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    16/10/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    02/10/2024

Enllaços destacats

RAI AmsterdamSmagua - Feria de ZaragozaTechsolidsEcofira - Feria Valencia

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis