Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La actividad de gestión de residuos peligrosos se redujo casi un 28 % en 2009

L'activitat de gestió de residus perillosos es va reduir gairebé un 28% el 2009

14/04/2010

14 abril 2010

La gestió de residus perillosos a Espanya va registrar una caiguda del 27,5% el 2009, segons un estudi realitzat per ASEGRE (Associació d'Empreses Gestores de Residus i Recursos Especials). Són considerats residus perillosos aquells que mostren determinades característiques de perillositat com tòxic, corrosiu, o inflamable, entre altres. La gestió d'aquests residus està regulada en totes les fases per la legislació i supervisada per les administracions públiques. La producció d'aquests residus es genera principalment en l'activitat industrial, encara que també en els serveis i fins i tot en els domicilis.

Per això és possible relacionar l'activitat de gestió de residus perillosos amb l'activitat industrial. En aquest sentit, el sector industrial va caure a Espanya un 16,2% de mitjana el 2009, moderant significativament la caiguda a finals d'any fins al -1,4%.

Imagen
Les causes d'aquest diferent comportament del sector industrial i el de gestió de residus perillosos, poden haver-se que els sectors industrials amb major generació de residus encara no hagin recuperat en alguna mesura els seus nivells de producció, també al fet que els productors de residus estiguin retardant en el temps la gestió dels seus residus davant la possibilitat d'emmagatzemar fins a 6 mesos; ia l'existència de cert nivell d'incompliment, de manera que alguns d'aquests residus s'estarien gestionant al marge de la legalitat, amb la consegüent repercussió per al medi ambient .

Per línies d'activitat, destaca la reducció d'activitat en la gestió d'equips contaminats amb policlorofenilos (PCB), que va descendir en aproximadament un 40%. Això és especialment cridaner si es té en compte l'obligació legal dels posseïdors d'aquests residus de gestionar els residus contaminats amb PCB abans del 31 de desembre de 2010. Els PCB són olis aïllants continguts en alguns transformadors fabricats abans dels anys 80, classificats per l'ONU com compost orgànic persistent i regulada la seva destrucció mitjançant un conveni internacional.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Empresas Gestoras de Residuos y Recursos Especiales (ASEGRE)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    16/10/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    02/10/2024

Enllaços destacats

RAI AmsterdamSmagua - Feria de ZaragozaTechsolidsEcofira - Feria Valencia

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis