Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Ley de Responsabilidad por daños al Medio Ambiente afectará a 30.000 empresas madrileñas

La Llei de Responsabilitat per danys al medi ambient afectarà 30.000 empreses madrilenyes

31/01/2006

31 gener 2006

La Cambra de Comerç de Madrid va organitzar recentment una jornada per analitzar el "Projecte de nou règim legal de responsabilitat per danys al medi ambient" presentat pel Ministeri de Medi Ambient i amb el qual s'aplica a l'ordenament jurídic espanyol la Directiva 2004/35 / CE. Luis Peiró Montiel, president de la Comissió de Medi Ambient de la Cambra de Comerç, va assenyalar en la seva intervenció que "l'aplicació d'aquesta Llei, tal com està redactada ara posaria a les empreses espanyoles en situació de desavantatge competitiu respecte a les d'altres estats membres ". Peiró va afegir que "els empresaris donen suport al objecte de la Directiva europea d'establir mesures de prevenció per evitar danys sobre el medi ambient. I, en cas de produir-se que les empreses assumeixin les despeses per a la seva reparació ja que fins ara això no estava legislat i s'ocasionaven casos tan nefastos per al nostre país com el d'Aznalcóllar, el cost ha hagut de ser assumit per les administracions públiques ".

Per la seva banda Francisco Fluxá, president de la Comissió de Medi Ambient de CEIM va assenyalar que el contingut d'aquest Projecte va més enllà del marcat en la Directiva, que d'altra banda, serà el que estableixin els altres estats membres de la UE.000 empreses dedicades a activitats industrials, de gestió de residus, i d'utilització i transport de mercaderies perilloses, entre otras.e de mercaderies perilloses, entre altres. En aquest sentit els ponents van posar de manifest els elevats costos que suposarà per a les empreses el compliment dels requisits exigits en el Projecte de Llei, arribant-se en el cas de les pimes a comprometre la seva capacitat financera. La norma estableix que les empreses hauran de presentar una garantia financera d'1 a 20 milions d'euros en funció que l'activitat present risc lleu, moderat, menys greu, greu o molt greu. Aquesta garantia financera podrà constituir-se mitjançant la subscripció d'una pòlissa d'assegurança, l'obtenció d'un aval, o la constitució d'una reserva tècnica. El projecte de norma és aplicable als danys causats per empreses, encara que exclou de la seva aplicació als danys causats per l'Estat o per les seves entitats, organismes o empreses, i capacita a les comunitats autònomes perquè decideixin sobre la seva aplicabilitat a la seva administració.

En la jornada organitzada per la Cambra de Comerç de Madrid, en col·laboració amb el bufet d'advocats Gómez-Acebo & Pombo i l'empresa Willis, han intervingut entre d'altres: Eduardo Orteu, vocal assessor de la Secretaria General Tècnica del Ministeri de Medi Ambient; Vicente Galván López, de l'Associació d'Empreses Gestores de Residus Especials-Asegra; Mariano González, assessor de la Conselleria de Medi Ambient i Ordenació del Territori de la Comunitat de Madrid i Eduardo Orteu, vocal assessor de la Secretaria General Tècnica del Ministeri de Medi Ambient.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Empresas Gestoras de Residuos y Recursos Especiales (ASEGRE)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    16/10/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    02/10/2024

Enllaços destacats

RAI AmsterdamSmagua - Feria de ZaragozaTechsolidsEcofira - Feria Valencia

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis