Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aplicaciones prácticas del RD 1215/1997 en plantas químicas y estaciones de tratamiento de aguas

Aplicacions pràctiques del RD 1215/1997 en plantes químiques i estacions de tractament d'aigües

05/02/2013

5 de febrer de 2013

Bequinor organitza el curs ‘Aplicacions pràctiques del RD 1215/1997 en plantes químiques i estacions de tractament d'aigües’. El RD 1215/1997 és aplicable a tots els equips de treball (màquines, instal·lacions, eines…) utilitzats pels treballadors en el treball. En el seu article 4 estableix l'obligació que aquells equips de treball la seguretat del qual depengui de les seves condicions d'instal·lació se sotmetin a una comprovació inicial, després de la seva instal·lació i abans de l'engegada per primera vegada, i a una nova comprovació després de cada muntatge en un nou lloc o emplaçament, a fi d'assegurar la correcta instal·lació i el bon funcionament dels equips. Aquesta obligació és independent del fet que els equips instal·lats portin o no marcat CE.

Encara que el Reial decret es refereix a tots els equips de treball, no hi ha dubte que les disposicions mínimes de l'Annex I, d'obligat compliment, estan escrites pensant fonamentalment en maquinària industrial. Per això, en el cas de plantes químiques o de tractament d'aigües, de vegades es fa difícil el ‘ajust’ entre la conformitat dels equips de treball instal·lats i les disposicions mínimes del Reial decret.

Aquest curs aspira doncs a facilitar la tasca d'aplicació del RD 1215/1997 des de dos punts de vista principalment:

1. Ajudant a entendre com enfocar la conformitat dels diferents equips de treball en el cas concret de les instal·lacions objecto del curs;

2. Proporcionant, en el cas pràctic, una ‘plantilla’ que pugui ser utilitzada després com a model en la instal·lació real de l'alumne.

En acabar el curs, l'alumne ha d'estar en condicions de redactar la documentació que serveixi de base per deixar constància dels incompliments del Reial decret i les mesures a prendre per solucionar-los (el projecte de posada en conformitat). Una vegada completat el treball real de correcció de no conformitats, aquesta documentació servirà de justificació quan sigui necessari acreditar el compliment del Reial decret 1215/1997. El projecte de posada en conformitat ha de ser prou detallat, incloent components de seguretat concrets a instal·lar, si és el cas, per permetre el treball real d'adequació de la màquina, de forma semblant a com el projecte d'una instal·lació elèctrica permet a un instal·lador dur-la a terme.

Encara que aquest curs no entra en la Directiva de Màquines, 2006/42/CE, sí que, en acabar, l'alumne ha de ser capaç també d'entendre clarament quan la seva empresa és únicament usuària de màquines (o equips de treball en general), subjectes sempre al RD 1215/1997, i quan és a més fabricador d'equips sotmesos, per tant, al marcat CE.

El curs es desenvoluparà el proper 7 de març a l'Hotel NH Príncep de Vergara (Madrid) en horari de matí de 09:30 a 14:00 h. i de tarda de 15:00 a 19:00 h.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Nacional de Normalización de bienes de equipo y Seguridad Industrial

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    02/10/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    18/09/2024

Enllaços destacats

Smagua - Feria de ZaragozaAWA Show2beEcofira - Feria ValenciaRAI AmsterdamTechsolids

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis