CNH Maquinaria Spain, S.A. - New Holland AG0 - Sistemes de guiat per a maquinària

New Holland SmartSteer

Sistemes d'autoguiado per a fileres: amb braços sensors que indiquen a les fileres de blat de moro

Fotografia de Sistemes d'autoguiado per a fileres
El sistema SmartSteer utilitza un feix de làser capaç de detectar la part collida de la qual està sense collir, treballa a la perfecció en condicions de poca visibilitat i fins i tot nit.

En combinació amb els paquets PLM de New Holland, el maquilero millorarà la productivitat de la collita.

El sistema SmartSteer registra la diferència entre el temps que triga el feix de làser a reflectir-se en el rostoll i en el producte que encara no s'ha tallat. Usant aquesta informació, aconsegueix detectar la línia exacta on es troba el producte sense tallar i envia els senyals corresponents al sistema d'adreça, de manera que la vora interna del capçal de la recol·lectora es guiï amb precisió i fiabilitat al llarg de la filera de producte sense tallar. El sistema de guiat SmartSteer aprofita l'amplària del capçal al màxim.

Comparant la diferència d'altura entre el rostoll i el producte sense tallar, el sistema pren el control i guia la recol·lectora de manera que el capçal treballi ple s'ompli en cada passada.

En els models CX8000 i CR, l'operador pot fer que l'escàner làser detecti la vora del cultiu pel costat dret o el costat esquerre del capçal, ajustant-ho còmodament des de la cabina.

En els models CX5000 i CX6000, la detecció només es pot realitzar pel costat esquerre del capçal. El sistema SmartSteer està instal·lat en la pròpia recol·lectora, per la qual cosa no depèn del tipus de capçal que es munti.

Per a capçals de blat de moro:

Un senzill sistema mecànic assegura que la recol·lectora i la picadora de farratge segueixin les fileres de de treball. La recol·lecció no resulta tan difícil quan s'usen capçals amplis i velocitats de treball altes o quan es cull en condicions de baixa visibilitat. Aquest sistema, no només augmenta la productivitat, sinó que a més l'operador es cansa menys, per la qual cosa es manté en plenes facultats durant les llargues jornades de collita.

Sistema de guiat basada en sensors:

En col·locar-se davant de la filera, uns braços amb sensors de contacte mesuren contínuament la deformació dels palpadores de plàstic i indiquen la posició de la punta del capçal pel que fa a les fileres de blat de moro. Basant-se en aquesta informació, el sistema electrònic de la recol·lectora controla la vàlvula de l'adreça i manté la recol·lectora en la seva trajectòria mentre cull qualsevol tipus de blat de moro.