Comercial Química Massó, S.A. - Agro Department (CQM) - Adobs organo-minerals

Massó Zelsius

Abonaments òrgan-minerals: amb Leonardita i micronutrientes: Fe i Mn quelados

Fotografia de Abonaments òrgan-minerals
Zelsius és un complex estable i soluble en aigua de Fe i Mn quelatado, en barreja amb N i K i Leonardita solubleen proporcions adequades. Cada microgránulo conté tots els ingredients.

Zelsius és un producte basat en una tecnologia anomenada Zelsius Technology que consisteix en una doble protecció dels microelementos Ferro (Fe) i Magnesi(Mn) per una doble capa de quelat-complex:

- 1º capa o capa interna la capa més interna està constituïda pel quelat Fe-Eddhma (isòmer orto-orto) o Mn-Edta, tots dos de gran estabilitat enfront dels compostos químics de la solució del sòl que podrien provocar fàcilment una precipitació dels ions metàl·lics, impedint que aquests arribessin a l'arrel de la planta i ser absorbits.

- 2º capa o capa externa: la capa externa està constituïda per un entramat format per les molècules orgàniques de la leonardita modificada amb els ions potassi (K+) en forma de xarxa entreteixida. Aquestes molècules orgàniques es comporten com a àcids fúlvicos que no precipiten fins i tot quan el ph de la solució fertilitzant és molt àcid, i actuen com una segona capa de protecció de l'ió metàl·lic quelado, augmentant la probabilitat que aquest no sigui immobilitzat o precipitat abans d'arribar a l'arrel de la planta.

Una vegada Zelsius aconsegueix l'arrel de la planta, l'estructura de doble capa garanteix una ràpida absorció dels micronutrientes, atès que arriben acompanyats de potassi, nitrogen i ions calci que són transportats pel complex de molècules orgàniques, assegurant una nutrició molt més equilibrada de la planta.

Matèria primera d'origen orgànic: 3% p/p de melasses de remolatxa.

Època i manera d'ocupació:

- El moment preferible de l'aplicació és a l'inici de la vegetació per assegurar una bona brotación, floració i qualli.

- Zelsius pot aplicar-se dissolt en aigua en clots al voltant de l'arbre, en injecció al sòl mitjançant reixa o llança inyectora o, a causa de la seva excel·lent solubilitat, en fertirrigación (tant en reg localitzat com a manta) i hidroponía.

- És recomanable efectuar un reg després de l'aplicació especialment si no hi ha tempero.