Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Bi-ENERGY: energía ecológica estés donde estés
Generador híbrid amb bateries per a finques aïllades de la xarxa elèctrica

Bi-ENERGY: energia ecològica estiguis on estiguis

Juan José Millán Benito, responsable d'eficiència energètica Bi-ENERGY/Co-ENERGY en Transdiesel, S.L.19/09/2012
Existeix una nova forma ecològica, eficient i segura de dotar d'energia als habitatges aïllats de la xarxa elèctrica. Es tracta de Bi-ENERGY, un grup electrògen amb bateries de tipus híbrid que es nodreix alternativament amb energies renovables i amb un generador de gas propà.

L'equip alimenta als electrodomèstics a través d'una bateria que es carrega amb panells solars, aerogeneradors o qualsevol altra font renovable. Per tant, l'equip funciona sense necessitat d'arrencar mentre hi hagi energia suficient acumulada en les bateries. Quan les necessitats elèctriques superen la potència de la bateria o simplement aquesta s'ha descarregat, l'equip automàticament connecta un motor de gas propà que assegura el subministrament i, al mateix temps, recarrega les bateries. El motor es desconnectarà automàticament una vegada carregades les bateries o desapareguda la sobrecàrrega que li va fer connectar-se.

Bi-ENERGY, un grup electrògen amb bateries de tipus híbrid que es nodreix alternativament amb energies renovables i amb un generador de gas propà...
Bi-ENERGY, un grup electrògen amb bateries de tipus híbrid que es nodreix alternativament amb energies renovables i amb un generador de gas propà.

Aquest funcionament discontinu és precisament el que fa que Bi-ENERGY sigui molt més eficient i ecològic que un grup electrògen dièsel tradicional. Amb una font externa solar adequada, per exemple, el grup podria estar setmanes completament parat, amb la conseqüent reducció de soroll i de gasos d'efecte hivernacle, donant servei als petits electrodomèstics que es queden connectats quan no hi ha ningú a casa (frigorífics, alarmes, caldera, stand-by, etc., ) i, a més, tindríem la tranquil·litat que el grup arrencaria si es produeixen dies sense sol o sense vent.

Presentació de Bi-ENERGY en el stand de Transdiesel
Presentació de Bi-ENERGY en el stand de Transdiesel.

cal destacar que l'alimentació amb gas propà proporciona una sèrie d'avantatges per als habitatges aïllats ja que, a més de ser un combustible molt més net, silenciós i inodor que el gasoil, permet substituir dos dels principals consumidors elèctrics d'un habitatge que són els termos elèctrics que escalfen l'aigua a través de resistències i les cuines vitro-ceràmiques o d'inducció, que poden arribar a 5.000 watts. Aquests grans consumidors poden substituir-se per una caldera i una cuina de gas, que s'alimentaran directament del mateix dipòsit de gas que utilitzem per nodrir al Bi-ENERGY, la qual cosa ens permetrà destinar la potència elèctrica de l'equip a la resta d'aparells elèctrics.

Bi-ENERGY és molt més eficient i ecològic que un grup electrògen dièsel tradicional
Bi-ENERGY és molt més eficient i ecològic que un grup electrògen dièsel tradicional.

Importants companyies com Repsol ja estan apostant per Bi-ENERGY, subscrivint convenis de col·laboració perquè als clients que comprin l'equip no els costi res la instal·lació del dipòsit de gas ni el manteniment posterior, a més de garantir el subministrament allí on sigui necessari i oferir preus del combustible molt competitius com a oferta promocional.

D'altra banda, la instal·lació de l'equip és molt senzilla, no precisa obra civil, la seva carrosseria insonoritzada integra en el seu interior tots els elements necessaris per al subministrament elèctric, a saber: motor, alternador, bateries, combi inversor-carregador, connexió de suports renovables i un mapa electrònic que ho fa totalment automàtic i independent i que ens subministra la informació necessària per al manteniment del mateix.

A més, es pot instal·lar a la intempèrie sense necessitat d'haver de fer construccions per situar-ho i, segurament, l'equip tindria un valor de venda molt superior a una solució renovable pura, en el cas que en el futur arribés la xarxa elèctrica.

La instal·lació de l'equip és molt senzilla, no precisa obra civil
La instal·lació de l'equip és molt senzilla, no precisa obra civil.

Sens dubte, es tracta de la solució definitiva per a aquests habitatges que usen petits equips dièsel arrencats 24 hores o per a aquests emplaçaments que necessiten la seguretat de subministrament que no li poden garantir les renovables per si soles.

Empreses o entitats relacionades

Tdmed Power Systems, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Tractores especiales M5002 Narrow

    Tractores especiales M5002 Narrow

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    17/10/2024

  • Newsletter Agrícola

    14/10/2024

Enllaços destacats

Tecnovid 2025Almendra y pistacho 30-10-2024Tecnovid 2025Nebext - Expo AgritechFima Ganadera - 2025

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis