Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Un millar de ganaderos exigen precios justos para la leche en Belalcázar (Córdoba)

Un miler de ramaders exigeixen preus justs per a la llet en Belalcázar (Còrdova)

23/07/2012

23 de juliol de 2012

Més d'1.000 ramaders s'han concentrat avui, 23 de juliol, en les instal·lacions de la cooperativa cordovesa Verge de l'Alcantarilla per protestar per la crisi de preus que sofreix el sector làctic i exigir solucions. Els socis de la cooperativa de Belalcázar han estat acompanyats per cooperativistes d'altres entitats de la província, integrades en la Federació Andalusa d'empreses Cooperatives Agràries de Còrdova (Faeca-Còrdova). La jornada reivindicativa ha conclòs amb la lectura d'un manifest.

Els ramaders han demanat preus justs per a productors i consumidors en el marc d'una situació de crisi general en la qual se senten els més afectats doncs asseguren que no poden repercutir en els seus productes les pujades constants que sí es produeixen en els inputs.

Així mateix, han subratllat que es tracta d'una qüestió de supervivència i ho han argumentat amb dades. En aquest sentit, han afirmat que una explotació làctica que produeixi 30 litres de llet per vaca i dia tan sols deixa de benefici un euro per animal, ja que l'alimentació de la vaca costa 8,41 euros/dia, de mitjana, mentre el valor de la llet que produeix ve a ser de 9,37 euros/dia.

Imagen
En resum, asseguren que ara cobren preus inferiors als de fa una dècada, si bé les matèries primeres que necessiten per a l'alimentació del bestiar no paren de pujar. Només en l'últim any, la soia ha passat de 0,36 euros/quilo a 0,54 euros/quilo i l'alfals, per la seva banda, des de 0,12 euros/quilo a 0,25 euros/quilo, és a dir, increments del 50% i el 100%, respectivament.

Per tant, els ramaders han demanat avui preus justs i, per aconseguir-ho, una llei de marges comercials dotada amb mecanismes que equilibrin la cadena de valor i garanteixin l'equitat entre productors, indústria, distribució i consumidors.

Finalment, han instat als governs regional i nacional al fet que reconeguin el caràcter estratègic de l'agricultura i la ramaderia, de manera que prenguin mesures necessàries i urgents per garantir el seu futur.

Empreses o entitats relacionades

Cooperativas Agro-Alimentarias de Andalucía

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

    Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    04/07/2024

  • Newsletter Agrícola

    01/07/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beNebext - Expo AgritechSant Miquel-2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis