Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Dual Mode: la conducción fácil
Dual Mode de A.D.R. és un producte polivalent i una solució simple i segura

Dual Mode: la conducció fàcil

Sergio Frigerio, responsable del Dep. de R+D de A.D.R. 12/06/2012

12 de juny de 2012

La necessitat d'equipar els remolcs amb eixos d'adreça deriva cada vegada més de la major difusió de remolcs de grans dimensions i masses elevades que tenen 2 o més eixos propers. Respecte als remolcs tradicionals, aquests vehicles permeten descarregar una part de la massa sobre els òrgans d'unió al tractor. S'obté d'aquesta manera un doble avantatge: la de reduir la càrrega sobre els eixos del remolc i la de millorar l'adherència del tractor amb benefici per a la tracció.
La solució constructiva amb eixos propers, no obstant això, fa difícil la inscripció en corba del remolc per efecte del considerable pas rígid, d'aquí la necessitat de tenir un o més eixos d'adreça. La solució més generalitzada està constituïda per eixos d'autodirección idonis a seguir, per les seves característiques geomètriques, la trajectòria imposada del tractor al remolc.

L'eix d'autodirección, no obstant això, és unidireccional per tant no és gobernable en marxa enrere. Durant les maniobres, per tant, l'autodirección s'ha de bloquejar. Heus aquí que quan l'eix d'autodirección resultaria més útil, aquest no es pot utilitzar. La maniobra es converteix, en conseqüència, en problemàtica i els moviments necessiten d'una notable obstinació de potència del tractor, amb consum de carburant i desgast dels pneumàtics.

Imagen
“Millor que gens”, podria dir algú, sobretot si el seu treball ho obstina en llargs recorreguts i poques maniobres. Est és el motiu pel qual l'autodirección segueix tenint una major difusió. La massa del remolc, que és sempre major que la massa del tractor, fa impossible en alguns casos la maniobra en marxa enrere amb l'adreça bloqueda, ja que el tractor patina i el remolc no es mou.

Per a aquestes situacions s'han ideat altres sistemes d'adreça, que permeten un control ‘positiu’ de la trajectòria del remolc, ja sigui amb la marxa cap a davant o amb la marxa enrere: la trajectòria no és ‘espontània’ com en el cas de l'autodirección, sinó que resulta imposada per un sistema de comandament oleodinámico. No obstant això, la introducció de diversos sistemes dirigits al control positiu del viratge no ha eliminat l'autodirección que continua sent un producte molt benvolgut per molts usuaris. D'aquí la necessitat per als constructors de remolcs de fer front a exigències diferents, sense perdre de vista l'optimització dels recanvis dels components.

L'originalitat del projecte A.D.R. està en el grup oleodinámico-mecànic de comandament de l'adreça
Dual Mode de A.D.R. és un producte polivalent i una solució simple i segura per a aquest tipus de problema. Els seus components modulars fan d'ell un eix d'autodirección o d'adreça positiva segons les necessitats d'ús. Es basa en una estructura estandarditzada implementada per equipaments oleodinámicos diferents, projectats per la casa mare en col·laboració amb els experts d'enginyeria industrial.

L'originalitat del projecte A.D.R. està en el grup oleodinámico-mecànic de comandament de l'adreça, format per un cilindre que té al seu torn la funció de barra d'enganxi. Aquesta solució constructiva permet transformar en qualsevol moment un eix d'autodirección en eix d'adreça positiva substituint únicament la hidraúlica, sense intervenir en l'estructura de l'eix. El constructor del vehicle pot, així, tenir en estoc els eixos ‘basic’ i els components hidràulics necessaris per realitzar les dues versions, sense duplicar els recanvis.

La projecció ha dedicat una particular atenció a la limitació de les dimensions de l'eix, amb avantatge de les aplicacions en vehicles amb pneumàtics molt amples. Aquest problema constructiu està cada vegada més estès ja sigui en els vehicles dotats amb autodirección que en les aplicacions amb adreça forçada. Particularment interessant és la solució adoptada per a.D.R. per al cilindre de l'eix en versió amb autodirección: aquest té la funció d'alineament assistit de l'autodirección i de bloqueig del mateix en la marxa enrere.

Imagen
L'operació està gestionada completament per l'oleodinámica i pot ser accionada manualment per l'usuari o gestionada per un sistema electrònic auxiliar que fa intervenir automàticament el cilindre en la seva funció de bloqueig en cas de marxa enrere o en superar una velocitat programada. Aquesta segona funció és important per assegurar la màxima estabilitat del vehicle durant la marxa ràpida, sobretot en la carretera.

Una ulterior aplicació permet també mantenir actiu el cilindre com a sistema auxiliar de trucada de les rodes de l'autodirección en la marxa rectilínia. En tal caso la força de trucada pot ser regulada manualment en funció de les característiques del vehicle o automàticament a través d'un sensor que adapta la força de trucada a la càrrega sobre les rodes. Aquesta aplicació és particularment eficaç quan els recorreguts tortuosos provoquen fenòmens d'oscil·lació lateral del remolc (efecte ‘shimmy’) que poden influenciar l'estabilitat del tractor.

El sistema d'adreça forçada té una instal·lació simple i eficaç. El cilindre és intercanviable al 100% amb el de l'autodirección. Els enganxis dels tubs als cilindres són iguals. Naturalment ha de ser implementat un nou sistema de gestió del sistema. Es tracta d'un bloqueig integrat amb vàlvules, acumuladors antishock i manòmetres que controla el sistema d'adreça utilitzant un cilindre que connecta el remolc al tractor i alimenta el sistema. La transformació d'un sistema d'autodirección en sistema d'adreça forçada es pot realitzar també ‘durant la construcció’. En un cas extrem, si l'usuari final identifica una aplicació diferent d'aquella que inicialment havia pensat per a la seva màquina, pot transformar el vehicle segons les seves exigències.

El sistema d'adreça forçada té una instal·lació simple i eficaç i el cilindre és intercanviable al 100% amb el de l'autodirección
En el cas d'adreça forçada les opcions de comandament són principalment dos:

- El mano directe, a circuit tancat, amb el cilindre connectat al tractor. Aquesta execució és la més comuna, però és constructivament complicada perquè necessita l'aplicació d'una part mecànica particular per a la unió del remolc al tractor. La part oleodinámica és simple i fàcil d'usar i de mantenir. A.D.R. proporciona, en aquest cas, el bloqueig integrat i el constructor del vehicle ha d'efectuar només la unió.

- El mano gestionat electrònicament, a circuit obert, amb la possibilitat de programar els angles de viratge en funció de les característiques del remolc. Aquest dispositiu és constructivament molt simple, perquè la funció de comandament de l'adreça del remolc està realitzada integralment per un grup d'electrovàlvules gestionades per una unitat eletrónica. El sistema necessita de l'alimentació de la bomba del tractor o d'una unitat auxiliar. El sistema és molt precís i assegura un nivell de seguretat molt elevat durant la marxa. Aquest pot ser programat també segons personalitzacions requerides per les característiques d'utilització del vehicle o per les preferències de l'usuari. Per a aquest tipus d'instal·lació A.D.R. gaudeix del suport de societats externes especialitzades.

Empreses o entitats relacionades

ADR Geplasmetal, S.A.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Tractores especiales M5002 Narrow

    Tractores especiales M5002 Narrow

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    07/10/2024

  • Newsletter Agrícola

    03/10/2024

Enllaços destacats

Tecnovid 2025Fima Ganadera - 2025Almendra y pistacho 30-10-2024Nebext - Expo AgritechIRTA FruitcentreTecnovid 2025AWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis