Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a ADR System expone los ejes de su apuesta por el I+D
El banc de proves de l'empresa italiana, a la seva seu central d'Uboldo, rep la certificació TüV

ADR System exposa els eixos de la seva aposta pel R+D

David Pou14/10/2011

14 d'octubre de 2011

La petita localitat italiana de Stresa, a la vora del preciós Llac Maggiore, va anar el lloc escollit per l'equip de ADR System, encapçalat per la família Radrizzani, per reunir a la premsa especialitzada europea i explicar-los de primera mà quin és la sòlida base de la companyia i quins els objectius per al futur, marcats per diferenciar-se de la competència a través de qualitat i innovació. El principal fabricant europeu d'eixos, suspensions i sistemes de frenat per a maquinària agrícola disposa d'un modern banc de proves que ha anat confeccionant des de 1998 a la seva seu central d'Uboldo, i que va rebre el passat 4 d'octubre la certificació de qualitat de TüV Süd Automotive.
Vista aèria de la seu central d'ADR System en Uboldo, (Itàlia)
Vista aèria de la seu central d'ADR System en Uboldo, (Itàlia).

1954, any de fundació d'un projecte “il·lusionant”

El primer a prendre la paraula en Stresa va ser Flavio Radrizzani, president del grup, i hereredero al costat del seu germà Giancarlo –mort fa uns anys– del taller de maquinària que els seus pares Giovanni i Antonia van crear en Uboldo en 1954. Les coses van començar a anar bé i l'activitat principal de l'empresa va començar a derivar cap a la fabricació de discos per a rodes. Va ser en la dècada dels 70 quan els germans Radrizzani van prendre les regnes del negoci i va començar a gestar-se el que és l'actual ADR, ampliant la producció a la fabricació completa d'eixos, convertint-se en l'autèntic nucli de la companyia.

Amb la producció d'eixos va començar l'exportació, i amb això l'inici del creixement del grup ADR. “M'agradaria remarcar que ADR ha focalitzat els seus objectius en la qualitat dels seus productes i en una progressiva expansió als diferents mercats. I si avui som una petita multinacional i hem crescut controlant altres companyies, només ha estat perquè el nostre objectiu primordial ha estat la qualitat, i el mercat ens ha recompensat per això”, afirmava Flavio Radrizzani. “Estic molt orgullós, perquè no existeixen moltes companyies de grandària mitjana com ADR que hagin crescut i tingut èxit internacional sense cap tipus d'ajuda externa, a més en un sector amb autèntics gegants com Mercedes o Fiat”, va afegir.

D'esq. a der...
D'esq. a der.: David Radrizzani, director general; Flavio Radrizzani, president del Grup ADR; Sergio Frigerio, reponsable de R+D; i Roberto Airoldi, director de Vendes.
Va ser Roberto Airoldi, director de Vendes del Grup ADR, qui va posar el punt i seguit explicant l'expansió de l'empresa en aquests últims anys, passant de fabricar només eixos a desenvolupar eixos incloent sistemes de suspensió mecànica o hidropneumàtica i els sistemes actius i passius de frenat. El creixement s'ha traduït en nou plantes, que són aquelles amb les quals ADR explica actualment al voltant del món: Itàlia, França, Anglaterra, Polònia, Xina i Brasil. En total són 14.000 metres quadrats que ocupen a uns 800 treballadors; i la producció del qual s'exporta a 45 països, amb un creixement consolidat d'un 10% anual abans de la crisi i un valor similar en l'actualitat.

Una 'sala de jocs' amb tecnologia punta

Sergio Frigerio, responsable de R+D del Grup ADR, va anar l'encarregat d'explicar amb rigor tècnic el que l'endemà tots els presents vam poder veure amb els nostres propis ulls en les instal·lacions d'Uboldo. “Només la investigació pot mantenir lluny als nostres competidors, perquè com tots sabeu les còpies sempre són les segones en la línia de meta”, afirmava. La producció d'ADR va des de petits eixos a eixos i suspensions per a màquines d'alt rendiment, cada vegada més habituals també en l'àmbit agrícola. “Som capaços de satisfer tant les necessitats d'un fabricant de tràilers per al transport de cavalls a aquell que fabrica grans vehicles per al transport de maquinària pesada de centenars de tones”. Segons Sergio Frigerio, la introducció dels eixos amb adreça i les suspensions hidropneumàtiques han marcat l'inici d'una evolució que ningú imaginava fa alguns anys.
Banc de proves Schenk que ADR va adquirir en 1998 i que avui dia encara segueix en funcionament
Banc de proves Schenk que ADR va adquirir en 1998 i que avui dia encara segueix en funcionament.

n los últims anys, el Grup ADR ha pres la decisió de participar directament en el desenvolupament del sistema de gestió, tant en termes de maneig dels remolcs amb els sistemes d'adreça, com en la versatilitat de la suspensió. Tot això comandat pel departament de Disseny i portat a la pràctica pel centre de proves, compost per tres enginyers i dos tècnics especialitzats.

El centre de proves té el seu punt de partida en 1998, quan es va adquirir un banc de Schenk amb dos grans corrons sobre els quals mesurar capacitats de carrega i el rendiment dels frens. El banc és capaç de carregar un eix de fins a 15 tones, amb un parell de frenat aproximat de 17.000 Nm. La potència total desenvolupada per els dos motors elèctrics amb control electrònic és de 450 kW.  El banc, amb dues rodes, és capaç de desenvolupar una velocitat superior als 60 km/h.

Instant en què s'enganxa l'adhesiu oficial de TüV en una de les màquines del centre de proves i que Flavio Radrizzani, president d'ADR...
Instant en què s'enganxa l'adhesiu oficial de TüV en una de les màquines del centre de proves i que Flavio Radrizzani, president d'ADR, rep el certificat.
El banc permet mesurar la càrrega sobre l'eix, la torsió del fre, els paràmetres principals del sistema de control (força, pressió i traç) i la temperatura en dos punts del fre. La gamma d'eixos de frenat amb un alt contingut tecnològic que caracteritza l'actual producció d'ADR neix gràcies a llargs períodes d'experiments en aquest banc.

Incorporacions recents per estar a l'avantguarda

Més recent és la incorporació d'altres màquines per realitzar proves de frens. Es tracta d'un dinamòmetre d'inèrcia capaç de detectar el funcionament dels frens simulant les mateixes condicions dinàmiques d'un vehicle reals de fins a 15 tones per eix. Acoblant els volants de totes les formes possibles s'obté un total de 207 valors d'inèrcia, simulant 207 diferents tipus de vehicles diferents. La inèrcia màxima disponible és 100 vegades el mínim, podent en la pràctica simular la inèrcia d'un petit Mini de 500 kg fins a un gran tren de càrrega de 50 tones. Amb una potència de 250 kW es pot mesurar en temps real la força de frenat, la desacceleració del vehicle, l'energia necessària per aconseguir el rendiment desitjat, la temperatura dels frens durant la prova i molts altres paràmetres.
Un altre banc dinamométrico s'ha dissenyat expressament per detectar el comportament en el frenat dels eixos produïts en massa. La funció principal d'aquesta màquina és la simulació d'un frenat amb càrrega comparant en temps real el rendiment dels frens esquerre i dret en un mateix eix. Un desequilibri en el frenat, a més d'afectar a la seguretat d'un vehicle, sempre és un símptoma d'alguna imperfecció en la construcció.
Imagen
Altres equips menys cridaners però no menys importants, li permeten a ADR mantenir sota control la qualitat i la fiabilitat dels components dels seus productes. Es tracta actualment, i segons van explicar tant el president del grup com el responsable de R+D, d'una de les prioritats. El centre porta des de fa un any operant amb un banc de proves que permet conèixer les característiques dels materials de fricció dels frens. Es tracta d'unes proves importantíssimes per garantir la seguretat i fiabilitat dels frens.

Com a màquina curiosa dins del centre podem destacar també una càmera de fang, que simula les condicions més agressives del món agrícola, i el banc per a la verificació geomètrica de l'adreça de l'eix.

Empreses o entitats relacionades

ADR Geplasmetal, S.A.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Tractores especiales M5002 Narrow

    Tractores especiales M5002 Narrow

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    07/10/2024

  • Newsletter Agrícola

    03/10/2024

Enllaços destacats

Tecnovid 2025Fima Ganadera - 2025Almendra y pistacho 30-10-2024Nebext - Expo AgritechIRTA FruitcentreTecnovid 2025AWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis