Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Comienzan los preparativos para una nueva edición del Curso Internacional en Tecnología de Productos Cárnico, del IRTA

Comencen els preparatius per a una nova edició del Curs Internacional en Tecnologia de Productes Carni, de l'IRTA

14/03/2011

14 març 2011

El coneixement per al desenvolupament de noves tecnologies destinades a la indústria de la carn adquireix una importància creixent en l'escenari de l'economia actual. Oferir productes i serveis d'alta qualitat s'ha convertit en una prioritat per a aquelles empreses del sector que vulguin augmentar la seva competitivitat en els mercats globals. Amb l'objectiu de respondre a aquestes exigències, cada any l' Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), adscrit al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya, organitza un curs d'excel·lència per tal d'oferir, tant a tecnòlegs del sector carni com a professionals d'altres especialitats alimentàries, una formació integral de la cadena de la carn, des de la producció animal fins l'envasat i comercialització d'aquests productes.

El proper mes de setembre, l'Auditori de l'IRTA de Monells (Girona, Espanya) acollirà la desena edició del Curs Internacional en Tecnologia de Productes Carnis, organitzat pel CECOC-PTC en col·laboració amb l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) i l'Institut Nacional d'Investigació i Tecnologia Agrària i Alimentària (INIA). Respecte d'això, Jacint Arnau, director del Programa de Tecnologia Alimentària de l'IRTA i docent del curs, ha declarat: "Cada any el curs internacional representa una ocasió única per assimilar les tècniques més noves per a l'elaboració de productes carnis industrials, a més d'aprofundir temes com la legislació que regula la seva elaboració i venda ".

El curs s'estén durant cinc setmanes i es divideix en mòduls que es poden cursar conjuntament o de forma independent. Al llarg de les 180 hores lectives teòriques i pràctiques els assistents aprendran a avaluar la qualitat d'una canal, a elaborar tot tipus de productes carnis, a determinar les propietats organolèptiques de la carn i coneixeran les últimes novetats en termes de seguretat alimentària. Un altre dels propòsits del curs és el coneixement dels factors que afecten la qualitat microbiològica, nutritiva i funcional de la carn (des de la genètica, nutrició, maneig i tecnologia), molt útils per innovar en la producció de nous aliments carnis.

Científics i experts de reconeguda reputació internacional pertanyents a diferents universitats, empreses privades i organismes públics de recerca formaran part de l'equip docent, convertint el curs internacional en una oportunitat única per a l'aprenentatge de les últimes novetats industrials del sector de la carn. D'altra banda, l'assistència per part d'alumnes procedents de països llatinoamericans, d'empreses, ens de recerca i de l'administració confereix al curs un caràcter internacional únic, ja que representa un punt de trobada per establir relacions professionals entre les diferents procedències d'alumnes i professors.

Com en edicions anteriors, la meitat de les classes pràctiques es duran a terme a la planta pilot adjacent a l'Auditori de l'IRTA i es dedicaran a l'elaboració de productes frescos, cuits, salaons i embotits crus-curats. Gràcies a una vidriera panoràmica situada a la mateixa sala de conferències i un modern sistema audiovisual que projectarà en una pantalla el desenvolupament del procés en curs a la planta pilot, serà possible observar en directe l'evolució de la pràctica. Aquest sistema, unit a una connexió per micròfons i altaveus entre la planta pilot i els pupitres de l'Auditori on es troben els alumnes, ofereix la possibilitat de realitzar un seguiment interactiu de les pràctiques. En els propers mesos, l'IRTA publicarà a la seva pàgina web les dates i el programa definitiu de la X ª edició del Curs Internacional en Tecnologia de Productes Carnis.

Empreses o entitats relacionades

Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària - IRTA

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • ¿Todavía no nos sigues en Youtube? New Holland España. Campus 4.0

    ¿Todavía no nos sigues en Youtube? New Holland España. Campus 4.0

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    05/09/2024

  • Newsletter Agrícola

    02/09/2024

Enllaços destacats

Fima Ganadera - 2025AWA Show2beNebext - Expo AgritechEl futuro del cerealIII Congreso Gestión Sostenible del SueloEl futuro del cerealSant Miquel-2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis