Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Fira de Sant Miquel demuestra su fortaleza con un lleno absoluto
Del 30 de setembre al 3 d'octubre, al costat del Saló Eurofruit, al recinte de Fira de Lleida

Fira de Sant Miquel demostra la seva fortalesa amb un ple absolut

Redacció Interempreses10/09/2010

10 setembre 2010

A falta d'un mes per l'inici de la tradicional Fira de Sant Miquel , que enguany arriba a la seva edició número 56, l'organització ja tenia problemes per ubicar a tots els expositors que demandaven a última hora un espai al recinte firal lleidatà. Aquest és només un signe de la bona salut de la qual segueix gaudint la Fira, tot i episodis com el de 2009 en el qual van faltar la majoria d'empreses del sector del tractor. En aquesta ocasió tots tornen a estar en una cita que compta amb un nodrit nombre de jornades tècniques, i el saló paral·lel, Eurofruit, arriba al seu 25è aniversari.

Ajornat el seu inici un dia per la convocatòria de vaga general i reduïda a quatre jornades a petició dels propis expositors, a Fira de Sant Miquel 2010, tant expositors com visitants poden trobar-se amb millores organitzatives i d'instal • lacions, com per exemple una optimització en la sectorització del certamen. Així, el Pavelló 4 acull aquest any als expositors d'Eurofruit, el Pavelló 3 és multisectorial i alberga els expositors institucionals, mentre que el Pavelló 1 queda reservat per a empreses d'alimentació, i la superfície exterior estarà ocupada per tractors i maquinària agrícola.

La passada edició Fira de Sant Miquel va rebre més de 180.000 visitants, amb un total de 336 expositors i 90 activitats paral·leles

El director general, Oriol Oró, va recordar en la presentació del Saló, que el recinte de Fira de Sant Miquel disposa també en aquesta ocasió d'una nova entrada a l'altura de la rotonda situada a l'avinguda que connecta el nou pont Príncep de Viana amb l'antiga N-II. D'altra banda, l'Ajuntament de Lleida ha habilitat un espai de 3.500 metres quadrats a la vora del pont Príncep de Viana com aparcament gratuït prop del recinte firal, amb un aforament que permet unes 350 places d'estacionament.

L'edició de 2009, que va destacar per l'absència de les marques de tractors, va comptar amb més de 180.000 visitants
L'edició de 2009, que va destacar per l'absència de les marques de tractors, va comptar amb més de 180.000 visitants.

El Saló Nacional de Maquinària Agrícola es converteix una vegada més en marc d'exposició de les principals empreses del sector agrícola del nostre país. Aquí es poden trobar equips de sembra i plantació, equips per a la manipulació i trasllat de productes agrícoles, maquinària pesada, màquines per a l'aplicació de toves i tractaments fertilitzants, màquines per a la collita, tractors, recanvis, i tot tipus d'equips i serveis per l'agricultura (gestió de residus, reg, transport i automoció, eines, adobs, productes químics i naturals, etc.), equips i serveis per a la ramaderia (gàbies, equips per a granges i tractament de residus, nutrició animal, equipaments per a pinsos, etc.) i altres serveis, com els financers o les assegurances.

Les jornades tècniques marquen Sant Miquel

Fira de Sant Miquel ofereix un any més un ampli programa d'activitats paral·leles, amb interessants jornades tècniques i presentació de productes. El programa d'activitats tècniques destaca en aquesta edició per la diversitat de temes, amb jornades i trobades centrats en la fructicultura, la cooperació agrària, els fitosanitaris i el control de plagues, el medi ambient i l'eficiència energètica, la sanitat vegetal, la gestió empresarial i la ramaderia, entre altres.

El dijous 30 té lloc la '6 ª Jornada Agropress-ICEA-ETSEA-UdL ', que porta el títol' La nutrició dels fruiters: directrius, importància i tendències ';' La reducció de nitrogen en les dejeccions ramaderes a través de l'alimentació ', que organitzen ASFAC i Gesfer;' Lideratge coach a les empreses ", de ARCUSIN, i la jornada 'Matins d'innovació agroalimentària. Sector de fruita dolça ", que organitzen el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, el Irta i ACC1Ó. A més, es celebra la XXVIII Festa de la Cooperació i la 1 ª edició del Premi Empresarial Pere Boldú, que organitza la Fundació Catalana de Cooperació.

El programa d'activitats tècniques destaca per la diversitat de temes, amb jornades i trobades centrats en fructicultura, cooperació agrària o fitosanitaris

Per al divendres 1 d'octubre està programada la '3 ª Jornada de Sanitat Vegetal ', que organitza el DAR de la Generalitat de Catalunya, el IV Fòrum Català de l'Energia Agrària, amb el títol de' Eficiència energètica: ajuts i oportunitats per reduir despeses ', a càrrec de Catalonia Qualitat amb la col·laboració del Irta, el Copca, l'Institut Català d'Energia, l'Agència de l'Energia de Lleida, la Universitat de Lleida i el Grup de Gestors Energètics;' La rendibilitat del cultiu de l'olivera ', de JARC, i la ponència 'Maquinària d'aplicació de fitosanitaris. Reptes davant la nova legislació europea ', que organitza el DAR.

Per al cap de setmana estan programats els següents esdeveniments: per al dissabte la 'Jornada tècnica de la llet', que organitza l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (Acsa) i l'Associació Interprofessional Lletera de Catalunya (ALLIC); 'Les zones Zepas, problema davant oportunitat? ', d'Unió de Pagesos de Catalunya, i' Menjadors escolars ecològics: una oportunitat educativa ", de la Generalitat de Catalunya i l'Associació Menja Sa.

El diumenge 3 el Palau de Vidre de Fira de Lleida acull les jornades 'La cadena de preus en els productes alimentaris', organitzades pel Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya, i 'Els plaguicides en el sector agrari', de l'AEALL i Asaja.

En el capítol d'activitats paral·leles cal incidir també en la convocatòria de quatre guardons ja consolidats, com són el XXXIX Premi del Llibre Agrari, al qual aquest any opten 29 obres, el 14è Premi a la Innovació Tecnològica de Màquines Agrícoles, el 14è Premi a la Seguretat en el Disseny de Màquines Agrícoles, i el 14è Concurs d'Innovacions en el Sector Fructícola. A més, l'àrea de formació d'Unió de Pagesos de Catalunya organitza tastos guiats d'olis, mels, formatges i vins, i un tast guiat de fruita infantil.

Les jornades tècniques són element inseparable de la programació de Sant Miquel i Eurofruit
Les jornades tècniques són element inseparable de la programació de Sant Miquel i Eurofruit.

Fira Sant Miquel també es promociona

Fira de Sant Miquel, a través de la institució firal Fira de Lleida, acaba de promocionar-se en la 49a Fira Regional de Barbastre (Ferma), certamen que va tenir lloc del 27 al 29 d'agost en aquesta població alt-aragonesa. L'objectiu de la iniciativa era captar expositors i visitants d'Aragó, i més concretament de la Franja, per a la Fira de Sant Miquel, a més de donar cobertura a alguns expositors del saló lleidatà que s'havien desplaçat a Barbastre per comercialitzar els seus productes. La representació va estar encapçalada per Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, que va participar en la inauguració del Saló i que va mantenir diversos contactes amb potencials expositors de Sant Miquel.

L'acció s'emmarca dins del projecte 'Plataforma d'Esdeveniments Pirineus' (PEP), un ens destinat a afavorir l'intercanvi i la captació d'expositors i visitants del qual formen part la institució de Lleida, la Institució Firal de Barbastre, Saint-Gaudens Pôle Expo i SEAE de Tarbes, aquestes últimes del sud de França.

Empreses o entitats relacionades

Fira de Lleida
Sant Miquel - Eurofruit (Fira de Lleida)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

    Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    04/07/2024

  • Newsletter Agrícola

    01/07/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beSant Miquel-2024Nebext - Expo Agritech

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis