Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Isidro Benito, jefe de producto de Power Solutions Inc.
"Cuidem i anem de la mà amb el fabricant fins a la posada en marxa del seu primer equip"

Entrevista a Isidre Benito, cap de producte de Power Solutions Inc

Ricard Arís19/08/2010

19 agost 2010

La cultura de l'eficiència és de llarga tradició a tot el món. Oferir productes més eficients que els seus antecessors, que sobresurtin sobre la competència i suposin un plus per als clients, ha estat històricament un objectiu primordial de tot bon empresari. Per aquesta raó, Transdiesel distribueix a Espanya i Portugal els productes de Power Solutions, Inc ( PSI ), i Isidro Benito, el seu nou cap de producte, espera oferir tot això i, a més, ajudar els seus clients a aconseguir els seus objectius.

Com a nou cap de producte de PSI, Què espera aportar a la seva empresa?

El motor de gas ocupa un lloc especial, per la tecnologia que empra i perquè de vegades el professional dedicat a la seva utilització acostuma a veure aquests equips com 'caixes negres', la comprensió escapa a les seves capacitats, o fins i tot, que no necessiten saber res sobre ells. El motor alternatiu de gas és un equip en realitat senzill, i en la majoria dels casos és tecnològicament més simple que un motor d'automoció, per exemple. Això vol dir que per a un tècnic que pensi treballar amb aquest tipus de tecnologia la comprensió dels fonaments tècnics, dels principals components, de les instruccions bàsiques d'operació i de les tasques de manteniment és una cosa molt senzilla, i que per la política de la meva empresa s'ha de posar al seu abast ... és més, per a mi en concret com a cap de producte és una obligació que no puc eludir. Aquest compromís de tenir cura i anar de la mà amb el fabricant fins a la posada en marxa del seu primer equip, és el que principalment espero aportar a la meva empresa per anar ampliant el mercat.

Què ens oferirà PSI i la seva distribuïdora Transdiesel en els propers mesos?

La integració dels nostres motors de gas a la creació de grups de cogeneració i micro cogeneració. El gas natural és l'energia més emprada per executar aquestes grans o petites instal·lacions de cogeneració, però també poden utilitzar altres fonts d'energia i fins i tot residus. Així, hi ha plantes de cogeneració destinades a l'aprofitament energètic del biogàs produït pels residus urbans. Però, ja siguin de major o menor dimensió, hi ha un ventall de possibilitats molt més gran per a instal·lacions de cogeneració. Com que es tracta de generació en un mateix procés d'energia elèctrica i calor útil, es pot emprar en pràcticament totes les indústries i instal·lacions que consumeixin calor o fred i en aquelles que utilitzen vapor i / o aigua calenta, des del sector residencial i terciari amb piscines climatitzades a companyies químiques, papereres o alimentàries, sense oblidar altres que requereixen processos d'assecatge, com la mineria, la ceràmica i similars.

Isidre Benito, nou cap de producte de PSI
Isidre Benito, nou cap de producte de PSI.

Sembla un ventall molt ampli però, en concret, qui pot beneficiar de la seva oferta?

Per poder satisfer les necessitats de pràcticament qualsevol usuari que decidís treballar en aquest sector, l'empresa ha treballat durant tot aquest temps per poder oferir una solució feta a mida segons el seu camp (grupista, enginyeria, consultora, ESCO ...). En aquest sentit, podem oferir des del subministrament solt dels nostres motors de gas que cobreix una gamma de potències que va des dels 5 fins als 310 kW elèctrics i que poden ser alimentats per diferents tipus de combustibles (gas natural, propà en estat líquid i gasós i biogàs), a un conjunt dels nostres motors amb els intercanviadors necessaris per recuperar la calor dels gasos d'escapament i l'aigua de les camises i fins al propi mòdul de cogeneració totalment acabat per ser directament enganxat a la xarxa elèctrica (paral·lel) oa un sistema de bateries (illa) i mitjançant dues connexions, al circuit d'aigua que es vol escalfar.

¿Creu que poden ser una solució més econòmica, davant l'entrada en vigor l'1 de gener de la normativa sobre emissions Stage IIIb (Europa) / Tier 4 Interim (EUA)? Quins avantatges tenen els nous motors en GLP?

Cal tenir present que la majoria dels motors dièsel per poder complir amb una regulació d'emissions tan restrictiva com aquesta, necessita en general incloure una de les dues solucions següents: La primera és un sistema complex que afegeix sobrealimentació de dues etapes en sèrie amb un turbo de geometria variable, un sistema de recirculació dels gasos d'escapament amb refredament per al control dels NOx ia més, la incorporació d'un filtre en la fuita que contingui d'una banda un catalitzador per oxidació per a reaccionar amb aquests gasos reduint el monòxid de carboni i els hidrocarburs i després, un filtre porós per atrapar les anomenades petites partícules que eventualment són oxidades mitjançant un sistema d'auto neteja anomenat regeneració passiva. Per poder controlar tots aquests processos el motor requereix d'una unitat de control amb un processador el doble de ràpid, quatre vegades més de capacitat de memòria i augmentar en un 40% el nombre de sensors.

I la segona opció?

Un sistema anomenat de reducció catalítica selectiva (SRC) per a la reducció alternativa de NOx mitjançant l'aportació d'un segon fluid en el sistema d'escapament i que és de sobres conegut, la Urea. En la mesura que també és efectiu requereix el muntatge d'un tanc separat a la màquina o vehicle, un sistema d'injecció d'urea sofisticat i un sistema de diagnòstic a prova de manipulació requerit per a la regulació. Ja que a més, la urea es congela és necessari la incorporació d'un sistema d'escalfament per al tanc i les línies de subministrament.

Llavors, què ofereix PSI en aquest sentit?

La nostra empresa ha apostat fortament en el desenvolupament de la línia de motors de gas que evita tot aquest tipus de solucions tan costoses i complicades per al client final, amb l'única incorporació d'un sistema compost per un sensor d'oxigen que funciona a l'uníson amb la unitat de gestió del motor, per tal de mantenir la composició de la mescla de combustible / aire a un nivell òptim per al procés de conversió, i un catalitzador de tres vies que actualment és la forma de depuració de gasos d'escapament més econòmica, eficient , segura i fiable disponible per a motors. Com el seu nom indica, el catalitzador de tres vies converteix tres contaminants, concretament hidrocarburs (HC), monòxid de carboni (CO) i òxids de nitrogen (NOx) en gasos menys nocius. El catalitzador està format per un material de substrat metàl·lic o ceràmic recobert per un metall preciós (platí, rodi, iridi). El catalitzador converteix al voltant del 90 per cent dels contaminants en diòxid de carboni (CO2), nitrogen (N 2) i aigua (H2O).

"Power Solutions Inc està molt compromesa amb el medi ambient i prova d'això és l'obtenció de la certificació ISO 14001"

Quin paper juga la sostenibilitat en PSI? Són els motors GLP menys contaminants que els dièsel o gasolina?

Evidentment la nostra empresa es troba molt compromesa amb el medi que ens envolta i una prova més que clara, indiscutible, d'això és la recent adquisició de la certificació ISO 14001 respecte al nostre sistema de gestió ambiental. En relació amb el benefici que els motors de gas poden oferir, m'agradaria recalcar que, en primer lloc, permet que els sorolls que es deriven de la combustió es redueixin fins a un 50% respecte a l'enginyeria dièsel, ajudant a disminuir la contaminació acústica, el que, unit a l'escassa emissió de partícules, el converteixen en un carburant molt atractiu per al seu ús en àrees urbanes. En segon lloc, no conté components tòxics i presenta inferiors nivells d'emissió de CO 2. Si preval en la barreja el butà s'aconsegueixen menors nivells de NOx i si és el propà el gas predominant es redueixen els nivells de CO. Finalment, les emissions d'hidrocarburs poliaromàtics i aldehids són notablement menors que les del gasoil i les de benzè, toluè i xylene inferiors a les de la gasolina.

Sembla que han aconseguit grans avenços.

En relació a la gasolina presenta un major poder calorífic i una menor formació de fums a l'estiu. En comparació amb el gasoil la formació de fums és menor a l'hivern. Aquests són alguns dels motius pels que la seva utilització contribueix a la sostenibilitat en la mesura que ajuda a millorar la qualitat de l'aire de la ciutat. A les avantatges mediambientals i de diversificació energètica s'afegeix l'estalvi econòmic que comporta el seu ús.

¿S'ha millorat una mica respecte a la distribució del combustible en aquests últims dos anys?

Per descomptat que sí, començant per l'interès mostrat per les empreses de distribució de combustibles com Repsol amb qui hem signat un acord pel qual es comprometen a donar una subvenció al client final per l'adquisició d'aquest tipus de motors si el combustible utilitzat és de la seva marca i fins i tot segons el consum anual, a la instal lació dels dipòsits de subministrament i del seu manteniment gratuït. Però queda molta feina per fer, ja que s'hauria de controlar d'alguna manera el consum de combustible gasoil C perquè el propà pugui competir amb el dièsel a preu i representar una alternativa com a opció econòmica.

Vol destacar alguna cosa que encara no hagi estat esmentat en la present entrevista?

Sobretot cal destacar el gran esforç que la nostra empresa està realitzant en conjunt amb la nostra casa representada, per desenvolupar el petit de la casa, un motor per a treball en continu que desenvolupa una potència de 5 kW destinat a l'ús de generació d'electricitat i sobretot, cogeneració en comunitats de veïns amb edificis de fins a 100 habitatges satisfent el consum d'ACS per substituir la utilització de plaques solars molt més costoses en inversió inicial. A més, tenim actualment tota una gamma de motors que poden treballar amb biogàs, segons les característiques d'aquest. Però aquest tipus de motors no estan únicament dissenyats, com ja s'ha comentat en aquesta entrevista, per treballar en plantes de biodigestió de residus urbans o fem, sinó que més recentment i gràcies al gran avenç tecnològic que ha patit en els últims anys la nostra empresa representada, a la seva utilització en les plantes de gasificació, que és un procés termoquímic pel qual la biomassa o matèria orgànica, es transforma en gas combustible.

Empreses o entitats relacionades

Tdmed Power Systems, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Tractores especiales M5002 Narrow

    Tractores especiales M5002 Narrow

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    17/10/2024

  • Newsletter Agrícola

    14/10/2024

Enllaços destacats

Tecnovid 2025Almendra y pistacho 30-10-2024Tecnovid 2025Nebext - Expo AgritechFima Ganadera - 2025

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis