Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los tapones de HDPE de una pieza triunfan en la industria europea de bebidas
S'estima que la producció de taps de begudes creixerà per sobre del 4 per cent anual fins a 2012

Els taps de HDPE d'una peça triomfen a la indústria europea de begudes

Redacció PU26/09/2008

26 setembre 2008

Segons un nou estudi publicat per Applied Market Information Ltd (Ami), el 2007 es van fabricar a Europa prop de 217.000 milions de tapes i taps, el que va suposar un volum de negoci de 1.500 milions d'euros. Mentre que la producció ha estat creixent a uns índexs propers al 6 per cent anual durant els últims tres anys, l'ús de taps de HDPE d'una peça ha anat creixent prop del 9 per cent anual en el mateix període. Aquest tipus de taps suposa el 64 per cent del total dels taps de begudes estàndard, enfront del 55 per cent registrat el 2004.
Fotografia: Cris DeRaud
Fotografia: Cris DeRaud.

La tendència a l'ús de taps d'una peça s'ha reactivat en part gràcies a la reducció de costos ia les iniciatives de pes lleuger. El canvi cap a taps d'una peça en el mercat de begudes també influeix en l'estimació d'un creixement sostingut del 4 per cent anual fins al 2012, amb una producció total de taps de plàstics que arribarà als 260 milions d'unitats per any.

Els taps personalitzats, en contrast, representen una gran oportunitat d'oferir valor afegit. Inclouen productes com ara taps plans de diàmetres que no són estàndard, per a begudes esportives, mecanismes de cartró i tancaments per bosses. El creixement d'aquest sector de mercat estarà motivat per una forta demanda de taps esportius, però també pel desenvolupament de taps de 38 mm i mecanismes de cartró. Ami estima que en termes d'unitats, un 55 per cent de la producció és per als taps personalitzats mentre que un 45 per cent és per als taps estàndard.

Les begudes consumeixen el 64 per cent del total dels taps produïts a Europa en 2007.

Ami estima que en termes d'unitats, un 55 per cent de la producció és per als taps personalitzats mentre que un 45 per cent és per als taps estàndard

S'estima que la producció de taps de begudes creixerà per sobre del 4 per cent anual fins a 2012, motivada pels desenvolupaments en begudes no carbòniques, (per exemple begudes esportives, sucs ..) i la creixent penetració d'ampolles de PET d'un ús substituint les llaunes i cartrons.

També s'espera que la demanda de taps de plàstic per cervesa es desenvolupi a Europa, partint d'una base molt baixa, impulsada per una creixent demanda a Europa de l'Est i amb la propera arribada d'un tap de plàstic tipus corona per ampolles de vidre. Pel que fa a aplicacions no relacionades amb les begudes, el sector del menjar líquida és el major segment industrial de taps de plàstic a Europa. En aquesta àrea la demanda estarà motivada per la creixent penetració de les ampolles de PET en aplicacions d'ús diari, i per la creixent substitució del vidre pels envasos de plàstic en les principals salses de sobretaula, conserves, menjar infantil, salses per a cuinar i productes deshidratats i snacks.

Begudes no carbòniques com els sucs, creixen. Fotografia: Ove Topfer
Begudes no carbòniques com els sucs, creixen. Fotografia: Ove Topfer.

La producció de taps va suposar 770 tones de polímers en 2007, de les quals el 55 per cent van ser de PP, mentre el PE i l'EVA van sumar junts el 44 per cent del consum total. Altres materials (PS, SAN, ABS, PC i POM) van completar el 1 per cent restant. PE / EVA ha guanyat un 5 per cent al PP des de 2004, atesa la creixent demanda de taps estàndard d'una peça. S'estima que el PE continuï creixent al 5 per cent anual fins a 2012 conduït principalment per la contínua tendència cap als taps estàndard d'una peça. El creixement de la producció per al polipropilè es trobarà en un ràtio més baix, amb un 2 per cent anual, impulsat pels tancaments per brics i taps dispensadors per a aplicacions no relacionades amb la begudes.

La comoditat guanya pes. Fotografia: José Fares
La comoditat guanya pes. Fotografia: José Fares.

Ami també prediu una major escala de desenvolupament de les tapa i taps de plàstic en aplicacions d'alimentació a Europa. L'arribada de PET estable a la calor, PP més transparent i envasos multicapa estan obrint nous mercats als taps de plàstic, com ara els sucs, conserves, salses per a cuines, sopes i menjar infantil, que tradicionalment han estat envasats en pots de vidre i segellats amb tancaments d'acer al buit. També s'obre un mercat d'oportunitats en aplicacions d'ompliment en fred, com ara la mel.

S'experimentarà una creixent divergència estratègica per les diferents zones geogràfiques d'Europa. A la zona de l'est les inversions aniran dirigides a la producció en massa de taps estàndard de begudes per servir a les marques internacionals que s'han reubicat en aquesta regió, mentre que la maduresa del mercat portarà a Europa Occidental cap a l'estandardització de taps a mida de 38 mm, taps per begudes esportives i d'alt rendiment, així com taps lleugers per begudes carbonatades. L'avantatge diferencial de la innovació i sostenibilitat serà el centre de les estratègies durant els propers cinc anys, basada en la funcionalitat millorada, conveniència i modernitat. Les creixents inversions en Europa de l'Est conduiran a un ràpid creixement en aquesta regió del 8 per cent anual fins a 2012, molt superior a l'índex de creixement anual Europa Occidental, que serà del 3 per cent.

Les salses també suposen un volum important. Fotografia: Marcel Aniceto
Les salses també suposen un volum important. Fotografia: Marcel Aniceto.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Tractores especiales M5002 Narrow

    Tractores especiales M5002 Narrow

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    17/10/2024

  • Newsletter Agrícola

    14/10/2024

Enllaços destacats

Tecnovid 2025Tecnovid 2025Almendra y pistacho 30-10-2024Fima Ganadera - 2025Nebext - Expo Agritech

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis