Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Una nueva botella de PP Stretchene para la marca Ariel Professional
Es modela mitjançant el procés d'injecció-estirat-bufat

Una nova ampolla de PP Stretchene per a la marca Ariel Professional

Redacció PU26/09/2008

26 setembre 2008

Procter & Gamble (P & G), empresa especialitzada en productes per a la llar, la bellesa i la cura personal, i la consultora PTI Europe, consultora especialitzada en envasos realitzats per injecció-estirat-bufat, han desenvolupat conjuntament una àmplia gamma d'ampolles realitzades mitjançant injecció-estirat-bufat, amb unes prestacions superiors a les dels materials tradicionals. Els nous envasos es destinen a la gamma de productes de neteja d'Ariel Professional.
Imagen

Els desenvolupaments que LyondellBasell Industries ha dut a terme en el comportament del seu polipropilè, junt amb l'innovador disseny de Procter & Gamble i PTI, han fet possible la seva comercialització.

"Després de dos anys d'investigació i desenvolupament, combinant disseny i innovació, els nous graus de PP d'alt rendiment i el procés d'injecció-estirat-bufat, han culminat en el desenvolupament d'una nova fita en envasos per a productes per a la llar", va afirmar Patrick Etesse, membre de l'equip d'investigació a P & G, Global Packaging & Device Development R & D a Brussel·les.

Menor densitat que el PET

Les ampolles de 0,5 litres, 1 i 2 litres es van produir utilitzant les noves resines de PP Stretchene d'LyondellBasell, una nova família de productes que millora el PP estàndard i els plàstics tradicionals en termes de rigidesa, transparència, resistència a l'impacte i rendiment en la producció.

"Les resines Stretchene proporcionen una excel lent relació preu / prestacions i són una excel lent alternativa a molts materials tradicionals com ara el PET i el HDPE per a aplicacions d'injecció-estirat-bufat", ha apuntat Etesse.

Les resines Stretchene permeten la producció d'ampolles lleugeres de colors i transparents, amb excel lent resistència a l'impacte, resistència química, bona aparença, bona barrera al vapor d'aigua i un 34 per cent menys densitat que el PET. Comparades amb les competidores ampolles de HDPE modelades per extrusió-bufat, el nou polipropilè permet una reducció de pes entre el 15 i el 20 per cent. A més, les ampolles incorporen una etiqueta envoltant completa que millora la seva aparença, per a això calia un PP que no es veiés afectat per la calor del túnel per la retracció del film de l'etiqueta. "Les resines Stretchene no només ajuden a P & G a produir ampolles que assoleixin els seus alts requeriments de funcionalitat, sinó que també cobreixen les seves necessitats pel que fa a l'aparença i un tacte agradable, que són tendències clau en l'envasat de productes per al llar ", va afegir Etesse. "L'ampolla de 2 litres és probablement la major ampolla de PP amb una nansa, mai produdida mitjançant el procés d'injecció-estirat-bufat. La nova resina Stretchene permetre a P & G produir una ampolla amb una forma atractiva i una nansa de fàcil agafar.

Imagen

D'acord amb Etesse, "les resines es beneficien de l'alta flexibilitat del procés d'injecció-estirat-bufat, que permet un menor temps en el canvi de motlle comparat amb l'emmotllament per extrusió-bufat".

"L'estreta cooperació entre P & G i LyondellBasell va ser un aspecte crític que va permetre l'èxit d'aquest desenvolupament", va dir Bernard Levefre, Responsable de Compres a la zona EMEA.

Una major llibertat de disseny

Les resines Stretchene també permeten un major grau de llibertat en el disseny ja que pot utilitzar-se el texturitzat d'alta definició. Aquest polímer també permet una tècnica d'ompliment optimitzada, de manera que les altes capacitats de producció del procés d'injecció-estirat-bufat es poden aprofitar en la seva totalitat.

PTI Europe estudiar un acabat del coll comú i específic i va desenvolupar preformes per totes les mides. "Vam fer prototips d'ampolles amb un equipament de bufat de dues estacions per provar i qualificar les ampolles. Les ampolles també s'han avaluat amb èxit seguint els estrictes protocols d'assaigs i especificacions de de P & G ", va dir Vincent li Guen, director general de PTI Europe.

Les ampolles es modelen per Alpla, a Itàlia. "Era un projecte que suposava un gran repte perquè havíem de cenyir-nos a dates de lliurament molt ajustades, però ara produïm a la nostra fàbrica a Itàlia. Es va escollir la resina Stretchene pel fet que pot reutilitzar per a formulacions que contenen lleixiu i és tan transparent com el PET ", va assegurar Nicolas Lehner de Alpla.

foto

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Tractores especiales M5002 Narrow

    Tractores especiales M5002 Narrow

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    17/10/2024

  • Newsletter Agrícola

    14/10/2024

Enllaços destacats

Tecnovid 2025Tecnovid 2025Almendra y pistacho 30-10-2024Fima Ganadera - 2025Nebext - Expo Agritech

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis