Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Europa busca alternativas a la castración quirúrgica en cerdos
El Irta ha participat activament en el desenvolupament del projecte PIGCAS

Europa busca alternatives a la castració quirúrgica en porcs

Redacció Interempreses05/12/2007

5 desembre 2007

La castració quirúrgica dels mascles en porcí s'utilitza per evitar la presència de compostos sexuals en la carn i que puguin generar mal gust o rebuig pels consumidors. Aquesta castració es realitza sense anestèsia i alguns països com Noruega, Suïssa, Bèlgica i Holanda ja han iniciat remodelacions legislatives encaminades a la prohibició de la castració quirúrgica en porcs i la obligatorietat de l'ús d'anestèsics. S'obre, doncs, una necessitat de buscar alternatives que satisfacin les necessitats dels productors de porcs i, alhora, siguin respectuoses amb les concepcions actuals de benestar animal.

El projecte PIGCAS (Actitud, pràctica i situació de la castració porcina) és un projecte europeu englobat dins el sisè programa marc de la Unió Europea coordinat per l'INRA (França) i en el qual participen grups de recerca de Bèlgica, Holanda, Noruega, Regne Unit, Alemanya, Suècia, Itàlia, Polònia i Espanya.

L'objectiu del projecte és obtenir informació sobre la castració porcina en els 27 estats membres, que doni suport a la futura política europea que reguli aquesta pràctica.

Els passats 29 i 30 de novembre es va celebrar a Noordwijk, Holanda, el primer Stakeholder Congress, on es va realitzar la presentació dels resultats més rellevants obtinguts en la primera fase del projecte, tant pel que fa a les pràctiques de castració realitzades pels productors europeus , com dels relacionats amb les actituds mostrades pels diferents baules implicats en la indústria càrnia davant la castració quirúrgica porcina i les seves alternatives.

El Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (Irta) ha participat activament en el desenvolupament del projecte mitjançant la Unitat de Canal i de la Carn de l'Irta de Monells (Girona).

L'objectiu d'PIGCAS és obtenir informació sobre la castració porcina en els 27 estats membres, que doni suport a la futura política europea que reguli aquesta pràctica
En molts països europeus, la castració porcina es realitza sense anestèsia
En molts països europeus, la castració porcina es realitza sense anestèsia.

Empreses o entitats relacionades

Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària - IRTA

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    29/07/2024

  • Newsletter Agrícola

    25/07/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beEl futuro del cerealEl futuro del cerealSant Miquel-2024Nebext - Expo Agritech

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis