Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La III Jornada Iberoamericana de Agricultura de Conservación reúne a más de 2.000 agricultores en Palencia
En l'esdeveniment van participar 16 companyies tant de maquinària com d'insums

La III Jornada Iberoamericana d'Agricultura de Conservació reuneix més de 2.000 agricultors a Palencia

29/10/2007

29 octubre 2007

Les finques la Mare de Déu l'Antiga, a Fuentes de Valdepero (Palència), van acollir el passat 20 de setembre la III Jornada Iberoamericana d'Agricultura de Conservació , un esdeveniment que s'ha consolidat, segons afirma l'organització, com el major i millor organitzat de les demostracions de camp que es desenvolupen al nostre país ".
L'esdeveniment, organitzat l'Associació Espanyola d'Agricultura de Conservació - Sòls Vius ( AEAC-SV ), juntament amb la seva homòloga a Argentina (Aapresid) i amb la col·laboració del IDAE i altres entitats públiques, va reunir més de 2.000 agricultors, interessats per conèixer les novetats que van presentar les 16 companyies, tant de maquinària com d'entrades, en matèria de conservació. Per això, les empreses expositores van comptar amb estands i van organitzar demostracions de camp al final de la jornada per provar tots els equips de sembra.
A més, tots els assistents van rebre una revista amb les actes de la III Jornada d'Agricultura de Conservació en la qual s'incloïa una Guia de Maquinària i Insums, amb les característiques tècniques de tots els productes.
En la seva tercera edició, la jornada va comptar amb la participació de més de 2.000 persones
En la seva tercera edició, la jornada va comptar amb la participació de més de 2.000 persones.

"Un compromís transoceànic amb la sostenibilitat mediambiental i energètica"

La jornada es va desenvolupar sota el lema Un compromís transoceànic amb la sostenibilitat mediambiental i energètica i ha servit per difondre de manera integral aquestes tècniques agràries que permeten un desenvolupament sostenible aplicable a la major part de la superfície agrària espanyola, comptant amb l'experiència d'altres parts del món on la sembra directa és l'opció majoritària entre els agricultors.
En total es van organitzar sis estacions temàtiques on es van analitzar temes tan diversos com els efectes agroquímics en un sòl baix tècniques d'agricultura de conservació, estratègies de fertilització, l'efecte de la sembra directa en l'estructura dels sòls i la seva relació amb la infiltració, emmagatzematge i conductivitat de l'aigua en el sòl, la importància de les rotacions de cultius per al maneig de l'explotació i els costos de cultiu, les estratègies de maneig d'herbes, plagues i malalties en l'agricultura de conservació, la maquinària, equips auxiliars i implements, i els consums energètics de màquines utilitzades en l'agricultura convencional i en l'agricultura de conservació, a més del règim de treball òptim per al tractor.

Més de 2.000 assistents

A la jornada, es van organitzar diverses demostracions de camp amb equips de sembra
A la jornada, es van organitzar diverses demostracions de camp amb equips de sembra.
Per a la primera edició de la jornada, l'organització va triar l'Almunia de Doña Godina, a Aragó, mentre que la segona va viatjar a Albacete, a Castella-la Manxa. Aquesta tercera edició s'ha celebrat a les proximitats de Palència, província de Castella i Lleó, la comunitat autònoma que té "més hectàrees d'agricultura de conservació a Espanya" i que ha demostrat "un interès altíssim per seguir apostant per aquestes tècniques conservacionistes" . A nivell de participació l'evolució, segons defineix a organització, "és impressionant: a Aragó es van superar els 1.200 participants; a Castella-la Manxa es van sobrepassar els 1.500 assistents i en aquesta edició s'han superat les 2.000 persones".

Un llançaflames antitopillos

A la jornada, Casimiro Màquines presentar el seu revolucionari sistema per exterminar talpons. L'estiu passat, una plaga d'aquests rosegadors, va afectar els camps de Castella i Lleó, causant greus danys a les collites. El nou invent de Casimiro es configura com "la solució al problema". L'aparell consta d'un dipòsit, alimentat per oxigen i propà, i d'un tub que injecta els gasos directament al cau dels rosegadors. Durant uns deu segons, la màquina introdueix l'oxigen i el propà, l'usuari activa un sistema que genera una espurna, i aquesta fa esclatar literalment el cau. Així va descriure el funcionament d'aquesta nova màquina José Antonio Martínez, de Casimiro Màquines. "El sistema és net i eficaç, i mata el rosegador de manera immediata", assegura Martínez.
La màquina de Casimiro es configura com &quote;la solució al problema&quote; de la plaga de talps
La màquina de Casimiro es configura com "la solució al problema" de la plaga de talps.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española Agricultura de Conservación Suelos Vivos
Instituto para La Diversificación y Ahorro de La Energía

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

    Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    04/07/2024

  • Newsletter Agrícola

    01/07/2024

Enllaços destacats

Sant Miquel-2024AWA Show2beNebext - Expo Agritech

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis