Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a 11 equipos reciben la distinción del Concurso de Máquinas Innovadoras en Agraria 2013
La relació inclou sembradoras, segadores, cassons de distribució per a ramaderia, carregadores telescòpiques, tractors, chisels i recol·lectores

11 equips reben la distinció del Concurs de Màquines Innovadores en Agrària 2013

Redacció Interempresas15/02/2013
El jurat del Concurs de Màquines Innovadores que se celebra en el marc de la fira Agrària ha distingit a un total d'onze equips per les millores que incorporen quant a qualitat i eficiència en el treball. El jurat qualificador ha estat integrat per Luis Márquez, doctor enginyer que va actuar com a president; Gregorio Palomero, enginyer agrònom, en qualitat de secretari; i els vocals Manuel Betegón Baeza, degà del Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Castella i Lleó i Cantàbria, Juan Antonio Boto Fidalgo, professor de l'ESTIA de la Universitat de León, i Fernando González Herrero, director d'ITAGRA.CT.
El jurat del Concurs de Màquines Innovadores que se celebra en el marc de la fira Agrària ha distingit a un total d'onze equips per les millores que incorporen quant a qualitat i eficiència en el treball. El jurat qualificador ha estat integrat per Luis Márquez, doctor enginyer que va actuar com a president; Gregorio Palomero, enginyer agrònom, en qualitat de secretari; i els vocals Manuel Betegón Baeza, degà del Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Castella i Lleó i Cantàbria, Juan Antonio Boto Fidalgo, professor de l'ESTIA de la Universitat de León, i Fernando González Herrero, director d'ITAGRA.CT.

La relació de màquines innovadores inclou sembradoras, segadores, cassons de distribució per a ramaderia, carregadores telescòpiques, tractors, chisels i recol·lectores presentades per les empreses Deltacinco (Palència), Durán (Lugo), Emily (Palència-França), JCB (Valladolid), Comercial Agrícola Castellana (Valladolid), Solá (Barcelona), Ovlac (Palència), Same Deutz-Fahr (Valladolid) i Sapesa (Valladolid).

Les màquines distingides són:

- Sembradora monograno Amazone, model EDX, distribuïda per Deltacinco. Utilitza un sistema de dosatge centralitzat amb accionament elèctric i cossos separats. S'empra fonamentalment per a blat de moro, soia i girasol.

- Segadora de discos Pöttinger, comercialitzada per Durán Maquinària Agrícola. En aquest cas el jurat ha valorat, sobretot, el disseny del sistema d'enganxi. S'utilitza sobretot per a farratge i ofereix un sistema de suspensió central hidràulica del conjunt de tall, controlable des del lloc de conducció, que garanteix l'adaptació a la geometria del sòl mantenint constant l'altura de cort.

- Caço per a pala frontal Emily, model encamador amb cinta transportadora que comercialitza Sofimat. Equip dissenyat per a la distribució de llits, especialment en naus avícoles, que origina una mínima quantitat de pols. Està dotat amb un sistema que evita l'efecte volta i pot distribuir palla triturada, serradures, encenall, pela d'arròs, sorra, etc.

- Carregadora telescòpica JCB modelo 531-70 Agri T-4i, distribuïda per Cydima. Equipada amb motor Ecomax, que compleix amb la normativa d'emissions sense necessitat d'incorporar filtre de partícules ni injeccions d'urea. La maquinària agrícola ha de complir la mateixa normativa que camions i automòbils quant a emissió de partícules d'òxid de nitrogen i, en opinió de Luis Márquez, això suposarà encarir el preu de cada tractor en uns 10.000 euros.

La sembradora monograno EDX d'Amazone (esq.) i el tractor MF 7626 (dta...
La sembradora monograno EDX d'Amazone (esq.) i el tractor MF 7626 (dta.), dues de les onze màquines premiades en el Concurs de Màquines Innovadores d'Agrària 2013.
- Tractor agrícola John Deere seriï 6R amb transmissió DirectDrive, presentat per Agrícola Castellana. Disposa d'una transmissió mecànica que utilitza actuadors electromagnètics “com en la Fórmula 1”, explica el president del jurat, la qual cosa permet un canvi de marxes sense “graons”. En opinió de Márquez aquest sistema “no encareix el producte i ofereix majors prestacions”.

- Tractor agrícola John Deere sèrie 7 amb motor PowerTech fase IIIB i seient amb suspensió activa d'alimentació elèctrica. El jurat distingeix aquesta màquina en el seu conjunt que va presentar al concurs tres elements diferents: el sistema de reducció d'emissions contaminants, el de refrigeració del motor i el seient que ofereix una resposta més ràpida que els sistemes hidràulics.

- Sembradora de cereals mecànica telescòpica de Maquinària Agrícola Solá. Té un ample de treball de 4 metres que es tanca telescòpicament fins als 3 metres d'amplària de transport. Es pot utilitzar amb tractors de 100-120 CV de potència “sense necessitat d'anar a una sembradora pneumàtica més cara”, explica Luis Márquez.

- Minichisel Ovlac, model arrossegat de 9 metres. Apero de grans dimensions i braços amb sistema de seguretat no-stop que facilita la seva posada en funcionament i la regulació amb sistemes hidràulics dotats de memòria, és a dir, mantenen els ajustos d'altura de treball.

- Tractor agrícola Deutz-Fahr sèrie 7 Agrotron, presentat pel distribuïdor de la zona, Cydima. Aquest model ha estat triat Tractor de l'Any 2013 a Europa per un jurat compost per més d'una vintena de mitjans especialitzats d'Alemanya, Itàlia, Espanya, etc. És un tractor d'altes prestacions, amb potència entre 200 i 250 CV, dissenyat pel carrocero Giogio Giuliaro, amb tractament de gasos de fuita per injecció d'urea, gestió de potència i compatible amb biodiesel B100 sense modificaiones posteriors, etc. “És la referència d'aquest any”, assegura el president del jurat.

- Tractor Massey Ferguson modelo MF 7626, distribuït per Sapesa. Equipat amb motor Agco Power de 7,4 litres i 255 CV de potència màxima; tecnologia de reducció catalítica selectiva; reposabrazos de control amb multipad i joystick multifunció, etc.

- Recol·lectora Fendt sèrie C amb sistema d'anivellació ParaLevel. És un sistema similar al dels automòbils, d'anivellació lateral per a recol·lectores de cereals basat en la geometria del quadrilàter deformable que suporta les rodes de l'eix davanter.

Empreses o entitats relacionades

Feria de Valladolid

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

    Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    04/07/2024

  • Newsletter Agrícola

    01/07/2024

Enllaços destacats

Sant Miquel-2024AWA Show2beNebext - Expo Agritech

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis