Ininsa - Invernaderos e ingeniería, S.A. - Altres tipus d'hivernacles

Ininsa Multicapa de techo curvo

Hivernacle multicapa de sostre corb: es caracteritza per la seva gran versatilitat en adaptar-se a la producció de qualsevol tipus de cultiu i superfície

Fotografia de Hivernacle multicapa de sostre corb
El model Multicapilla de sostre corb es caracteritza per la seva gran versatilitat en adaptar-se a la producció de qualsevol tipus de cultiu i superfície, tant ornamental com a hortícola. Els seus amplis espais interiors diàfans permeten treballar amb comoditat i aprofitar al màxim la superfície de cultiu. Les canals de desguàs, situades en totes les línies de pilars (exteriors i interiors), permeten una gran evacuació d'aigua, així com també una fàcil circulació sobre elles per realitzar el manteniment de les cobertes dels sostres.

Dins de cadascun dels models Multicapilla de sostre corb,l'empresa disposa de 2 tipus en funció de la separació dels pilars interiors, amb longitud en mòduls de 4 m i 5 m respectivament (i múltiples). En el mòdul 5 m els pilars exteriors es troben separats cada 2’5 m i els interiors cada 5 m; i en el mòdul 4 m la separació és de 2 i 4 m respectivament.

L'altura sota canal (altura de pilars) pot variar segons les necessitats del client (ús al que es destina l'hivernacle, tipus de cultiu, zona climàtica, etc), per la qual cosa es disposa d'una gran gamma de pilars per aconseguir altures a partir dels 3 m. L'altura total en cumbrera varia en funció de l'ample de nau, oscil·lant entre un increment de +1’30 m en el model P-6’40 i un increment de +2’20 m en el model P-10.

Les ventilacions es poden instal·lar en els sostres (finestres zenitals) i en el perímetre (en laterals i/o frontals).

Compten amb diversos models de ventilacions zenitals, podent triar entre obrir el 30% del sostre (model supercenit simple), el 45% (model supercenit doble), i el 50% (modelo ½ arc a la canal). La ventilació zenital té el punt de gir en la cumbrera del sostre, i està accionada sistemàticament de barra mano contínua amb piños i cremalleres col·locades cada 2 o 2’5 m, segons es tracti de mòdul 4 o 5 m. L'obertura de la finestra zenital pot ser manual o motoritzada, podent aquesta última automatitzar-se incorporant un quadre elèctric de força o centraletes de control climàtic model ININSACLIM®, disponibles en diversos models.

En referència a les ventilacions laterals i frontals, l'empresa disposa de diversos models en funció dels requeriments de cultiu i el material que cobreix l'hivernacle (film plàstic o plaques rígides). Les finestres enrotllables per a cobertes de film plàstic són accionades per enrollamiento del film plàstic sobre una barra longitudinal, podent obrir un tram parcial o tot un lateral o frontal fins al sòl. Les finestres perimetrals per a cobertes rígides estan disponibles en 2 tipus: ?abatible’ i ‘guillotina’, sent tots dos accionats sistemàticament de barra mano contínua amb piños i cremalleres col·locades cada 2 o 2’5 m. Tant les finestres enrotllables com les de cremalleres poden tenir l'obertura manual o motoritzada, i amb possibilitat d'automatitzar-se d'igual forma que la ventilació zenital.