Omnia Techonologies Iberica, S.A - Della Toffola - Equipos de estabilización tartárica

Omnia

Plantes d'estabilització: l'estabilització tartàrica en continu per fred

Fotografia de Plantes d'estabilització
L'estabilització tartàrica dels vins és una de les problemàtiques que cada celler ha d'afrontar i resoldre amb els equips adequats.

Una bona estabilització confereix en realitat gran qualitat immediatament perceptible pel consumidor final en presentar-li els vins.

Della Toffola proposa una tipologia completa d'instal·lacions eficaces que adopten dos diferents mètodes de tractament:

El mètode físic amb els models Polarsystem i d'Estabilització DT

El mètode electroquímic amb els equips de resines.

Les plantes per a estabilització PolarSystem estan formades per les unitats PolarCryo eventualment combinades amb l'instrument de laboratori PolarPoint.

Les unitats PolarCryo, mitjançant la utilització del fred, permeten obtenir en continu una eficaç estabilització ja sigui tartàrica o dels compostos colorants dels vins.

Aquest resultat està garantit sempre, independentment de l'estat físic/químic o de la concentració de bitartrato de potassi (KHT) present en el vi a tractar.

Altres sistemes no permeten l'estabilització de, per exemple, els vins negres amb elevat contingut de compostos colorants, o de vins amb un alt contingut alcohòlic o gasós.

Les unitats PolarCryo, gràcies a les seves característiques, permeten superar fins i tot totes aquestes dificultats que poden presentar els vins en fase d'estabilització.

Si els vins a tractar són especialment difícils, a les unitats especials PolarCryo RC es combina el dispositiu PolarVortex.

Les unitats RC estan a més equipades de components de major dimensió com el rascador i el cristalitzador amb agitador incorporat.

El PolarVortex, muntat entre el cristalitzador i el filtre, separa els cristalls de menor dimensió que no aconsegueixen l'eix central del cristalitzador i que per tant no precipiten.

Aquests petits cristalls són transportats pel corrent ascendent i surten del cristalitzador.

Per efecte del remolí, els cristalls més grans que romanen en el separador a causa del seu major pes específic són separats del vi i enviats a la unitat de refrigeració (reactor).

Avantatges:

El vi que entra en el filtre està més net allargant els intervals entre neteges.

Els cristalls separats encara actius són enviats a la unitat de refrigeració on provoquen una inseminació natural que augmenta la concentració del KHT en el vi millorant la seva precipitació en el cristalitzador.

Per a les unitats PolarCryo que complementen el PolarSystem estan disponibles criostatos de laboratori PolarPoint per determinar d'una manera eficaç i segura el grau d'estabilitat dels vins (foto d'a baix).