Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Internacionalización e innovación marcan una nueva edición de Enomaq y Tecnovid
Fira de Saragossa s'erigeix com el fòrum de debat per al sector vitivinícola internacional

Internacionalització i innovació marquen una nova edició d'Enomaq i Tecnovid

Redacció Interempresas01/02/2013
Del 12 al 15 de febrer, els pavellons de Fira de Saragossa tornen a ser un formiguer de tecnologia, innovació i noves propostes vinculades amb el sector vitivinícola. La celebració de la 19ª edició d'Enomaq i Tecnovid, al costat dels salons per a la indústria de l'oli –Oleotec i Oleomaq–, es presenta amb més contingut encara, tant en el plànol expositiu com en el de programa de jornades tècniques.
Enomaq i Tecnovid tornen a obrir les seves portes dos anys després, i a causa de la delicada situació econòmica generalitzada que viu el sector, s'ha apostat per la internacionalització i la innovació per seguir sent referència en les cites vitivinícolas del sud d'Europa. Els pavellons 3,4,5 i 6 de Fira de Saragossa acullen en 45.000 metres quadrats tots dos salons, que com és habitual se celebren al costat d'Oleomaq, Oleotec i Fruyver.

Prop d'1.000 expositors de 24 països esperen la visita de més de 20.000 professionals a uns salons que s'erigeixen com el millor punt de trobada comercial en el plànol internacional. Els certàmens aporten un valor afegit molt important per al sector professional, ja que representen una eina imprescindible per donar a conèixer la tecnologia i la R+D vinculada amb la indústria de la maquinària del vi, l'oli i la fruita.

Imagen
També les missions comercials són part fonamental una any més d'una de les cites per excel·lència de la indústria vitivinícola del nostre país. Per a aquesta edició, més de 60 delegacions de set països concentren les missions inverses, destacant la presència dels països del nord d'Àfrica i els situats al costat del Mediterrani, com Algèria, Jordània, Líban, Líbia, el Marroc, Síria o Tunísia.
Imagen

Jornades tècniques dirigides per i per al sector

En el marc de la celebració dels salons té lloc un interessant programa d'activitats, entre les quals destaquen les conferències que, amb caràcter tècnic, aporten solucions i nous productes per millorar el sector i contribuir a la seva expansió i posicionament internacional. El dia 12 de febrer –data en la qual arrenquen els salons– la sala 4 del Centre de Congressos és l'escenari per fer una introducció a la viticultura i l'olivicultura biodinàmica. Es tracta d'una pràctica que posa en valor els cicles de la terra, el clima i fins a de la lluna. Es tracta de la possibilitat que la vinya expressi millor les característiques del sòl i, d'aquesta manera, accelerar la fotosíntesi perquè el gust del vi i de l'oli millori.

'Validació de mètodes enzimados enfront d'un mètode HPLD de referència: aplicació a paràmetres enológicos' és la ponència que es desenvolupa en la sessió del dimecres 13 de febrer a la sala 2 de l'àrea congressual i que serà impartida per l'expert Andreu Tobeña. Així mateix, el 14 de febrer, l'Institut Catalá del Suro aprofita la seva presència en les cites de Fira de Saragossa per dur a terme una reunió de normalització sobre la normativa vinculada al suro.

Imagen
Entre els actes més esperats pels professionals està precisament la jornada del 14 de febrer en la qual, entre molts altres temes, s'aprofundirà en assumptes com els mètodes per reduir el grau alcohòlic del vi, mentre que en una taula rodona es debatrà sobre els sistemes de tancament: suro, sintètics i rosca. A més també es parlarà de les noves varietats vitícoles i portainjertos, i s'oferirà una anàlisi sobre els frizantes, una denominació amb nom propi. Per concloure aquest programa, es realitzarà un col·loqui sobre envasos en els quals els experts indicaran els pros i els contres del vidre, el cartró i la denominada ‘bag in box’.

Un dels temes que més interès suscita entre els experts és el que es desenvolupa en la jornada del 13 de febrer i que porta per títol 'La influència de l'envelliment en barrica sobre la qualitat del vi'. En ella, la directora de l'Institut de Ciències de la Vinya i el Vi de la Universitat de Bordeus (França), Kleopatra Chira, tracta d'aportar nous elements relatius als compostos extraïbles de la fusta de roure i el seu impacte organoléptico i oferir els resultats experimentals obtinguts en vins criats en barriques de roure, uns altres amb encenalls de roure i, una tercera gamma, que són els criats amb dolguis de roure. Per finalitzar, donarà a conèixer les conclusions i la comparativa dels estudis realitzats entre aquests tres mètodes.

Imagen
Posteriorment, l'enólogo José Pascual Gracia Romero i la doctora de la Universitat de Borgoña, María Pilar Sáenz-Navaixes, participen en una sessió sobre l'anàlisi per predir la intensitat del color del vi i la qualitat dels taninos. En la sessió vespertina de la jornada del 13 de febrer es presenta també una nova tècnica en desenvolupament per a l'afinat dels vins pel tractament amb llum ultraviolada: Vinoflux.

El dijous 14 de febrer també està programada una conferència sobre el suro: 'Maridatge perfecte des de l'aperitiu a la sobretaula'. Dirigida per Manel Pretel, director de l'Institut Catalá del Suro, analitza els cinc tipus de vins tancats amb els seus respectius tipus de suro. El marc legal dels col·legis professionals a Espanya i la seva aplicació a la creació dels col·legis autonòmics d'enólogos serà el tema de debat de l'advocat Ángel Ramírez Ludeña, del bufet Agut Ramírez.

A més de la gran quantitat de ponències i conferències que es desenvolupen durant aquests dies de celebració d'Enomaq i Tecnovid, en les instal·lacions de Fira de Saragossa s'engega també el denominat 'Rincón de l'Enólogo' –situat en el pavelló 5– on es realitzen tastos dirigits pels millors sumilieres i professionals del món.

Innovacions tecnològiques exposades en Enomaq 2013

Bioenos:

· Mètode d'anàlisi de raïm 'Cromoenos', per predir la intensitat de color i la qualitat dels taninos en el vi

Bucher Vaslin:

· Despalilladora 'Delta Oscillys' de moviment pendular amb oscil·lació de gran amplitud per separar les bayas del raspón per inèrcia

· Taula de selecció de raïm despalillada o de verema mecànica 'Delta Trio' amb tremuja vibrant i selecció mecànica amb ruedecillas.

Equipaments Industrials - Ekinsa:

· Fregadora amb ozó 'Jade' per a la neteja i desinfecció de sòls

Equips i Reposats Flor del taronger:

· Sistema 'Safe Pallet' d'intercaladotes antilliscants que es col·loquen entre els diferents plànols de càrrega per evitar el lliscament de la mercaderia.

Erbslöh Espanya:

· Sistema 'In Line Ready' per a la inoculació directa de llevats secs en el most, sense necessitat de re-hidratar-les prèviament.

Innovacions tecnològiques exposades en Tecnovid-Oleotec 2013

Editorial Agrícola Espanyola:

· Lliuro 'Varietats del Vinya a Espanya' en el qual es recopilen i descriuen en profunditat les varietats de vinya conreades a Espanya, especialment les pròpies del país, i en tots els casos fent molt fàcil la seva identificació

CNH Maquinària Spain - New Holland:

· Sistema 'Enocontrol', dispositiu instal·lat sobre la vendimiadora que permet realitzar una verema diferenciada responent a diferents criteris de qualitat.

· Tractor 'T 4060F', tractor especialitzat dissenyat per a les modernes explotacions de cultius en línia, (principalment vinya i fruiteres)

Maquinaria Agrícola Ferro:

· Desglosadora 'Cobra Collina' de la marca Peruzzo el sistema de la qual de cort està equipat amb fulles de tall fix distribuïdes de forma helicoïdal

Empreses o entitats relacionades

Enomaq - Feria de Zaragoza
Tecnovid - Feria de Zaragoza

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Vitivinícola

    05/09/2024

  • Newsletter Vitivinícola

    25/07/2024

Enllaços destacats

Simei

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis