Schmersal Ibérica, S.L. - Panys de seguretat

Selector de clau: basat en tecnologia RFID

Fotografia de Selector de clau

Schmersal comercialitza un interruptor selector de clau electrònic basat en la tecnologia RFID per a la identificació de peces, unitats d'embalatge i productes. Un sistema d'identificació sense contacte de components que ofereix, a més, alguns avantatges en seguretat.

Aquest selector de clau permet una desconnexió segura de la manera automàtica d'una màquina, mitjançant el contacte NC de ruptura positiva amb mètodes convencionals, per commutar posteriorment el control de l'aparell a diferents maneres de funcionament. Això s'aconsegueix a través d'una operació “i” que s'estableix entre el contacte normalment obert electromecànic i el senyal del transponder RFID integrada en la clau. El sistema ve preprogramado de fàbrica amb fins a tres nivells diferents d'autorització.

Les tres claus, amb codificació individual i diferents codis de color, es distribueixen als usuaris de la maquinària depenent del seu nivell d'autorització. D'aquesta forma l'operador pot, per exemple, iniciar la manera de configuració a velocitat reduïda mitjançant un interruptor habilitador quan la porta de seguretat està oberta, mentre que l'encarregat està autoritzat per activar la manera de control de procés, una manera de funcionament especial que generalment requereix una major velocitat de procés. A més, existeixen altres nivells d'autorització.

El selector de clau presenta, a més dels contactes NC/NA tradicionals, contactes de relé addicionals per a les codificacions RFID. La combinació lògica d'aquests senyals s'aconsegueix mitjançant la part del control de la maquinària relativa a la seguretat.