MAN Vehículos Industriales (España), S.A. (MAN Truck & Bus) - Caixes de canvi

Man Sistema Man TipMatic Coach

Caixa del canvi: permet ajustar amb major precisió les marxes en funcionament

Fotografia de Caixa del canvi
Man ha actualitzat la seva versió del sistema Man TipMatic Coach que, adaptat a les exigències d'un autocar, incrementa sobretot l'eficàcia i la rendibilitat de la cadena cinemàtica en combinació amb els econòmics motors Man Pure Dièsel. És important destacar l'estratègia de canvi de la caixa del canvi, adaptada als motors eficients i a les exigències dels mateixos i que considera un ampli espectre de característiques topogràfiques.

Gràcies al perfeccionament de l'estratègia de conducció i a la commutació dels nombres de revolucions i els nombres de revolucions d'acoblament en funció de la resistència a la marxa ha estat possible minimitzar els temps de canvi de marxa entorn del 20%. Això succeeix de forma dinàmica en funció de la marxa i de la càrrega. A més, ara és possible ajustar amb major precisió les marxes en funcionament rodant (per exemple en glorietes), de manera que al moment de tornar a accelerar es meta immediatament la marxa correcta, garantint així la millor rendibilitat. Gràcies a l'adaptació perfeccionada de les característiques de l'embragatge i a la bona gestió de l'accelerador s'obtenen canvis de marxa encara més suaus. A més d'això, s'eliminen gairebé per complet els canvis oscilantes en una costa, incloent, per primera vegada, en el càlcul de l'estratègia de canvi tots els sistemes moderns d'assistència del conductor, com per exemple ACC.

També ha perfeccionat l'assistent d'arrencada EasyStart, assegurant així un millor comportament en deixar anar el fre de servei. A diferència d'altres sistemes, després d'un frenat de detenció EasyStart manté automàticament la pressió completa de frenat fins que el conductor hagi tornat a activar l'accelerador. Això representa un considerable increment de la seguretat, sobretot per evitar que el vehicle rodi cap a enrere de forma no intencionada en una carretera en costa.