ZF Aftermarket España, S.L.U. - Elements de direcció

Sachs

Volants bimasa: es percep menys soroll de la transmissió i la carrosseria

Fotografia de Volants bimasa
El volant bimasa planetari (DMF) de Sachs és la clau per al bon maneig dels turismes i vehicles comercials. El conductor i els ocupants perceben menys soroll de la transmissió i la carrosseria i gaudeixen d'un viatge més plaent amb canvis de marxa més suaus. L'ús de components multifuncionales avançats permet, a més, instal·lar el volant bimasa de Sachs també en vehicles de gamma mitjana-baixa.

Problema: la irregularitat de la velocitat giratòria generada per l'encès del motor causa una vibració torsional en el sistema de transmissió del vehicle. A una velocitat donada, la freqüència d'encès és igual que la freqüència natural del sistema de transmissió, de manera que es presenten amplituds extremadament elevades en la vibració que fan que la transmissió rechine i vibri.

Solució: en el volant bimasa planetari de Sachs, l'engranatge planetari i l'amortidor torsional estan incorporats al volant. A aquest efecte, el volant està dividit en massa primària i secundària; d'aquí el nom de “volant bimasa planetari”. El traqueteo i els retumbos ja no es noten.