Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La rehabilitación y la calidad: apuestas de Veteco 2008 para el futuro
El saló ha crescut un 21 per cent en superfície expositiva i un 5 per cent en participació empresarial

La rehabilitació i la qualitat: apostes de VETECO 2008 per al futur

Redacció Interempreses28/04/2008

28 abril 2008

VETECO 2008, Saló Internacional de la Finestra i el tancament de vidre, ha assolit els seus objectius comercials, superant les millors previsions. La cita, reuneix major concentració empresarial del sector, amb un total de 579 firmes expositores que representa un creixement de gairebé el 5 per cent respecte a la passada edició. En aquest context, una de les notes destacades de la convocatòria torna a ser la notable dimensió internacional del saló. El excel lent posicionament de VETECO al circuit firal europeu es consolida de nou, gràcies a la presència estrangera que cobra un renovat protagonisme. En aquesta ocasió, ha confirmat la seva assistència un total de 73 empreses, procedents de 17 països, destacant per volum de representació Itàlia, Portugal i Alemanya.
El saló ha crescut un 21% en superfície expositiva respecte a l'edició de 2006. Foto: Fernando Madariaga
El saló ha crescut un 21% en superfície expositiva respecte a l'edició de 2006. Foto: Fernando Madariaga
Paral·lelament a l'augment del volum de participació, VETECO ha vist créixer també el seu nivell d'ocupació, amb una superfície neta total de 54.718 metres quadrats, fet que suposa un increment de més del 21 per cent, en relació amb l'anterior edició de 2006.

Precisament per atendre aquest creixement, i la important demanda que ha rebut aquesta edició, s'ha dotat el saló d'una major superfície d'exposició. En concret ocupa els pavellons 2, 4, 6 i 8, a més del 12 i el 14, recentment construïts. El 12, completament diàfan, i el 14, amb dues plantes, tenen tota classe de facilitats, inclòs un accés directe a l'exterior i estan interconnectats amb la resta de la fira. En definitiva, en aquesta ocasió s'ha disposat d'una major superfície bruta, en concret de 97.600 metres quadrats, fet que suposa un increment del 22,54 per cent en relació amb fa dos anys.

Aquests èxits comercials, que suposen un nou rècord en la positiva trajectòria de VETECO, responen al clima d'optimisme que viu el sector. Segons fonts de la patronal ASEFAVE, Associació Espanyola de Fabricants de Finestres i Façanes Lleugeres, la imminent aplicació del Codi Tècnic de l'Edificació, CTE, i la consegüent millora en els estàndards de qualitat, així com la creixent importància que adquireix en aquest àmbit la rehabilitació, suposaran un revulsiu per a aquesta indústria i un especial dinamitzador comercial i promocional.

En la mateixa direcció es mou la nova Llei d'Edificació, LOE, el objectius es fixen a elevar la qualitat del producte, el que implicarà la vigència d'una nova garantia exigible als habitatges.

Espanya, segon productor europeu

Espanya segueix mantenint-se com el segon país productor de finestres d'Europa, on hi ha una clara diferència entre els països del nord i els del sud en relació amb el material emprat. Mentre que al nord el material base és el PVC, al sud i sobretot a Espanya, s'opta per l'alumini. Es tracta en la majoria dels casos d'un alumini millorat, que es troba en alça i que ofereix més qualitat, el que ajuda a complir un dels objectiu del sector a curt termini. Al fil d'aquest tema, cal destacar que a Espanya, els percentatges de producció són del 70 per cent en finestres d'alumini, el 15 per cent, en fusta, el 10 per cent, en PVC, i el 5 per cent restant, mixt . D'aquesta 70 per cent en alumini, davant les exigències del CTE, almenys la meitat porta ruptura de pont tèrmic. La tendència d'aquest últim és a incrementar-se mica en mica, ja que els fabricants intenten aconseguir cada vegada una major qualitat en els seus productes.

Doble via per al futur: rehabilitació i qualitat

Aquest any el saló gira al voltant de dos importants conceptes cap als quals s'orienta en aquests moments el futur del sector: la rehabilitació i la qualitat com a principal suport competitiu. Ambdues línies d'actuació estan presents en l'oferta de la fira per a cobrir les noves tendències de demanda del sector.

En aquest sentit, la construcció no se centra només en l'àmbit residencial sinó també en obra civil i rehabilitació. Aquest últim sector, on Espanya es situa a distància pel que fa a Europa, ofereix en aquests moments grans expectatives de negoci donat el gran potencial que presenta com a alternativa a la construcció residencial. Mentre que a la mitjana europea se situa al voltant del 37 per cent del total, a Espanya no es supera el 20 per cent.

73 empreses procedents de 17 països participen en aquesta edició de VETECO. Foto: Fernando Madariaga
73 empreses procedents de 17 països participen en aquesta edició de VETECO. Foto: Fernando Madariaga.

Jornades tècniques i activitats

Una edició més, l'organització de Veteco ha perfilant un programa de jornades, conferències i altres activitats, que es desenvolupen durant els dies de la mostra, de forma complementària a l'activitat comercial pròpia del saló. Cal destacar la celebració, per primera vegada, del Fòrum d'Arquitectura d'Altura, organitzat pel Grup Via, que té lloc el 8 de maig, al Centre de Convencions Nord de la Fira de Madrid. La trobada, que generarà debats i conclusions entre els professionals de l'arquitectura, i tots els agents que intervenen en el procés constructiu, a més d'empreses relacionades amb la nova generació d'edificis en alçada a Espanya, abordarà vint casos d'edificis emblemàtics, entre les que figuren les quatre torres CTBA de Madrid, les torres del Fòrum i el de la Plaça d'Europa de l'Hospitalet, a Barcelona.

La Conferència 'Marcat CE i el CTE en finestres i façanes lleugeres', que es celebra el 9 de maig, és una altra de les jornades que acull la fira, sota l'organització de ASEFAVE. En ella, qualificats experts en la matèria tracten sobre el marcatge CE i un tema de gran actualitat, com és l'aplicació del Codi Tècnic de l'Edificació, CTE, en aquest cas a les finestres ia les façanes lleugeres, com a gran protagonista del saló.

En aquesta línia, coincidint amb l'onzena edició de Veteco, la Federació d'Associacions Europees de Fabricants de Façanes Lleugeres i Finestres, FAECF (Federation of European Window and Curtain Wailling), integrada per 15 països, ha triat aquest saló com a marc de celebració de seu quarantè aniversari, entre les activitats programades hi ha una reunió commemorativa de tots els països membres d'aquesta associació.

Espanya segueix mantenint-se com el segon país productor de finestres d'Europa. Foto: Fernando Madariaga
Espanya segueix mantenint-se com el segon país productor de finestres d'Europa. Foto: Fernando Madariaga

Premis VETECO-ASEFAVE

També es convoquen un any més els ja tradicionals Premis VETECO-ASEFAVE, que celebren la seva vuitena edició. Amb aquests guardons, tant Ifema, institució organitzadora del certamen, com l'Associació Espanyola de Fabricants de Finestres i Façanes Lleugeres, ASEFAVE, patrocinadora dels mateixos, pretenen distingir el bon fer d'aquesta indústria i la seva capacitat de disseny i innovació.

Aquests premis contemplen quatre categories:

- Millor Finestra, amb valoració del disseny arquitectònic i la seva correcta fabricació i posada en obra, l'adequació a l'entorn, el respecte al medi ambient i la contribució a l'eficiència energètica ia la sostenibilitat global de l'edifici. Així mateix es té en consideració les garanties de qualitat aportades pel fabricant i el control de recepció i execució realitzat en l'obra.

- Millor Façana Lleugera, que contempla exactament les mateixes condicions que l'anterior categoria, si bé referides a les façanes.

- Premi a la Innovació, amb valoració de la recerca i innovació en la fusteria exterior, el disseny i la posada en obra, l'adequació a l'entorn, el respecte al medi ambient i la contribució a l'eficiència energètica i sostenibilitat global de l'edifici, a més de les garanties de qualitat adoptades en el seu procés de disseny i producció.

- Millor Projectes fi de carrera, categoria en la qual el principal punt de valoració descansa sobre el disseny arquitectònic, a més de l'adequació a l'entorn, el respecte al medi ambient i la contribució a l'eficiència energètica ia la sostenibilitat global de l'edifici.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas - Asefave
Veteco - IFEMA

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • Espuma PU-47p

    Espuma PU-47p

  • Gama de cerraduras

    Gama de cerraduras

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Cerramientos y Ventanas

    08/10/2024

  • Newsletter Cerramientos y Ventanas

    01/10/2024

Enllaços destacats

Rebuild Rehabilita - NebextAsefave

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis