Carl Zeiss Iberia, S.L. - Sondes, sensors, palpadors i detectors dimensionals

Palpadores de diamant: per l'escanejo de superfícies dures i aliatges tous

Fotografia de Palpadores de diamant
L'escanejat de superfícies extremadament dures sempre ocasionava grans desgastos en l'esfera del palpador. Especialment amb ceràmiques de carbur de silici o amb peces en les superfícies de les quals encara queden restes d'abrasius d'anteriors processaments, les esferes es desgasten amb major rapidesa. Això comporta haver de realitzar contínuament controls i/o canvis dels palpadores.

Els palpadores de diamant de Carl Zeiss 3D Automation han aconseguit solucionar aquest problema. Fabriquem palpadores amb diàmetre d'esfera d'1 a 3 mm utilitzant el material més dur del món: el diamant brut; amb el qual s'aconsegueix multiplicar el temps de vida dels palpadores. Els sistemes de palpat ja no han de ser calibrats tan sovint i tot el procés de mesurament queda assegurat.

En escanejar peces fabricades a partir d'aliatges d'alumini tou, solen crear-se adherències de material en l'esfera del palpador que poden influir en els resultats del mesurament. Com a conseqüència, els usuaris han de controlar, netejar i substituir els palpadores sovint, la qual cosa genera temps improductius que li resten disponibilitat a la màquina. Els palpadores de diamant impedeixen les adherències, assegurant la màxima disponibilitat i estabilitat al seu equip.